![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
prefer cei 2 cardinali africani.
|
|||
|
|||
|
Nici eu. Prefer si eu pe africani, sau un polonez, sau lituanian. Sau chiar irlandez. Bine, acum urmeaza un wishful thinking: Mihnea, ce sanse exista sa avem un Papa roman?
|
|
|
||||
|
||||
|
exista un episcop roman papabil? Asta ar fi "SUPER"! (scuze pt expresie)
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu stiu daca e papabil, dar e cardinal. Amice, da o goagla, nu stii ca noi romanii avem un cardinal?!
|
|
|
||||
|
||||
|
ar fi trebuit sa stiu asta?!
|
|
|
|||
|
|||
|
Dacă e să ținem cont cât de des te amesteci în discuțiile despre Biserica Catolică, am putea spune că da, ar fi normal să cunoști câteva lucruri.
În plus, știrea creării în cardinal a Preafericitului Lucian a fost postată chiar aici, pe forum, de către domnul Dragomir, acum jumătate de an. |
|
|
|||
|
|||
|
Un Papa roman ar insemna enorm pentru poporul nostru. Noblesse oblige: poate ca am face un efort colectiv sa ne scuturam de pecinginea imoralitatii si lenei, dat fiind un Vicar al Domnului iesit din sanul acestei natii. Ar fi ceva gen "efectul Wojtyla" asupra poporului polonez, care, iata, dupa atita suferinta prin secole, care insa a fost asumata demn, nu balcanic, ne da clasa cu mult.
|
|
|
||||
|
||||
|
un ungur papa. Nu stiu cat de bine o sa fie pentru romani, dat fiind faptul de simpatia ce ne-o poarta ungurii de atatia ani
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oricare din cei doi africani, canadianul, austriacul sau un asiatic. Hai treaca si un sud-american, oricine in afara de acea triada. @celestial: ce catolic esti? :) Pana si eu stiu ca mitropolitul greco-catolic, Lucian Muresan, nu poate candida; are 80 de ani impliniti. Totusi, nu cred ca vor alege papa decat pe un cardinal romano-catolic. Last edited by ioanna; 16.02.2013 at 00:35:05. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu suport inrolarea in rind si adaugatul la turma. Indiferent daca turma e pentru...Sus, sau Jos...
|
|
|