Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2012, 15:45:53
antoniap
Guest

Implicit

Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu și Pururea Fecioara Maria și ale tuturor Sfinților Părinților noștri, Te rugăm cu negrăită și neștiută umilință sufletească, miluiește și mântuiește sufletele tuturor celor chemați la Taina mântuirii și pe toți cei părăsiți, uitați, neștiuți, rătăciți, căzuți sau pentru care nu se roagă nimeni, fiecare după numele său, și nu lăsa urâciunea pustiiriii să pătrundă în Sfintele Tale Altare, iar de cumva a pătruns, întoarce întru nimic lucrarea sa împotrivitoare, pentru ca toți, de la vlădică până la opincă, să facem numai Voia Ta cea dumnezeiască și nu pe-a noastră, cea omenească, în tot locul, în toată vremea și în toate împrejurările acum și pururea și-n vecii vecilor. Amin.

Sursa: Comentarii - Apologeticum
Reply With Quote
Vechi 22.05.2012, 07:21:47
antoniap
Guest

Implicit

fluturas antiecumenism4

Sursa:

FLUTURAS ANTI ECUMENISM – varianta finala
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 02:48:25
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Nu stiu daca imi amintesc foarte exact, dar odata fiind intrebat ceva de catre un reporter a raspuns ceva de felul:""eram treaz?""
................

Last edited by ioan cezar; 26.05.2012 at 23:16:35.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 11:21:01
antoniap
Guest

Implicit

http://apologeticum.wordpress.com/20...este/#comments
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 11:56:15
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Corect, să sesizăm un aspect foarte important pe care părintele l-a spus: că el se roagă pentru ceilalți, îi iubește pe erectici și îi vede ca pe niște făpturi ale lui Dumnezeu, dar să nu ne amestecăm cu ei când vine vorba de credință.

Dacă am ține minte aceste cuvinte nu vom putea cădea nici în ecumenism, dar nici în dușmănie față de eretici și sectari. Ce mai sigură e calea de mijloc, cea a iubirii, a răbdării, a jertfei și a rugăciunii pentru toți și toate.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 12:01:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Foarte frumoase cuvinte.

Last edited by catalin2; 20.02.2013 at 12:03:47.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 13:55:27
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Serile ecumenice din cadrul octavei de rugaciune pentru unitate mi se par anti-ecumenice si formale, de suprafata. Formale, pentru ca te intalnesti doar ca sa areti comunitatii europene ca esti unit cu ceilalti si ca exista o buna intelegere intre culte si anti-ecumenice pentru ca mijlocul de realizare al unitatii e privit in mod diferit de cei ce se roaga impreuna pentru unitate. Unitatea profunda e prin constiinta apartenentei reale la trupul Lui Hristos (Biserica), la comuniunea prin credinta, iar in ceea ce priveste credinta sunt puncte ireconciliabile intre culte, ce nu se pot negocia, din moment ce tin de credinta.

Last edited by ioanna; 20.02.2013 at 14:06:04.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 14:00:37
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Serile ecumenice din cadrul octavei de rugaciune pentru unitate mi se par anti-ecumenice si formale, de suprafata. Formale, pentru ca te intalnesti doar ca sa areti comunitatii europene ca esti unit cu ceilalti si ca exista o buna intelegere intre culte si anti-ecumenice pentru ca mijlocul de realizare al unitatii e privit in mod diferit de cei ce se roaga impreuna pentru unitate. Unitatea profunda e prin comuniunea de credinta.
Chiar si numai ideea ca te intalnesti ca sa arati ceva cuiva e tulburatoare.Si nu am inteles niciodata de unde vine initiativa.Cine propune asta ?
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 14:09:16
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Chiar si numai ideea ca te intalnesti ca sa arati ceva cuiva e tulburatoare.Si nu am inteles niciodata de unde vine initiativa.Cine propune asta ?
De obicei BGC are initiativa serilor de socializare [eu asa le spun... oficial cred ca-s numite "octave de rugaciune pentru unitate"] :) E foarte bine sa socializezi cu ceilalti, sa te unesti pentru diferite cauze (in special caritative), sa participi la activitati comune, expozitii, concerte,conferinte, lansari de carte ... aratandu-ti fratietatea si voluntariatul, dar nu trebuie exagerat si alunecat pe panta sincretismului religios: rugaciuni comune, impartasit comun, predicare comuna etc. Astea mi se pare deja anti-ecumenice, pentru ca in ceea ce priveste inchinarea,predicarea,rugaciunea, fiecare trebuie sa ramana in cadrul comunitatii in a carui invatatura crede si traieste,nu amesteci planurile.

Last edited by ioanna; 20.02.2013 at 14:41:44.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2013, 14:45:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De obicei BGC are initiativa serilor de socializare [eu asa le spun... oficial cred ca-s numite "octave de rugaciune pentru unitate"] :) E foarte bine sa socializezi cu ceilalti, sa te unesti pentru diferite cauze (in special caritative), sa participi la activitati comune, expozitii, concerte,conferinte, lansari de carte ... aratandu-ti fratietatea si voluntariatul, dar nu trebuie exagerat si alunecat pe panta sincretismului religios: rugaciuni comune, impartasit comun, predicare comuna etc. Astea mi se pare deja anti-ecumenice, pentru ca in ceea ce priveste inchinarea,predicarea,rugaciunea, fiecare trebuie sa ramana in cadrul comunitatii in a carui invatatura crede si traieste,nu amesteci planurile.
Sper sa fie doar un gest gresit facut de cei din BGC si sa nu fie un teatru de papusi in care toti trebuie sa arate ceva cuiva care are chef de un spectacol din cand in cand.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Catolicismul si ecumenismul MariaB Biserica Romano-Catolica 115 18.08.2013 20:21:58
Ecumenismul MadalinS Generalitati 0 30.09.2007 04:12:34
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17