Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.03.2013, 23:57:44
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusoctavus Vezi mesajul
Nu. Nu era nevoie să exemplifice sâmbătă de sâmbătă acest lucru, Adam era suficient de inteligent ca să priceapă din prima. Chiar textul poruncii a IV-a pe care El l-a scris cu Propria Sa mână, trimitea doar la prima sâmbătă a planetei, nu la toate:
ti-am aratat ca Dumnezeu lucreaza sambata. Si Hristos, CA OM, a lucrat TOT SAMBATA, iar omul face ceea ce vede la TATAL CERESC, adica sa lucreze sambata
Citat:
În aramaica în care Hristos a rostit acele cuvinte, corespondentul termenului "om" este [אָדָם] a-dam.
nu incerca sa ma aburesti pentru ca nu tine. Hristos a vorbit de OM in general si NU s-a referit la Adam. Putea foarte bine sa spuna ca sambata a fost facuta pentru Adam, dar NU a facut-o, ci a spus ca ea (sambata) a fost facuta pentru om (la modul general)
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 13:56:30
centesimusoctavus centesimusoctavus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ti-am aratat ca Dumnezeu lucreaza sambata. Si Hristos, CA OM, a lucrat TOT SAMBATA
Dar a lucrat la mântuirea omului, nu pentru a-Și câștiga pâinea cea de toate zilele. A salvat vieți, atât pentru acest pământ, cât mai ales pentru Împărăția Cerurilor.

Citat:
iar omul face ceea ce vede la TATAL CERESC, adica sa lucreze sambata
Mai întâi de toate, omul nu e mântuitor, iar dacă vrea să-L imite pe Hristos, poate face aceeași lucrare (să vindece trupește și spiritual pe semeni) [și] în ziua sâmbetei.

Citat:
nu incerca sa ma aburesti pentru ca nu tine. Hristos a vorbit de OM in general si NU s-a referit la Adam. Putea foarte bine sa spuna ca sambata a fost facuta pentru Adam, dar NU a facut-o, ci a spus ca ea (sambata) a fost facuta pentru om (la modul general)
De unde știi acest lucru? Cert e că în aramaica vorbită de Hristos s-a referit la adam/Adam (El nu a comunicat în scris, ci prin viu grai). Poate intenționat a folosit un joc de cuvinte (să-ți facă ție în ciudă ).
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 16:22:13
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar a lucrat la mântuirea omului, nu pentru a-Și câștiga pâinea cea de toate zilele. A salvat vieți, atât pentru acest pământ, cât mai ales pentru Împărăția Cerurilor.
daca un om este vindecat trupeste, nu insemna neaparat ca se si mantuieste. Poate sa cada oricand in mandrie sau in alte pacate, omul fiind supus oricand greselii. Dar cum ramane cu afirmatia Mantuitorului in ZI DE SABATH: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez"?
ps: de cand Hristos si-a inceput activitatea de predicare a Evangheliei, cand anume a lucrat si in ce domeniu, pentru a-si castiga painea cea de toate zilele?
Citat:
Mai întâi de toate, omul nu e mântuitor, iar dacă vrea să-L imite pe Hristos, poate face aceeași lucrare (să vindece trupește și spiritual pe semeni) [și] în ziua sâmbetei.
nu o fi omul mantuitor , dar face ceea ce vede la Tatal lui Ceresc. Tatal Ceresc lucreaza in zi de sabath, deci si omul lucreaza. Activitati in Cosmos se pot observa si in zi de sambata, ceea ce arata ca in aceasta zi Dumnezeu lucreaza asa cum a spus si Hristos in Ioan 5:17.
Citat:
De unde știi acest lucru? Cert e că în aramaica vorbită de Hristos s-a referit la adam/Adam (El nu a comunicat în scris, ci prin viu grai). Poate intenționat a folosit un joc de cuvinte (să-ți facă ție în ciudă ).
contextul biblic amice, contextul biblic arata ca Hristos s-a referit la OM in general si NU la primul om Adam

Last edited by stefan florin; 17.03.2013 at 16:25:44.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 17:20:21
Banned

Implicit

Citat:
daca un om este vindecat trupeste, nu insemna neaparat ca se si mantuieste. Poate sa cada oricand in mandrie sau in alte pacate, omul fiind supus oricand greselii.
Desigur. Însă Hristos a vindecat și trupește, nu doar spiritual.

Citat:
Dar cum ramane cu afirmatia Mantuitorului in ZI DE SABATH: "Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez"?
Exact cum am spus: lucrează pentru vindecarea fizică și spirituală a omului. Porunca a IV-a din Decalog nu interzice asta.

Citat:
ps: de cand Hristos si-a inceput activitatea de predicare a Evangheliei, cand anume a lucrat si in ce domeniu, pentru a-si castiga painea cea de toate zilele?
Păi vezi?

Citat:
nu o fi omul mantuitor , dar face ceea ce vede la Tatal lui Ceresc. Tatal Ceresc lucreaza in zi de sabath, deci si omul lucreaza. Activitati in Cosmos se pot observa si in zi de sambata, ceea ce arata ca in aceasta zi Dumnezeu lucreaza asa cum a spus si Hristos in Ioan 5:17.
Omul nu este Creator ca să facă ceea ce face Dumnezeu. Dumnezeu a sfințit, a binecuvântat și apoi a dat exemplu Personal de odihnă doar în prima sâmbătă a Pământului, nu în toate.
Iar porunca Lui face referire la faptul că El "S-a odihnit", nu că Se odihnește continuu în zile de sâmbătă. Eu credeam că am fost clar.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 19:23:05
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Omul nu este Creator ca să facă ceea ce face Dumnezeu. Dumnezeu a sfințit, a binecuvântat și apoi a dat exemplu Personal de odihnă doar în prima sâmbătă a Pământului, nu în toate.
Iar porunca Lui face referire la faptul că El "S-a odihnit", nu că Se odihnește continuu în zile de sâmbătă. Eu credeam că am fost clar.
te-am intrebat si nu mi-ai raspuns: ce intelegi tu prin "Dumnezeu s-a odihnit"?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 19:25:20
Banned

Implicit

Citat:
te-am intrebat si nu mi-ai raspuns: ce intelegi tu prin "Dumnezeu s-a odihnit"?
Cred că la întrebarea asta, am răspuns de cele mai multe ori pe diferite topice. De ce-mi ceri să repet?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2013, 19:26:32
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred că la întrebarea asta, am răspuns de cele mai multe ori pe diferite topice. De ce-mi ceri să repet?
nu am timp acum sa iau la rand toate topicele sa vad raspunsul tau
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare