Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2013, 23:16:21
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
N-am nimic impotriva sa-si invite catolicii romani pe papa lor, insa noi,ortodocsii, de ce sa o facem? Sa-l auzim pe Benedict cum ne spune cate lipsuri are Biserica Ortodoxa, cum spunea in 2007? :) Poate sa zica de la Vatican. Eu zic sa-l lasam pe Papa Benedict si pe succesorul sau sa-si pastoreasca propria turma, ca-s destul de ocupati cu ei si problemele lor, iar noi sa ne vedem de-ale noastre.
Adica ce a zis despre ortodocsi in 2007?
Reply With Quote
Vechi 11.02.2013, 23:21:55
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Adica ce a zis despre ortodocsi in 2007?
Bisericile Ortodoxe au lipsuri din punct de vedere ecleziologic spre deosebire de Biserica Romano-Catolica, in care subzida Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Inteleg, e crezul sau, sa-i fie de bine, insa sa nu se astepte sa ne ploconim cu totii in fata sa si sa-i facem invitatie, ca nu mai putem de dorul sau. Am inteles ca Papa nu vine pentru catolicii romani, ci se asteapta sa fie invitat de Biserica Ortodoxa, abia atunci ia in calcul ideea vizitei. Acum ca s-a retras, are timp sa mediteze cat de nedeplini suntem noi si cat de deplini sunt protestantii,daca tot l-a reabilitat (sau aproape reabilitat) pe Luther acum cateva luni. Intr-un fel, imi place mai mult Benedict decat Ioan Paul al II-lea, ca e direct, fara menajamente, fara diplomatie, ce crede spune in mod clar. Ioan Paul intra in moschee, Benedict nu se sfieste sa citeze in declaratiile sale oficiale spusele unui imparat crestin de sec.XIV despre Mohamed, care "a adus lumii numai lucruri rele si inumane". La inceputul mandatul de pontif si-a urcat toata lumea musulmana in cap cu declaratia asta transanta :) Insa reabilitarea lui Luther nu o pot intelege... si tot noi suntem aceia cu lipsuri, dar Luther care a contestat infailibilitatea papala si altele se pare ca nu mai are.

Last edited by ioanna; 11.02.2013 at 23:39:13.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2013, 23:41:34
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pe mine cel mai mult m-a distrat la papa Benedict modul cum se lua de lucruri total neesentiale pentru mantuire. De exemplu cum neaga el ca Mantuitorul ar fi avut 33 de ani.
De parca ar avea vreo importanta pentru mantuire cati ani a avut Mantuitorul.
Sau cum neaga ca Mantuitorul S-ar fi nascut intr-o iesle la Betleem. Dar unde sa Se nasca?
Ca doar nu S-a nascut intr-o maternitate la New York.
De asta zic, ca in ultima vreme papa Benedict se lega doar de lucruri neesentiale, spunea o groaza de prostii si probabil ca i s-a facut sugestia sa se retraga.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2013, 00:02:16
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
Bisericile Ortodoxe au lipsuri din punct de vedere ecleziologic spre deosebire de Biserica Romano-Catolica, in care subzida Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica. Inteleg, e crezul sau, sa-i fie de bine, insa sa nu se astepte sa ne ploconim cu totii in fata sa si sa-i facem invitatie, ca nu mai putem de dorul sau :) Am inteles ca Papa nu vine pentru catolicii romani, ci se asteapta sa fie invitat de Biserica Ortodoxa, abia atunci ia in calcul ideea vizitei. Acum ca s-a retras, are timp sa mediteze cat de nedeplini suntem noi si cat de deplini sunt protestantii,daca tot l-a reabilitat (sau aproape reabilitat) pe Luther acum cateva luni. Intr-un fel, imi place mai mult Benedict decat Ioan Paul al II-lea, ca e direct, fara menajamente, fara diplomatie, ce crede spune in mod clar. Ioan Paul intra in moschee, Benedict nu se sfieste sa citeze in declaratiile sale oficiale spusele unui imparat crestin de sec.XIV despre Mohamed, care a adus lumii numai lucruri rele si inumane.
Tocmai de asta ma tem: sa nu fie unul care sa dea girul nebuniilor post-moderne. Of, Doamne, cind o sa aiba odata Occidentul si burghezia momentul de extinctie? Intr-o lume normala, nici nu s-ar pune problema de declaratii "de protocol" in raspar cu propria credinta, si culmea, si cu credinta oricui pe planeta (ma refer la tampenia cu sarutatul Coranului, etc., etc., si altele facute de Fericitul). Tot intr-o lume normala, nu se punea problema ca oamenii Bisericii sa fie ingaduitori cu ce Dumnezeu a condamnat, cu detracatii firii.
Au dat jos europenii pe monarhi si clerici? ei, acum, sa se spele pe cap cu puterea negustorilor, a tarfelor, pardon, a vedetelor, a invertitilor, si, vorba unui sectant de pe forum, cu a "stiintificilor".

Last edited by celestial_pottery; 12.02.2013 at 00:05:40.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2013, 11:59:22
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Bisericile Ortodoxe au lipsuri din punct de vedere ecleziologic spre deosebire de Biserica Romano-Catolica, in care subzida Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica...
In 1999, cand papa Ioan Paul al II-lea a venit in ROmania, eu locuiam in Bucuresti si am urmarit acea vizita chiar pe viu, cum s-ar spune. Nu-mi amintesc nimic din ce spuneti mai sus. Sunteti amabila sa ne indicati sursa de unde ati tras concluzia de mai sus?
Reply With Quote
Vechi 11.02.2013, 23:19:43
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Papa Benedict a fost, in opinia mea, un papa slab.
Dupa un papa cu statura lui Ioan Paul 2, la ce te puteai astepta?
Personal am ramas impresionat atunci cand Ioan Paul 2 a recitat Crezul in Romania fara filioque. Acelasi lucru l-a facut si cu patriarhul ecumenic.
De asemenea tot Ioan Paul 2 a parut ca doreste sa faca pasul inapoi si in privinta primatului papal, asa cum e el inteles de apuseni si sa redeschida discutia.
In contrast cu papa Ioan Paul 2, papa Benedict a numit Biserica Ortodoxa nedeplina, a sustinut tot felul de prostii legate de posibila evanghelizare a extraterestrilor etc.
Probabil ca a fost sfatuit de o parte din cardinali sa demisioneze ca incepuse sa cam zica prostii.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2013, 23:51:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Personal am ramas impresionat atunci cand Ioan Paul 2 a recitat Crezul in Romania fara filioque. Acelasi lucru l-a facut si cu patriarhul ecumenic.
Hehe, floare la ureche.
Abia atunci cand o pupat Coranu' trebuie sa-l fi trecut cu fiori reci pe spate.

Citat:
papa Benedict (...) a sustinut tot felul de prostii legate de posibila evanghelizare a extraterestrilor etc.
De unde ai scos aiureala asta?
Vechi 12.02.2013, 00:26:52
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De unde ai scos aiureala asta?
incurcare de personaje. cel cu extraterestrii e directorul Observatorului Vaticanului, nu Papa. dar e greseala destul de comuna.
Vechi 12.02.2013, 09:10:23
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Sa-l auzim pe Benedict cum ne spune cate lipsuri are Biserica Ortodoxa, cum spunea in 2007?
da, si a zis ca Bisericile Ortodoxe sunt biserici paralele cu Biserica Catolica.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2013, 11:40:00
marcelcluj marcelcluj is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.08.2008
Implicit

Citat:
N-am nimic impotriva sa-si invite catolicii romani pe papa lor, insa noi,ortodocsii, de ce sa o facem? Sa-l auzim pe Benedict cum ne spune cate lipsuri are Biserica Ortodoxa, cum spunea in 2007? :) Poate sa zica de la Vatican. Eu zic sa-l lasam pe Papa Benedict si pe succesorul sau sa-si pastoreasca propria turma, ca-s destul de ocupati cu ei si problemele lor, iar noi sa ne vedem de-ale noastre.

Pentru lobby draga Ioana daca ai auzit de asa ceva ...daca nu deschide un dictionar. Noi nu colaboram nici cu fratii ortodoxiei. De parca am fi buricul pamantului. Trebuie...repet:Trebuie sa te intelegi cu toti, draga mea crestina ortodoxa , si cu un catolic , si cu musulmani, budisti...doar esti crestin declarat.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare