Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2013, 09:25:41
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Întrebați-vă duhovnicii ce zic dânșii despre urările astea făcute de voi. Vă rog frumos, faceți-o!
Mi-am întrebat chiar acum duhovnicul, și mi-a spus că nu e greșit, atâta vreme cât nu punem în discuție credința ortodoxă, dogma noastră.

Iar apropo de ce spunea Cătălin, mi-a spus nu că Hristos învie efectiv atunci, în ziua de Paște, ci că se jertfește real la Sfânta Liturghie.

Data Paștelui s-a schimbat de-a lungul vremii și încă se mai poate schimba.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 09:39:43
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Mi-am întrebat chiar acum duhovnicul, și mi-a spus că nu e greșit, atâta vreme cât nu punem în discuție credința ortodoxă, dogma noastră.
Păi aici logica mea de inginer mă părăsește: cum să urezi cuiva "la mulți ani!" dacă tu ești convins că nu e ziua lui? Faci mișto de el sau de tine?
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 09:44:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Paste fericit tuturor forumistilor de confesiune romano-catolica
Reply With Quote
Vechi 01.04.2013, 09:49:58
N.Priceputu
Guest

Implicit

@DragosP: Sunt oameni a căror dată de naștere nu se cunoaște exact. În certificatul lui de naștere scrie una, însă părinții l-au declarat la primărie mai târziu, așa încât el nu mai e sigur când s-a născut. Poate părinții îi spun la mulți ani pe 1 aprilie iar el își serbează ziua pe 10.

Faptul că data Paștelui e o convenție rezultă și din faptul că, dincolo de particularitățile calendarului solar și lunar, Biserica mai are grijă și ca el să nu cadă în aceeași zi cu Paștele iudaic. Deci nu va fi respectată cu precizie o anumită zi calendaristică.

Nu mă doare atât de mult dacă sora mea, plecată în străinătate, ține Paștele la altă dată (deși mărturisesc că și asta mă afectează), cât faptul că ar face din el o sărbătoare lumească.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare