Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2013, 17:33:42
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iliegh Vezi mesajul
... Daca nu stiti, in Ostrovul un calugar putea ghici viitorul si avea clarviziune, lucru care nu e vazut cu ochi prea buni de Ortodoxie.
Noțiunea de harismă poate fi întâlnită de 17 ori în Noul Testament și în toate locurile ea subliniază caracterul de "dar" dat de Dumnezeu; astfel traducătrii Sfintei Scripturi în limba română o vor traduce pur și simplu prin cuvântul "dar".
Faptul că unele daruri pot avea un caracter extraordinar a întărit concepția că doar acele daruri sunt harisme care au ceva ieșit din comun. Astfel s-a încercat de către teologia contemporană lămurirea a ceea ce înseamnă o harismă și care este scopul ei final.
http://ro.orthodoxwiki.org/Harism%C4%83

Harisme
Dar al Sfantului Duh, impartasit fiecarui credincios. Biserica este un trup format din diverse membre, care au slujiri diferite, dar care lucreaza impreuna (I Cor. 12, 14). Orice slujire se intemeiaza pe o harisma primita in sfintele Taine, deoarece Biserica este intemeiata in Duhul Sfant (I Cor. 14, 35). Insa nu toate slujirile au o consacrare sacerdotala si sunt primite prin hirotonie. Nu exista o lista completa a slujirilor harismatice si nici o definitie absoluta a acestora (Rom. 12, 6-8). Exista totusi numeroase marturii despre formele diverse ale harismelor in comunitatea primara: apostoli si profeti (Ef. 2, 20 ; 3, 5); episcopi si diaconi (Fii. 1, 1), didascali, pastori si evanghelisti (Rom. 12, 4-8 ; Ef. 4, 11), tamaduitori (I Cor. 12, 28-31); prooroci (I Tes. 5, 20).
http://www.crestinortodox.ro/diction...sme-85393.html
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 14:37:32
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Despre filmul ăsta se poate vorbi zile întregi, mă mir cum de ați reușit "performanța " de a nu spune aproape nimic în 49 de postări.
Pai, la "performanta" asta ai contribuit prin excelenta si tu.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 15:04:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nici vorbă de un atac la ortodoxie, în esența ei.
Stii, nu degeaba e vorba: "diavolul e in detalii".

Ce anume din recenzia facuta de par. Savatie nu corespunde cu filmul?
Vechi 19.02.2013, 15:22:56
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Par. Savatie a facut recenzia la alt film, asta e tot si nimic mai mult.

Explicatie: dansul a facut o recenzie la un film despre viata monahala si biserica.

Acest film este despre viata unei fete (ma rog, un episod din viata ei). Viata monahala si biserica in film sunt doar un decor, asa cum e si spitalul, despre care parintele nu a zis nimic.

Pot sa demonstrez ceea ce am zis aici, cuvant cu cuvant, pe textul parintelui daca vrei.

Last edited by iliegh; 19.02.2013 at 15:29:07.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 15:32:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Amuzant, intr-adevar.
Vechi 19.02.2013, 15:41:59
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
Amuzant, intr-adevar.
Acuma m-am convins definitiv ca tu intri pe forum si postezi aleator la toate topicurile, fara nici un sens. Sunt curios daca ai vazut filmul asta.

Last edited by iliegh; 19.02.2013 at 15:45:24.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 17:07:11
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iliegh Vezi mesajul
Par. Savatie a facut recenzia la alt film, asta e tot si nimic mai mult.

Explicatie: dansul a facut o recenzie la un film despre viata monahala si biserica.

Acest film este despre viata unei fete (ma rog, un episod din viata ei). Viata monahala si biserica in film sunt doar un decor, asa cum e si spitalul, despre care parintele nu a zis nimic.

Pot sa demonstrez ceea ce am zis aici, cuvant cu cuvant, pe textul parintelui daca vrei.
Cred ca nu ati citit recenzia facuta de Parintele Savatie Bastovoi, daca ati fi citit-o ati fi gasit si aceste randuri: "...filmul este o poveste tragica de iubire dintre doua fete, foste colege la un orfelinat, in care una ajunge la manastire, iar alta, dupa ce face ceva bani in Germania, vine sa-si scoata iubita din robia calugariei pentru a fugi amindoua in lume unde sa-si traiasca nestingherite dragostea. Dar n-a fost sa fie, caci bigotismul, cruzimea si prostia calugarilor au vazut in crizele de gelozie ale Alinei un drac si, legind-o, i-au facut molitfe pina au ucis-o. Iaca asa sfirsesc homosexualii si lesbienele in Romania…"
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 18:10:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit film

am luat azi de pe net filmul și dacă nu este ceva interesant la tv, diseară îl vizionez.
că să nu mai îmi dau cu presupusul.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 18:12:56
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:

Nu cred că nu corespunde filmului, doar lasă multe aspecte, importante, pe dinafară. Și nu doar părintele Savatie nu vede pădurea din cauza copacilor, ci mulți dintre opinenții care au văzut filmul sub efectul hipnozelor negativiste generate de inchiziția ortodoxistă din mediul online.

Dacă vorbim de detalii, n-am observat nicăieri să amintească cineva de faptul că mănăstirea respectivă, deși săracă și presată de propriile-i urgențe, ajuta cu alimente un orfelinat din sistemul public. Sau că mănăstirea a făcut tot ce i-a stat în putință să-i acorde sprijin creștinesc Alinei, înainte ca să recurgă la dezlegări și alte soluții extreme. Că de fapt, mănăstirea s-a trezit în situația de a gestiona eșecurile sistemului social, preluând-o pe Alina ca pe un deșeu abandonat la marginea drumului.

Uite că sunt și niște detalii unde se poate ascunde chiar Hristos.

Last edited by Mihailc; 19.02.2013 at 18:38:07.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2013, 19:04:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Bun, am zis sa te cred pe cuvant, sa fac o incercare.

Am ajuns pana la faza cu tabla de gard cu "Aceasta este casa lui Dumnezeu. Interzis celor de alte religii. Crede si nu cerceta".

Oricat ai zice ca de fapt nu intentioneza sa fie definitoriu pentru ortodoxie ci pentru mentalitatea acelui calugar, nu pot sa o inghit.

Iar faza cu "Crede si nu cerceta" e chiar cireasa imputita de pe tortul stricat.

Las pe altii mai rabdatori sa urmareasca pas cu pas, adica sa mai scobeasca prin tort poate gasesc si perle.

Io poate mai incolo, da' nu promit, ca deja ma strange la stomac.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arhitectura bisericilor: dupa canon sau dupa gust? windorin Arta bisericeasca in general 247 19.09.2015 00:15:06
Ateismul anticrestin Heurtebise Alte Religii 36 09.08.2012 23:52:05
Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... Mihailescu-Marin Daniel Generalitati 8 27.06.2011 23:03:13
Un film realizat dupa o intamplare adevarata petrecuta in Rusia eucred Resurse ortodoxe on-line 1 25.07.2010 21:40:04
PRO TV - ANTICRESTIN mirelada Generalitati 38 20.05.2008 23:30:44