Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.03.2013, 01:40:43
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

http://www.sfant.ro/sfinti-romani/ri...ortodoxia.html

Richard Wurmbrand: Alergarea către tintă
http://www.freerepublic.com/forum/a3b8afca976fa.htm

Comunitatea si mănăstirea noastră Sf. Gherman are de mult timp un respect deosebit pentru viata, mărturia si lucrarea lui Richard Wurmbrand, un evreu convertit la Crestinism, care a suferit paisprezece ani în închisorile comuniste din România, din cauza activitătii sale crestine neobosite. În anul 1979, co-fondatorul nostru, pr. Seraphim Rose le-a vorbit despre pastorul Wurmbrand seminaristilor si pelerinilor sositi la mănăstirea Sfânta Treime din Jordanville, statul New York. În anii care au urmat noi am corespondat cu Wurmbrand, i-am trimis materiale ortodoxe si ne-am revăzut cu el cu mai multe ocazii.

În 1996, comunitatea noastră a intrat în legătură cu un bărbat care a fost si el în închisorile comuniste din Româinia, în aceeasi perioadă cu pastorul Wurmbrand si din aceleasi motive: preotul ortodox Gheorghe Calciu. Pr. Seraphim Rose vorbise foarte mult si despre pr. Calciu si despre curajul său de a-l propovădui pe Hristos în România. Am fost foarte bucurosi si aflăm că acum se află în America si că puteam învăta din credinta, întelepciunea si experienta sa.

Am aflat apoi că pastorul Wurmbrand si părintele Calciu au fost prieteni. Pr. Calciu ne-a povestit că Wurmbrand i se mărturisise de mai multe ori în Statele Unite, dar nu ca o spovedanie, dat fiind că Wurmbrand era pastor luteran. Înainte de aceste discutii, în care îsi mărturisea luptele, pastorul Wurmbrand îsi făcea întotdeauna cruce. De altfel, el se spovedise unui preot ortodox vreme de multi ani, în perioada cât s-a aflat închis în România. El i-a povestit aceasta părintelui Calciu, când l-a cunoscut în Pennsylvania, în anul 1989. Într-o scrisoare recentă, pr. Calciu ne-a povestit despre ce i-a spus pastorul Wurmbrand:

Pastorul Wurmbrand se afla în infirmeria închisorii, într-o situatie foarte gravă. Majoritatea celor din acea închisoare trebuia să moară.
Într-o zi a sosit un nou lot de detinuti. Printre ei se afla un foarte umil preot de tară. Era atât de umil încât toti gardienii făceau glume pe seama lui. Detinutii se aflau în curte - un loc special împrejmuit cu un gard - iar paznicul i-a adus pe noii sositi, toti în zeghe.

Paznicul le-a spus: "Hei, băieti, iată un popă. A fost trimis aici de conducerea închisorii ca să asculte ultima voastră spovedanie - a tuturora." Era o aluzie că toti cei de acolo urmau să moară, inclusiv preotul.

Pastorul Wurmbrand a povestit că gardianul rostise o profetie: în mai putin de sase luni, toti au venit la preot si s-au spovedit. Wurmbrand a fost printre primii.

În anul 1998, pastorul Wurmbrand se afla într-o stare critică, internat într-un spital din California. Nu mâncase de zece zile si arăta pe moarte. A fost întrebat ce pastor vrea să vină la el, iar el l-a cerut pe părintele Calciu. Părintele Calciu a primit un telefon si s-a pregătit să vină, dar pericolul a trecut si Wurmbrand s-a simtit mai bine. Totusi, situatia lui nu era bună si a trebuit să meargă la un sanatoriu catolic, în orasul Torrance din California. În iulie 1998, pr. Calciu a mers să-l viziteze. La scurt timp după aceea, el ne-a trimis următoarea scrisoare:

Pastorul Wurmbrand a fost foarte bucuros să mă vadă. Se află într-un sanatoriu si este foarte slăbit: nu poate înghiti nimic, nici măcar salivă. L-am găsit dormind, pentru că nu voia să fie obosit, ca să poată vorbi mai mult cu mine. După jumătate de oră s-a trezit si a fost scos într-un cărucior într-o mică grădină, unde se află o statuie a Maicii Domnului. Am vorbit cu totii pret de câteva minute: sotia sa, Sabina, două doamne din România, Nicolae Popa si o călugărită tânără.

După aceea am rămas singur cu Richard. Am început să ne amintim de vremurile din închisori, iar el si-a amintit ceva foarte emotionant. Mi-a spus: "Eram în închisoare cu diferiti oameni: ortodocsi, catolici, români, unguri, germani, etc. Am observat că Axionul Maicii Domnului există în toate limbile, mai putin în ebraică.

M-am hotărât să compun acest imn în ebraică, pentru că Maria a fost evreică si ea vorbea această limbă." A început să cânte, cu o voce tremurată si slăbită. Melodia era foarte evreiască, compusă de el. Am fost foarte impresionat. Mi-a spus că, în inima lui, iubeste Ortodoxia, dar se consideră nevrednic de ea si de aceea nu poate deveni un ortodox deplin."
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Miscarea Legionara o miscare cruciato-cavalereasca? mihailt Generalitati 6 03.11.2010 21:11:49
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13