Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2013, 17:41:32
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Dumitru, poti citi si tu despre asta pe internet.Sunt cred 166 de luni in sistemul nostru solar dar nici una nu e situata mai bine decat luna noastra ( de 400 de ori mai mica decat soarele si de 400 de ori mai aproape de pamant ) . Deci faptul ca de pe singura planeta pe care exista viata, in momentul in care viata s-a dezvoltat intr-atat de mult incat sa poata observa acest lucru, singurul satelit natural al nostru ne ofera posibilitatea de a studia/admira o eclipsa este un lucru care da de gandit.
Sigur ca unii folosesc gradualismul atunci cand le convine si atunci cand nu le convine spun ca nu a fost mereu asa, ca unde vezi ca da cu virgula sigur nu a fost gradualism.
Eu am dat un exemplu despre ce inseamna o "dovada" care ii poate spori cuiva credinta si ce nu e o "dovada" cum sunt cele cu datele despre pamant.
Luna nu este o "dovadă".
poate că și Marte, dacă ar fi avut o luna potrivită, ar fi avut viață.
poate am fi fost martieni și citeam ȘTiți cu pământeni :)
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 17:57:58
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Luna nu este o "dovadă".
poate că și Marte, dacă ar fi avut o luna potrivită, ar fi avut viață.
poate am fi fost martieni și citeam ȘTiți cu pământeni :)
Tu nu auzi ca am vorbit despre pozitionarea lunii si nu despre faptul ca exista viata pe pamant ?
Uite am mai gasit o dovada. Cum se comporta un electron atunci cand este observat :
http://www.youtube.com/watch?feature...fPeprQ7oGc#%21
Oricine vede filmul asta si inca mai crede ca universul e rodul intamplarii e batut in cap. Sigur, poti specula cu privire la cine este acel Creator, dar nu cu privire la existenta Lui.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:16:52
Senior Member

Implicit

Uite si alt film, explicat si mai bine pentru cei care stiu engleza. Tipul spune la sfarsit ca daca cineva gaseste o explicatie exista un premiu Nobel care-l asteapta.

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=A9tKncAdlHQ

Tare faza cu scosul din priza a observatorului fara ca atomul sa stie.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:17:20
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu nu auzi ca am vorbit despre pozitionarea lunii si nu despre faptul ca exista viata pe pamant ?
Uite am mai gasit o dovada. Cum se comporta un electron atunci cand este observat :
http://www.youtube.com/watch?feature...fPeprQ7oGc#%21
Oricine vede filmul asta si inca mai crede ca universul e rodul intamplarii e batut in cap. Sigur, poti specula cu privire la cine este acel Creator, dar nu cu privire la existenta Lui.
am urmărit clipul, fără sonor (pe telefon și fără căști).
nu am înțeles mare lucru :D
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:22:18
Senior Member

Implicit

Citat:
am urmărit clipul, fără sonor (pe telefon și fără căști).
nu am înțeles mare lucru :D
E vorba ca un atom sau un electron care sunt particule se comporta exact ca o unda atunci cand trebuie sa treaca prin 2 fante, lucru care i-a intrigat pe oamenii de stiinta.
Si au pus un observator in dreptul fantelor sa vada ce se intampla. Dar atunci cand au incercat sa vada asta electronul s-a comportat ca o particula.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:24:45
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E vorba ca un atom sau un electron care sunt particule se comporta exact ca o unda atunci cand trebuie sa treaca prin 2 fante, lucru care i-a intrigat pe oamenii de stiinta.
Si au pus un observator in dreptul fantelor sa vada ce se intampla. Dar atunci cand au incercat sa vada asta electronul s-a comportat ca o particula.
și care este argumentul tău?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:31:57
Senior Member

Implicit

Citat:
și care este argumentul tău?
Dumitru eu nu te pot ajuta sa gandesti. Sincer imi pare rau daca tu nu intelegi ce se intampla acolo. Electronul ala "stie " ca este observat. Daca tu poti vedea asta si inca sa mai traiesti cu gandul ca am aparut din intamplare imi pare rau.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:58:49
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumitru eu nu te pot ajuta sa gandesti. Sincer imi pare rau daca tu nu intelegi ce se intampla acolo. Electronul ala "stie " ca este observat. Daca tu poti vedea asta si inca sa mai traiesti cu gandul ca am aparut din intamplare imi pare rau.
deci tu spui că Cineva se joacă cu fizicienii.
iată ce spune știință: http://www.scientia.ro/fizica/50-mec...oua-fante.html
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 19:11:31
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Sincer imi pare rau daca tu nu intelegi ce se intampla acolo. Electronul ala "stie " ca este observat.
... si uite asa electronul ajunge sa aiba caracteristici personale. Propun sa il intrebam direct de ce se comporta asa cand stie (e constient) ca este observat
Poate il lamurim sa fie mai cooperant...

Doamne ajuta.

P.S. Tare mult m-a amuzat postarea aceata. Multumesc dnule Iuliu.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 18.02.2013, 11:43:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
De fapt lucrurile sunt mult mai simple.

E vorba de 'efectul observatorului', in momentul in care un fenomen cuantic interactioneaza cu un aparat de masura se produce ceea ce se cheama "colapsul functiei de unda".

Adica in momentul in care se incearca sa se determine cu un dispozitiv de masura, care binenteles presupune o interactiune, prin ce fanta va trece electronul, el nu se mai comporta ca o unda ci ca o particula.

Thread Tools
Moduri de afișare