Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2013, 15:06:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
De la aprox. anul 1700 s-au schimbat si au spus ca de fapt nu sunt anatema celelalte biserici ca de fapt au mantuire si comuniune incompleta (a spune despre Biserica Ortodoxa ca are comuniune incompleta este hula la adresa Bisericii, la adresa lui Dumnezeu de fapt). Iar in prezent "Cred intr-UNA" nu mai inseamna ca biserica catolica este singura mantuitoare cum spuneau romano-catolicii inainte, ci de fapt sunt mai multe dar cea "una" e cea mai buna.
De fapt cred ca abia dupa Conciliul Vatican II au afirmat aceste lucruri, adoptand unele conceptii ecumeniste.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2013, 19:25:10
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Da. Dupa Conciliul Vatican II au luat-o tare cu ecumenismul. Si asha s-a mai schimbat ceva la 180 de grade in invatatura catolica. Si sunt multe cazuri de astea la romano-catolici. Dar greu sa dea cuiva de gandit schimbarile astea dogmatice. Greu. La conciuliul Vatican I era pacat pentru catolic sa intre in biserica protestanta sa se roage, dupa conciliul II nu mai e pacat. Toti sunt "crestini".
Reply With Quote
Vechi 14.05.2013, 19:40:56
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
La conciuliul Vatican I era pacat pentru catolic sa intre in biserica protestanta sa se roage,
Măi Amistade, ia arată-ne și nouă o sursă, ceva, din care să rezulte că ceea ce ai scris mai sus nu este un neadevăr....
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 07:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 17:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 08:26:42