![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Eu am incercat varianta (nu stiu daca conforma cu canoanele) de a face un fel de coliva folosind in loc de grau sau arpacas hrisca. Am fiert-o conform instructiunilor (spalata in 3 ape, 1 parte + 2 parti apa, se pune in apa clocotita cu putina sare , se da focul mi incet, nu se amesteca, dupa 30-40 min - sau mai repede- verifici dc mai e apa in centrul cratitei, dc nu o opresti ii pui capac si o mai lasi acoperita 10-15 min). Apoi am adaugat nuca dinaceia macinata si cu zahar in ea, cum si-o pastreaza bunica-mea, dar este si in comert, care a si indulcit-o a si legat-o, dandu-i atat consistenta cat si gustul de coliva autentica, coaja de lamaie, putin zahar vanilat, scortisoara, fulgi de migdale pe deasupra. Mi-ar fi placut intr-adevar si nuca macinata mai mare, sa o simt cand mestec (mie personal si bobul de grau mi-ar place un pic mai tare, mai crocant), dar nu am avut. Bobul de hrisca fiert are o consistenta ceva mai fina, mai usoara ca arpacasul, cred ca e si mai usor de digerat, si se spune ca si mult mai sanatos ca graul. AStata doar ca nu stiu dc e o varianta acceptabila dpdv canonic...
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
La ceva de genul asta ma refeream. Mi s-a spus ca e pacat sa fac coliva cu chipul Sfantului. Ca nu e normal sa-i bag lingura in fata cand impart coliva. Mie mi se pare ca chipul Sfantului o face si mai buna. Dumnezeu stie cum o fi mai bine...
__________________
Mare esti, Doamne, si minunate sunt lucrurile Tale si nici un cuvant nu-i de ajuns spre lauda minunilor Tale! |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Reteta cu fructe de mare | angiteo | Intrebari utilizatori | 58 | 25.09.2016 23:26:43 |
| Reteta coliva | gabi3010 | Intrebari utilizatori | 4 | 30.03.2012 10:18:42 |
| desen coliva | andrada3 | Sfanta Liturghie | 4 | 12.05.2011 22:52:43 |
| Ce semnifică coliva | sofronie | Generalitati | 1 | 30.01.2011 03:00:57 |
| Reteta mantuirii | NECTARIE | Generalitati | 3 | 24.01.2011 16:56:59 |
|
|