![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta nu schimba faptul ca se incearca o inginerie sociala, o manipulare care are ca scop schimbarea mentalitatilor si transformarea minciunii in adevar.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
faptul că religia a confiscat, încă de la început, morala umanității și s-a erijat drept unica deținătoare a moralității absolute, nu înseamnă că are dreptate, că deține moralitatea absolută, că este singura capabilă să discearnă între bine și rău, și mai ales să decidă asupra vieților noastre. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"par absolute" în gura unora. și sunt relative în funcție de gura ce le rostește. bineînțeles că adevărul este unul singur. problema este tocmai această relativizare. poate că din acest motiv a apărut filozofia. nu dețin nici un adevăr. poate doar o parte de adevăr în ce privește propria existența. știu că nu știu care este adevărul. dar nu consider asta un handicap. din contra, îmi da imbold unei căutări continue. dar tu, detii adevărul? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Religia ofera singurul fundament pentru morala, in afara religiei orice constructie cu privire la morala e mai mincinoasa decat ar fi un dumnezeu care nu exista. Nu stiu ce inseamna "vietile noastre", de unde ideea asta ca suntem "noi" ? Deja te duci in domeniul religiei, chiar daca o numesti umanism. Deja propavaduiesti o alta religie in timp ce te declari impotriva religiei. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
relativizarea lui vine de la cei ce-l afirmă, sau încearcă să-l confiste. religia NU este deținătoarea moralei absolute. doar vă place să credeți asta. probabil ca sunt religios ... în mintea ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarile sunt : DE CE SA NU UCIDEM ? DE CE SA NU FURAM ? DE CE NU LEGEA JUNGLEI ? Orice raspuns nu este decat religios. Indiferent daca ai crede in Dumnezeu sau in binele speciei, umanitatii sau mai stiu eu cui, tot religie e. Stiinta nu face judecati morale sau estetice. Asa ca iti raspund : probabil nu esti religios ... in mintea ta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa presupunem ca de maine dimineata nu mai crezi in dumnezeu. Vei incepe sa ucizi si sa furi? |
|