Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2013, 16:14:02
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

A nu se înțelege că vreau să fiu anticatolic, sper să nu fie adevărat articolul ăsta și clipul să fie o utopie. Nu știu dar la cum scrie parcă toate se leagă.
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 18:38:16
celestial_pottery
Guest

Implicit Marturii emotionante despre noul Suveran Pontif

http://www.catholica.ro/2013/03/15/e...me-un-program/

http://www.catholica.ro/2013/03/14/p...e-pr-lombardi/
Reply With Quote
Vechi 15.03.2013, 23:50:50
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

"Cu o seară înainte, pentru a se întoarce la Casa Santa Marta, Papa Francisc a ales microbuzul, pentru a merge împreună cu toți ceilalți Cardinali, și nu automobilul înmatriculat SCV care era pregătit. “Așa cum a venit”, a spus pr. Lombardi, “așa a dorit să se întoarcă, împreună cu ceilalți”. În timpul cinei festive, a rostit puține cuvinte de mulțumire către Cardinali, și a glumit: “Dumnezeu să vă ierte pentru ceea ce ați făcut!” Pr. Lombardi a informat apoi că seara, noul Pontif l-a sunat pe Papa emerit Benedict al XVI-lea la Castel Gandolfo. Primul salut și recunoștința față de predecesorul său au fost exprimate, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, și nu trebuie să ne așteptăm ca Papa Francisc să meargă fizic astăzi sau mâine la Castel Gandolfo; “va merge în zilele următoare”."

Astea sunt semne ca va fi un Papa deosebit, iesit din tipare. :)
Multumim pentru link-uri.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 00:26:12
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
"Cu o seară înainte, pentru a se întoarce la Casa Santa Marta, Papa Francisc a ales microbuzul, pentru a merge împreună cu toți ceilalți Cardinali, și nu automobilul înmatriculat SCV care era pregătit. “Așa cum a venit”, a spus pr. Lombardi, “așa a dorit să se întoarcă, împreună cu ceilalți”. În timpul cinei festive, a rostit puține cuvinte de mulțumire către Cardinali, și a glumit: “Dumnezeu să vă ierte pentru ceea ce ați făcut!” Pr. Lombardi a informat apoi că seara, noul Pontif l-a sunat pe Papa emerit Benedict al XVI-lea la Castel Gandolfo. Primul salut și recunoștința față de predecesorul său au fost exprimate, a precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, și nu trebuie să ne așteptăm ca Papa Francisc să meargă fizic astăzi sau mâine la Castel Gandolfo; “va merge în zilele următoare”."

Astea sunt semne ca va fi un Papa deosebit, iesit din tipare. :)
Multumim pentru link-uri.
Pentru putin, doamna. Cred ca dvs., colegelor si colegilor ortodocsi, acest comportament al noului Papa va aminteste de vrednicul de pomenire Patriarh Pavle al Serbiei, nu-i asa?
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 00:32:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Eu gandesc pragmatic si atunci imi doresc ca noul Papa sa fie un om puternic si un model, daca se poate asa cum a fost Patriarhul Serbiei.Ii doresc succes. Poate se rusineaza si altii.
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 05:41:16
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu gandesc pragmatic si atunci imi doresc ca noul Papa sa fie un om puternic si un model, daca se poate asa cum a fost Patriarhul Serbiei.Ii doresc succes. Poate se rusineaza si altii.
Deja a avut o luare de pozitie ferma impotriva card. Francis Law, implicat in acoperirea preotilor pedofili din Statele Unite. Papa Francisc i-a spus card. Law sa nu-l mai vada pe-acolo (nn Vatican)!
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 11:07:06
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

In prima poza, Eminentele lor par sa fie veseli. Inclusiv card Turkson (in prim plan stg in prima poza), care a fost contracandidat al card Bergoglio.

Probabil ca s-a format un consens inainte de al cincilea scrutin, altfel nu avea cum sa culeaga doua treimi plus unu din voturi. Pentru noi, card Bergoglio este un necunoscut de la Antipozi si nu am fi votat cu necunoscuti. Dar cardinalii se cunosc intre ei, se roaga si lucreaza impreuna.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.03.2013, 05:28:31
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de celestial_pottery Vezi mesajul
Pentru putin, doamna. Cred ca dvs., colegelor si colegilor ortodocsi, acest comportament al noului Papa va aminteste de vrednicul de pomenire Patriarh Pavle al Serbiei, nu-i asa?
Da, asa este, imi aminteste tare mult de Patriarhul Pavle al Serbiei.

Iata-l aici pe Papa Francisco laolalta cu ceilalti cardinali, in microbuz. Neobisnuit!
Scuze pentru marimea pozelor.
sursa: clarin.comHD ~ cel mai important ziar de opozitie din Argentina

http://clarincomhd.tumblr.com/tagged...ANCISCO/page/3

Last edited by mirela.t; 16.03.2013 at 05:58:55.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare