![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
pentru că Biserică de bagă în viață mea personală, intimă.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce spui, frate? Cum în viața intimă? Problemele apar doar atunci când viața intimă devine publică.
|
|
||||
|
||||
![]()
Și cum s-ar băga Biserica în viața ta intimă?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
atât timp cât încearcă să îmi impună cu cine, cum și în ce fel, consider că încearcă sa-mi controleze viața. iat faptul că instigă împotriva "pacatosilor" ce este? |
|
||||
|
||||
![]()
Atât ai înțeles tu în 10 ani de legătură cu Biserica?
|
||||
|
||||
![]()
... si asta.
|
|
|||
|
|||
![]()
@dumitru73:
Iar nu înțeleg, iartă-mă: cum poate Biserica să impună cum, cu cine și în ce fel? Doar pentru că spune ce este păcat și ce nu? Asta seamănă cu supărarea copilului pe părintele care-i spune când greșește. Pentru în Biserică auzim cuvântul Tatălui. Și nu e nimeni obligat să-l asculte; doar cei care vor să fie fii. Și iarăși, cum instigă împotriva păcătoșilor? Pentru că eu întotdeauna am auzit spunându-se la biserică: „Iubește-l pe păcătos; urăște păcatul!” |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar un tata bun nu își admite fii unul impotriva celuilalt. instigă prin faptul că induce credincioșilor ideea că homosexualii sunt "altfel" de oameni, "murdari", nefrecventabili. doar un exemplu. |
|
|||
|
|||
![]()
Este vorba probabil de o sănătoasă reacție de respingere față de ce este bolnav; de teama de contaminare, pe care o are orice ființă vie, care vrea să scoată în afara societății ei boala, moartea în ultimă instanță.
Creștinul nu vrea să-l alunge pe bolnav, ci să se vindece, după cum el însuși se vindecă și știe la ce Doctor să meargă. Dar neputându-l duce fără voia lui, încearcă măcar să nu lase boala să-i contamineze și pe ai săi. Tu poți să consideri că nu e o boală (am în vedere sensul spiritual în primul rând). Dar Biserica nu poate considera altfel. Iar viața intimă n-are cum s-o reglementeze, chiar dacă ar face ea legea civilă; doar pe cea publică. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
tu ai voie să faci cu oricine, oricum? nu! ci doar cum spune Biserica. |
|