![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru cine ar putea fi interesat, la prelegerea de aseară, de la Biserica Silvestru, despre icoanele Învierii, Sorin Dumitrescu ne-a citit și următoarea poezie. O postez aici, căci mie îmi place foarte mult Nichita.
Daimonul meu catre mine (Nichita Stanescu) Vine focul, imi zise, fii atent vine focul si-o sa vezi cu ochii pietrele inmuindu-se si pe caprele negre de stanca inecandu-se in moalele stancii Marea, pe dansa chiar o s-o vezi supta de fluviu si pe acesta sunt de rauri si pe acestea supte de izvoare si pe ele absorbite de setea unei fapturi alergand. Ai sa vezi, imi spuse Daimonul meu, mie, ai sa vezi cum se usuca pestii si cum se imputesc balenele cum se evapora meduzele, caci iti zic tie, vine focul, ma auzi ? - Te aud si ce sa fac eu, chiar daca te aud ce sa fac eu, eu ce pot sa fac eu - Schimba-te in cuvinte, mi-a zis Daimonul, repede, cat mai poti sa te schimbi Schimba-ti ochiul in cuvant nasul si gura organul barbatesc al facerii talpile alergatoare, parul care-a inceput sa-ti albeasca prea des incovoiata sira a spinarii, schimba-te in cuvinte, repede, cat mai e timp - I-am spus Daimonului : tu nu stii ca vorba arde, verbul putrezeste iar cuvantul nu se intrupeaza ci se destrupeaza Am pus un sentiment pe bronz si tu stii asta si a fiert din pricina luminii soarelui Am dat un nume unui copil si numele s-a spart de timp si de vrabii - Stiu asta, mi-a zis Daimonul. Schimba-te in cuvinte precum iti zic. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Stiri-Spectacole-Evenimente | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 1001 | 24.02.2025 13:36:21 |
stiri | dorinel78 | Stiri, actualitati, anunturi | 318 | 11.06.2014 16:16:17 |
CAUT scaun cu rotile pentru o zi (Bucuresti) | N.Priceputu | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 28.08.2011 23:39:45 |
O rugaminte pentru cei din Bucuresti | Florin-Ionut | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 01.05.2011 10:37:22 |
|