Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2013, 20:19:45
Amistad Amistad is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Nu este vorba în esență despre niciun fel de discriminare: a spune despre sectari și eretici că sunt ceea ce sunt nu înseamnă a îi discrimina, ci doar a prezenta în mod nepărtinitor adevărul.
Si adevarul doare. Asa cum si injectia il doare pe un bolnav, dar trebuie tratat chiar daca il doare. Este erezia pacat? Este erezia pacat mare sau mic? Ce este erezia? Astea de fapt sunt intrebari la care majoritatea "crestinilor" nu stiu raspunsul. Un fel simplist de a spune: erezia este un fel de injuratura la adresa divinitatii pe care cei vizati o rostesc in rugaciunile lor, in viata lor, in conceptiile lor.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 20:25:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Eu scriu de fiecare data cand cineva spune astfel de lucruri neadevarate, nu stiu unde a scris Decebal si oricum nimeni nu si-a pus o asemenea semnatura care are un singur rol pe un forum ortodox.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 21:50:13
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
Si adevarul doare. Asa cum si injectia il doare pe un bolnav, dar trebuie tratat chiar daca il doare.
asta au crezut si cred de-a lungul timpului foarte multi, din toate taberele(mai nou, ateii considera ca e datoria lor sa arate cu forta ce abominatii cred ceilalti si demaste lucruri).
dar a ajutat asta pe cineva?
nu, oamenii doar vor deveni mai defensivi. trebuie facut cu tact.
in fine, titlul topicului e "crestini(fara a specifica de care) persecutati...."
Vechi 23.05.2013, 23:20:50
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
asta au crezut si cred de-a lungul timpului foarte multi, din toate taberele(mai nou, ateii considera ca e datoria lor sa arate cu forta ce abominatii cred ceilalti si demaste lucruri).
dar a ajutat asta pe cineva?
nu, oamenii doar vor deveni mai defensivi. trebuie facut cu tact.
in fine, titlul topicului e "crestini(fara a specifica de care) persecutati...."
Sunt întru totul de acord cu opinia dvs.
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 22:49:52
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
Si adevarul doare. Asa cum si injectia il doare pe un bolnav, dar trebuie tratat chiar daca il doare. Este erezia pacat? Este erezia pacat mare sau mic? Ce este erezia? Astea de fapt sunt intrebari la care majoritatea "crestinilor" nu stiu raspunsul. Un fel simplist de a spune: erezia este un fel de injuratura la adresa divinitatii pe care cei vizati o rostesc in rugaciunile lor, in viata lor, in conceptiile lor.
Da, dar bolnavii nu pot fi și nu trebuie tratați împotriva voinței lor...
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 23.05.2013 at 23:31:40.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De la lume adunate, si-napoi la lume date... ucenic Generalitati 27 28.06.2012 22:50:26
Despre lume si lepadarea de lume buiacu gabriel Intrebari utilizatori 12 10.08.2010 11:27:11