Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.03.2013, 00:04:32
FlaviusM FlaviusM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.09.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Stim bine ca istoria a fost masluita de comunisti. Tocmai de aceea trebuie sa mergem la izvoare credibile.
Si care sunt aceste "izvoare credibile" la care trebuie sa apelam?
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 00:33:12
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Pai comunistii clar au incercat sa rescrie istoria. Pacatul lor insa nu a fost lipsa de obiectivitate, care, dupa cum am afirmat, nu exista la modul absolut in istorie.
Pacatul comunistilor cu istoria a fost lipsa de onestitate, de sinceritate.
Ei au exagerat pacatele si greselile legionarilor.
Totusi, a afirma ca miscarea legionara a fost lipsita de greseli si de pacate este o exagerare.
Eu de exemplu, nu am de unde sa stiu ce anume as fi fost sau as fi facut eu daca traiam in acele vremuri. De aici si prudenta mea relativa la acest subiect.
Tot ce pot spune este ca legionarii par a fi avut intr-adevar, o nuanta de zilotism.
Mie personal imi displace zilotismul, fanatismul.
Ei nu intelegeau ca politica e arta compromisului. Aici ii dau dreptate domnului Dragomir.
Ei credeau ca viata e croita dupa un calapod si ca se supune regulilor lor.
Ei au confundat ideologia legionara cu viata reala. Erau niste visatori intr-un fel.
Dar acest tip de "visare" poate deveni periculos fiindca el se asociaza cu fanatismul.
Mi-e teama de omul unei singure carti. Nu mai stiu cine a spus asta, dar e adevarat.
Daca nu mai poti discerne intre propriile tale fantasme si realitate ( a se vedea fraza " sa facem o tara ca soarele sfant de pe cer "), risti sa cazi in fanatism si zilotism.
Asta au facut legionarii dupa parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 01:14:56
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Totusi, a afirma ca miscarea legionara a fost lipsita de greseli si de pacate este o exagerare.
Nu cred ca vei gasi pe cineva, care sa afirme ca ML a fost fara greseala. Au facut greseli, dar sa nu le atribuim alte greseli decat cele pe care le-au facut.
Pentru greseli au platit scump in inchisori.
Eu nu le tin partea; dar nici nu vreau sa le trantesc usa in nas, tocmai pentru ca au fost pedepsiti crunt atat de Antonescu , cat si de comunisti. M-am intrebat ce i-a unit pe acestia impotriva ML. Asta vreau sa aflu.

Vreau sa descopar adevarul din tot ce s-a scris. Atatia ani de suferinta nu pot fi fara noima, si nici nu sunt, de vreme ce din ei s-au nascut sfinti. Aceasta putere de rezistenta le-a dat-o credinta in Dumnezeu, Care i-a si salvat si i-a mantuit.

Au mai fost si altii in inchisori si au suferit, dar fara sa dea nastere nici macar unui sfant. Aceasta e enigma pe care doresc sa o descopar in adevarul despre ei: de ce unii au ajuns sfinti, iar altii nu.
Materiale exista destule; am postat si eu ce am gasit mai nou. Acolo se gaseste adevarul despre epoca, conditii sociale, etc. Sa nu le trecem cu vederea. Nu am timp sa citesc, cate materiale am gasit, scrise de istorici si gazetari vremii si cei actuali. La ce bun sa ne hranim cu minciuni? Oare nu am avut destul parte de minciuni ?
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 01:49:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Vreau sa descopar adevarul din tot ce s-a scris. Atatia ani de suferinta nu pot fi fara noima, si nici nu sunt, de vreme ce din ei s-au nascut sfinti. (...)
Au mai fost si altii in inchisori si au suferit, dar fara sa dea nastere nici macar unui sfant.
Exista vreun legionar ridicat de BOR la cinstea altarelor ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 02:41:40
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Exista vreun legionar ridicat de BOR la cinstea altarelor ?
Dar de ce intrebati, domnule Dragomir?
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 11:57:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Au mai fost si altii in inchisori si au suferit, dar fara sa dea nastere nici macar unui sfant. Aceasta e enigma pe care doresc sa o descopar in adevarul despre ei: de ce unii au ajuns sfinti, iar altii nu.
Aproape toti pe care ii stim nu au fost legionari. Am dat exemplu pe Parintele Ilie Lacatusu, nu a avut nicio legatura cu legionarii, desi cineva afirma gresit ca a fost legionar. Majoritatea au fost preoti sau calugari. In functie de sfintenie, nu in functie de apartenenta la o miscare politica.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 18:08:03
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Aproape toti pe care ii stim nu au fost legionari. Am dat exemplu pe Parintele Ilie Lacatusu, nu a avut nicio legatura cu legionarii, desi cineva afirma gresit ca a fost legionar. Majoritatea au fost preoti sau calugari. In functie de sfintenie, nu in functie de apartenenta la o miscare politica.
Catalin, noi nu despre asta discutam. Nu discutam despre majoritatea celor intemnitati, ci ne intrebam de ce Valeriu Gafencu, nu este canonizat.
Indiferent cui apartin moastele bine mirositoare, acesta este sfant si trebuie canonizat.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 18:34:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Catalin, noi nu despre asta discutam. Nu discutam despre majoritatea celor intemnitati, ci ne intrebam de ce Valeriu Gafencu, nu este canonizat.
Indiferent cui apartin moastele bine mirositoare, acesta este sfant si trebuie canonizat.
Despre asta am mai scris, se canonizeaza la scurt timp dupa trecerea la Domnul sfintii care au sfinte moaste, restul dupa cateva sute de ani. In cazul lui Valeriu Gafencu am citit acum ca nu i s-a gasit trupul inca, deci nu stim daca sunt sfinte moaste.
Citat:
Se stie insa ca majoritatea celor aflati in inchisori in acea vreme au fost legionari. Mai erau si cei de drept comun, dar ma indoiesc ca ar fi devenit sfinti.
Eu despre asta am scris, ca multi sunt care nu erau legionari, am scris de parintele Lacatusu, el are sfinte moaste, deci e sigur sfant. Majoritatea nu erau legionari in inchisoare, oricum comunistii ii etichetau asa si pe cei ce nu fusesera legionari.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 20:46:41
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Mesajul Părintelui Justin pentru participarea la Conferința de la Iași, 19 martie 2013 cu tema "Sfinții Închisorilor"

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=6brbYNgu_hM
Reply With Quote
Vechi 18.03.2013, 00:59:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Si care sunt aceste "izvoare credibile" la care trebuie sa apelam?
Daca te indoiesti de alte surse, pot sa-ti spun ca mai sunt istorici pe lumea asta. Gaseste-ti tu sursele credibile tie de inspiratie.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
A fost Miscarea Legionara o miscare cruciato-cavalereasca? mihailt Generalitati 6 03.11.2010 21:11:49
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 19:40:13