Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2013, 17:50:25
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Ce spui, frate? Cum în viața intimă? Problemele apar doar atunci când viața intimă devine publică.
nu este nevoie sa devină publică.
atât timp cât încearcă să îmi impună cu cine, cum și în ce fel, consider că încearcă sa-mi controleze viața.
iat faptul că instigă împotriva "pacatosilor" ce este?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:06:15
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
iat faptul că instigă împotriva "pacatosilor" ce este?
Atât ai înțeles tu în 10 ani de legătură cu Biserica?
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:26:34
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Atât ai înțeles tu în 10 ani de legătură cu Biserica?
... si asta.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:09:10
N.Priceputu
Guest

Implicit

@dumitru73:
Iar nu înțeleg, iartă-mă: cum poate Biserica să impună cum, cu cine și în ce fel? Doar pentru că spune ce este păcat și ce nu?

Asta seamănă cu supărarea copilului pe părintele care-i spune când greșește. Pentru în Biserică auzim cuvântul Tatălui. Și nu e nimeni obligat să-l asculte; doar cei care vor să fie fii.

Și iarăși, cum instigă împotriva păcătoșilor? Pentru că eu întotdeauna am auzit spunându-se la biserică: „Iubește-l pe păcătos; urăște păcatul!”
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:34:36
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
@dumitru73:
Iar nu înțeleg, iartă-mă: cum poate Biserica să impună cum, cu cine și în ce fel? Doar pentru că spune ce este păcat și ce nu?

Asta seamănă cu supărarea copilului pe părintele care-i spune când greșește. Pentru în Biserică auzim cuvântul Tatălui. Și nu e nimeni obligat să-l asculte; doar cei care vor să fie fii.

Și iarăși, cum instigă împotriva păcătoșilor? Pentru că eu întotdeauna am auzit spunându-se la biserică: „Iubește-l pe păcătos; urăște păcatul!”
vrea să impună. norocul este că legea laică primează.

dar un tata bun nu își admite fii unul impotriva celuilalt.

instigă prin faptul că induce credincioșilor ideea că homosexualii sunt "altfel" de oameni, "murdari", nefrecventabili. doar un exemplu.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 18:50:04
N.Priceputu
Guest

Implicit

Este vorba probabil de o sănătoasă reacție de respingere față de ce este bolnav; de teama de contaminare, pe care o are orice ființă vie, care vrea să scoată în afara societății ei boala, moartea în ultimă instanță.

Creștinul nu vrea să-l alunge pe bolnav, ci să se vindece, după cum el însuși se vindecă și știe la ce Doctor să meargă. Dar neputându-l duce fără voia lui, încearcă măcar să nu lase boala să-i contamineze și pe ai săi.

Tu poți să consideri că nu e o boală (am în vedere sensul spiritual în primul rând). Dar Biserica nu poate considera altfel. Iar viața intimă n-are cum s-o reglementeze, chiar dacă ar face ea legea civilă; doar pe cea publică.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 19:04:03
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Este vorba probabil de o sănătoasă reacție de respingere față de ce este bolnav; de teama de contaminare, pe care o are orice ființă vie, care vrea să scoată în afara societății ei boala, moartea în ultimă instanță.

Creștinul nu vrea să-l alunge pe bolnav, ci să se vindece, după cum el însuși se vindecă și știe la ce Doctor să meargă. Dar neputându-l duce fără voia lui, încearcă măcar să nu lase boala să-i contamineze și pe ai săi.

Tu poți să consideri că nu e o boală (am în vedere sensul spiritual în primul rând). Dar Biserica nu poate considera altfel. Iar viața intimă n-are cum s-o reglementeze, chiar dacă ar face ea legea civilă; doar pe cea publică.
ba,reglementează.
tu ai voie să faci cu oricine, oricum?
nu! ci doar cum spune Biserica.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 19:16:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

dar de Biserică ascult pentru că vreau. Sunt liber să ascult sau nu. Însă înțeleg că e normal să ascult eu de ea, nu ea de mine. E drept că în zilele noastre se întâmplă să asculte părinții de copii și să le spună ce vor ei să audă crezând că asta înseamnă să-i iubească.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 03:14:36
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
ba,reglementează.
tu ai voie să faci cu oricine, oricum?
nu! ci doar cum spune Biserica.
Biserica nu impune, nu constrange, ci doar spune NU hotarat incercarii de a da viata raului/rautatii/mortii care se strecoara mereu in fiinta umana.
Arata drumul drept si ajuta pe cei care vor sa il urmeze.

Ca sunt unii care dicteaza si forteaza, asta e problema lor si a victimelor lor. Multe nenorociri produc ei, in primul rand indepartarea oamenilor din Biserica si slutirea celor pastoriti. Insa pe ansamblu cred tare ca Biserica ramane un Spital de insanatosire si indreptare a vietii noastre, un foc de la care se alimenteaza flacaruia iubirii autentice, nepervertite, iar de vrem si noi acest lucru cred ca ne gasim si salonul si patul potrivit pentru fiecare...:) Numai sa constientizam alienarea noastra si sa voim sa facem si noi ceva pentru vindecare si crestere. Asa cred ca stau lucrurile.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 22:39:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
instigă prin faptul că induce credincioșilor ideea că homosexualii sunt "altfel" de oameni, "murdari", nefrecventabili. doar un exemplu.
Homosexualii in sine poate ca nu sunt atat de condamnat atat timp cat nu incearca sa iasa in evidenta, dar homosexualitatea ca fenomen politico-social, mai ales prin modul agresiv prin care se auto-promoveaza, infestand ca o boala toate nivelele societatii, ajungand sa atace pana si copiii de gradinita, este la ora actuala o problema mult mai mare decat homosexualitatea ca problema morala in sine.

Thread Tools
Moduri de afișare