Citat:
În prealabil postat de fallen
Buna seara!
Deschid acest topic pentru a incerca sa lamurim o problema care poate ne framanta pe multi dintre noi.
Ce putem face cand constatam despre noi insine sau despre cei apropiati (sau ei constata despre noi) ca am/au devenit niste paraziti care nu reusim sa ne castigam nici macar existenta, sa facem niste lucruri elementare precum :
- sa avem/sa aiba o slujba decenta
- sa intretinem o gospodarie, sa facem mincare, curatenie,
- sa facem si sa ingrijim copii
- sa se pastreze sanatosi fizic si psihic in ciuda tuturor greutatilor sau macar sa pastreze aparantele
Ce putem face cand ne dam seama ca am risipit toate darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu prin faptul ca ne-am lenevit si nu le-am lucrat?
|
Draga Fallen, o slujba decenta in situatia in care ne aflam acum, este greu de gasit. Nu poate nimeni sa spuna ca are o vina personala in acest sens. De exemplu, sa ne gandim la medici si profesori, pentru care am un deosebit respect, se pot considera realizati profesional dar in realitate sunt platiti cu un salariu umilitor.
A intretine o gospodarie nu este chiar cel mai greu lucru, cu toate ca uneori apar probleme. Curatenie si mancare putem sa facem de ne da Dumnezeu sanatate si putere.
Daca privesti din afara, sa nasti si sa cresti copii iti par lucruri imposibile, dar cand esti in rolul principal Dumnezeu iti ajuta incat nu te recunosti.
Cred ca ne putem pastra sanatosi daca in locul gandurilor ce ne aduc tulburare in suflet, rostim o scurta rugaciune si cerem ajutorul lui Dumnezeu. Sunt de acord ca traim vremuri grele, dar Doamne fereste de mai rau!
Astazi cand plecam cu copiii in parc, in fata blocului era un om tare amarat care cauta prin gunoaie. Era murdar si necajit, poate si nemancat. Cand l-am vazut mi-am cerut iertare de la Dumnezeu pentru toate nemultumirile, pretentiile si asteptarile pe care le am de la viata si am realizat cat de multe daruri mi-a dat.