Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2013, 11:33:09
rainrainbow rainrainbow is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivivi Vezi mesajul
Hai să vă mai zic o mare 'minune':

N-am păcat și-s tare drept... și mi se pleacă îngerii când mă văd... așa că mă simt foarte, foarte mulțumit de mine și mă felicit fiindcă orice pâră superstițioasă, dacă vine la nivelul funcției mele, eu o știu răzbuna cum trebuie cât ai clipi...

Uite așa.

Smerenia este opusul semeției și se definește ca vis de fericire potențială ce declanșază puterea îndrăznelii de a face sau nu ispitirea păcatului sau chiar păcatul respectiv la momentul oportun... c-lipeala aia care te cheamă să revezi fetele crescând în ochii tăi.

Smerenia își scade energia intenției iar semeția și-o crește până la apogeu cu zsabiștie egoistă și pătimașă din pricina lașității pentru bani.

În schimb pocăința este postul cel bun și tainic făcut în vederea căinței curate în Împărăția cerurilor Care s-a apropiat.

V-am reamintit așa ca fapt divers, căci sunt convins că voi știți mult mai bine ca și mine și nu roadeți chiar toate florile și mugurii. Aveți milă să crească și să rodească apoi. Ce înțeles are pentru voi un sâmbure, un fruct, un rod? Ce știți voi despre neghină și aluat?

Cine neagă și se scuză mai tare se acuză zice-o vorbă din bătrâni așa ca pe la români.

Ce minune mai mare poate să existe decât atunci când vezi un păcătos care se pocăiește și se smerește și se îmblânzește de la lăcomia revederilor?.. deșarte. Ce arte? Păi arte marțiale și joiale, așa ca-ntre faraonizei cărora li se pârăște superstițios: ne vom pierde puterea!
Dumnezeu este singurul fara de pacat.tu te pleci in fata diavolilor.
smerenia este umilinta,batjocura acceptata venita de la altii,toate bataile si scuiparile primite de bunavoie si chiar mutilarile(vezi la mucenici)asa cum le a primit Iisus in toata viata Lui si mai ales in drumul crucii pt iubire de oameni si cu toate astea ea aduce linistea sufleteasca si vindeca ranile pt ca sunt primite din dragoste.smerenia este slabirea trupului cu posturile aspre.cand tii post te simti ca un fulg,mai usor de infranat,mai plin de viata,mai echilibrat.cand mananci ce poftesti si ce e nesanatos,te simti greu si ai o stare generala proasta.cu cat e mai nasoala si mai putina mancarea cu atat te simti mai bine si mai eliberat sufleteste.chiar si painea pare o prajitura mai buna si mai sanatoasa decat adevaratele prajituri.postul inseamna sanatate,viata mai lunga.
mandria iti ia toata energia te arunca in deznadejde si inevitabil te aduce in pragul sinuciderii.pt ca oamenii nu si recunosc patimile(sa zicem alcoolul) si refuza ajutor din cauza mandriei.
da!e o minune cand un pacatos se pocaieste,dar nu carteste.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Minuni adevarate si minuni false-pericolul superstitiilor Lucian008 Spiritualitatea ortodoxa 29 08.06.2014 01:40:20
va rog!!!spuneti-mi ce sa intamplat !!! Klapeman Intamplari adevarate 9 28.07.2010 11:47:06
Mi s-a intamplat un miracol? mehiel Nunta 12 18.10.2008 12:25:24