![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
La drept vorbind, chiar scrie in Biblie de coliva ?
|
||||
|
||||
![]()
Sola Scriptura ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Un antevorbitor a spus ca scrie in Sf Scriptura asta.
|
|||
|
|||
![]()
Eu zic sa le cumparam mortilor bilete la meci,ah am uitat sa ii cumpar la Steaua -Chelsea dar sigur o fac la Otelul-Pandurii!Si la meciul Otelul-Steaua.Si un televizor LCD ar trebui,un laptop ca sa stea pe messengerul raposatilor si niste carti sa citeasca si el,a si un jacuzzi!Sa se balaceasca in viata de apoi.Eventual sa ii dam mancare multa sa se sature dar sa nu il facem sa ii fie greata si sa mearga la doctorul din viata de apoi.
Desigur ca am glumit dar na..e ciudata chestia cu mancarea oferita mortilor..SUFLETUL SE HRANESTE CU RUGACIUNE,MILOSTENIE,IERTARE nu cu mancare,ceva material.Ma intreb de la laptele ala oare calciul il are crescut?Mortul?Scuze gluma,daca nu va place..dar consider ca e deplasat sa dam mancare mortilor..poate o coliva si atat dar sa dam si suc si altele.Eventual un Redd Bull,sa prinda aripi si sa danseze pe un norisor cu un inger. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe cuvantul meu, daca nu ai fi un user vechi, te-as crede vreun sectant venit sa tulbure apele in ajun de Mosii de iarna. Altfel insa, sunt de acord ca in mediile noastre, putina lume mai stie semnificatia pomenilor crestinesti, si multi fac pomana numai asa, ca sa bifeze o randuiala, o traditie si sa ii fie mortului bine pe lumea cealalta. Multe persoane impart pachete la rude si cunostinte, si nu la nevoiasi, facand un troc: eu iti dau tie un pachet duminica asta, duminica viitoare tu imi dai mie si ce fericiti sunt mortii nostri ca mananca papanasi si beau tuiculita! De aia e bine sa mai citim si noi niscaiva carti duhovnicesti, sa nu ramanem prizonierii babismelor si sa credem ca asa arata ortodoxia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau dam de pomana pur si simplu in numele Domnului, gandind ca asa indeplinim poruncile Sale.
|
|||
|
|||
![]()
Draga glykis(apropo care e numele tau de botez?)eu sunt un crestin ortodox mai tolerant,mai liberal,mai deschis cu totii la discutie si nu cred e ceva rau in asta.Asa privesc eu lucrurile.Simpatizez catolicii desi nu vreau sa ma convertesc la ei.Sectantii nu ii simpatizez dar sunt deschi la discutii si nu am conceptia ca cei de alte confesiuni nu se mantuiesc sau ca ajung in iad etc.Doamne ajuta!
|
|
|||
|
|||
![]()
Chiar dacă nu scrie explicit și direct, ce relevanță are faptul, câtă vreme Biserica păstrează tradiția?
În Biblie, în acest scurt rezumat al vieții de credință, în această concentrată istorie a legămintelor dintre Dumnezeu și om, nu sunt scrise multe lucruri. Foarte multe adevăruri nu sunt consemnate în colecția de cărți mântuitoare numită Biblie. Biblia nu este un cearceaf exhaustiv de date ci, dacă mi-e îngăduită comparația, e poate un semn indicator pentru ca omul să nu rătăcească drumul prin labirintul vieții. Iată însă, chiar din Biblie, un amănunt lămuritor în acest sens, și încă unul aflat în "piscul" Scripturii (viața Mântuitorului ca Dumnezeu Întrupat): "Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris." (Iarăși ne încurcăm în meandrele raportului dintre Scriptură și Sfânta Tradiție a Bisericii...) Last edited by cezar_ioan; 07.03.2013 at 23:26:49. |
|