Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.04.2013, 19:26:57
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Deci dacă eu mănânc ce găsesc(iarbă) se numește furt?
Daca gasesti un portmoneu cu bani, te folosesti de banii respectivi?
Daca gasesti pe net sau iti ofera cineva un program grafic crackuit, te folosesti de el?
Reply With Quote
Vechi 02.04.2013, 19:32:20
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
răspunsul îl găsești în "Brigada Diverse".
Reply With Quote
Vechi 02.04.2013, 19:41:40
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
Depinde.

Citat:
Daca gasesti pe net sau iti ofera cineva un program grafic crackuit, te folosesti de el?
Dacă am nevoie, da; cu încredere(chiar dacă nu știu ce înseamnă crarkuit).
Reply With Quote
Vechi 02.04.2013, 19:46:59
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Crackul e o licenta ilegala, ce te ajuta sa te folosesti de programul respectiv, fara a plati produsul la producator. De exemplu, licenta pentru Adobe Photoshp e in jur de 1000E. Ma indoiesc ca utilizatorii casnici, ce folosesc photosopul pentru fun, au platit licenta,ci au instalat un program crackuit(piratat).Pentru fiecare serial number ar trebui sa platesti ca sa-l aflii, hackerul afla codul si ti-l spune, astfel nu mai platesti bani la producator ca-ti merge programul si fara licenta lor.

Last edited by ioanna; 02.04.2013 at 20:02:22.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2013, 20:42:51
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
De exemplu, licenta pentru Adobe Photoshp e in jur de 1000E.
Eu personal, platesc lunar 29 de dolari pentru un pachet adobe: indesign; illustrator; photoshop; dreamwaver; flash;
Singurul program piratat din calculator este un kaspersky(antivirusul de baza);cu toate ca detin un Norton cu licenta, nu-l folosesc deoarece imi musca prea mult din hardware, în rest niste cursuri lynda after effects, pe care nu mi le pot permite.
Oricum, imi place mai mult sa ma joc cu codurile in dreaweaver; C(urmeaza ++); html; Javascript; mysql, plus că e gratis!
Reply With Quote
Vechi 25.04.2013, 14:21:35
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de myself00 Vezi mesajul
Eu personal, platesc lunar 29 de dolari pentru un pachet adobe: indesign; illustrator; photoshop; dreamwaver; flash;
Singurul program piratat din calculator este un kaspersky(antivirusul de baza);cu toate ca detin un Norton cu licenta, nu-l folosesc deoarece imi musca prea mult din hardware, în rest niste cursuri lynda after effects, pe care nu mi le pot permite.
Oricum, imi place mai mult sa ma joc cu codurile in dreaweaver; C(urmeaza ++); html; Javascript; mysql, plus că e gratis!
Norton-ul, iti musca din memoria RAM, nu din hard. Mai cumpara niste memorie, si foloseste-l.

Kaspersky nu poate fi piratat, atat e de bun, sunt convins ca in scurt timp te va descoperi ca ai cheie piratata.
Reply With Quote
Vechi 25.04.2013, 23:15:01
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
Norton-ul, iti musca din memoria RAM, nu din hard. Mai cumpara niste memorie, si foloseste-l.

Kaspersky nu poate fi piratat, atat e de bun, sunt convins ca in scurt timp te va descoperi ca ai cheie piratata.

Norton nu ma poate ajuta cu absolut nimic in ceea ce fac eu, iar ramii sunt pe 1333mHz.

Sper ca în curând să-mi achiziționez o placă grafică profesională pentru editare grafică/video(cea actuală e un ati 5570) niște rami pe 1866mHz cel putin și un procesor xeon E5 cu patru nuclee, n-am nevoie de mai mult! Toate cu voia celui Dumnezeu.

Reply With Quote
Vechi 07.05.2013, 06:45:10
hmmsrbls hmmsrbls is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.03.2011
Implicit

Nu cred ca exista un raspuns duhovnicesc la aceasta intrebare.

Haideti sa facem o analogie a aplicatiilor software cu lumina impartita de inviere. Dupa parerea mea softul este lumina(flacara) iar cd-ul sau orice alt suport material pentru acesta este lumanarea. Ce se plateste in acest caz: lumina sau doar lumanarea ?

Softul reprezinta o informatie, o metoda. Orice fel de informatie ar trebui sa fie gratuita si la dispozitia oricui. Cu cd-ul, dvd-u, driver-ul usb sau mai stiu eu ce discheta sau haddisk e problema, deoarece ceva material se cosuma in fabricarea lui. Iar ca orice om adept al echilibrului consider ca altceva material trebuie sa ii ia locul.

Nu saraceste nimeni atunci cand se "fura" o idee sau o meserie spre exemplu. Faptul ca i-am furat ideea cuiva nu il deposedeaza pe acesta de acea idee. El tot o va avea acolo in cap. Intelegeti ce vreau sa spun ?

Tot ceea ce se poate fura in cazul unui produs software este dreptul de autor, adica in termeni ortodocsi "viata lui de dupa" in inimile si in cugetul nostru. Ori eu daca folosesc un soft crackuit nu imi asum nici un drept asupra lui.

Bineinteles, un raspuns legislativ si argumente in acest sens ni-l poate oferi cineva care lucreaza in domeniu.

Last edited by hmmsrbls; 07.05.2013 at 06:47:44.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2013, 19:49:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Depinde.

orice ban folosit fără voia proprietarului este furt.

orice program licențiat este protejat și aici intervin hackerii. se crează un fișier care înlocuiește fișierul "run" original, ocolind sistemele de siguranță.
nu e furt?
Reply With Quote
Vechi 02.04.2013, 19:55:40
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
orice ban folosit fără voia proprietarului este furt.

orice program licențiat este protejat și aici intervin hackerii. se crează un fișier care înlocuiește fișierul "run" original, ocolind sistemele de siguranță.
nu e furt?
Hackerul e un fel de Robin Hodd :ofera tuturor posibilitatea de a avea acces la diverse programe, indiferent de posibilitatile financiare, ni le ofera gratis
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare