![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne ferim daca ni se spune sa ne uitam greselile, cel necurat vrea sa le uitam ca sa ne poata pune sa le facem din nou! Sa le pastram in minte ca si acelea de care ne-am lepadat, ca sa nu le mai facem atunci cand vine ispita! Daca le facem din nou, nu ne-am marturisit cu adevarat si daca cadem iar, mai mare este stapanirea celui necurat asupra noastra! Spun asta, pentru ca am vazut invataturi care vin din interior si ne spun ca cel necurat ne aminteste de ce am gresit si ne stapaneste prin asta! Tocmai de asta sa nu le uitam, pentru ca prin marturisirea lor in adevar, am facut facaduiala ca ne-am lepadat de ele! Sa luam aminte ca si David a marturisit greselile lui si a facut Psalmi care erau cantati in fata poporului si sunt si acum cantati in Sfanta Biserica!
Dumnezeu s ne Lumineze cu Adevarul Lui! |
|
|||
|
|||
![]()
,,C ând își va pierde ortodoxia, substanța creștină răsăriteană, România își va pierde definitiv identitatea spirituală și culturală. În fapt, ortodoxia reprezintă singurul suport identitar autentic și valoros al României și românismului, al culturii române. Din nefericire, statisticile trâmbițate în media, care arată, vezi Doamne!, o proporție covârșitoare de credincioși ortodocși și o încredere nețărmurită în Biserica Ortodoxă Română, statistici înzorzonate cu imagini teribile ale cvasi-fanatismului copleșitor din timpul evenimentelor religioase (care vorbesc despre sălbăticie și analfabetism, nu despre credință), așadar aceste date triumfaliste sunt departe de adevăr.
Cei ce trăiesc în lumea reală și nu schițează adevăruri pe genunchi în redacții mondene știu bine că există o felie uriașă de ortodoxie de paradă, plină de gesturi largi, arogante, și trâmbițe asurzitoare ale celor dornici de laudă, după cum mai există și o felie uriașă de fără-de-noimă, cu oameni trecuți pe de-a-ntregul în lumea lăcomiei dominată de ban. După ce excluzi, firesc, aceste două felii uriașe, ceea ce rămâne, o felie modestă dar bine alcătuită, poate fi analizat și apropiat de românismul creștin-ortodox valoros, trainic. Ei bine, de această felie modestă din societatea românească ar trebui să ne agățăm ca de o speranță fundamentală, fără de care suntem pierduți. Pentru că identitatea noastră dispare cu fiecare pas înapoi pe care îl face ortodoxia românească în fața valurilor uriașe de tentații ale lumii fără Dumnezeu, ori cu Dumnezeu măsluit, fără cultură și fără limbă, ale lumii în care omul este rege orb, și sclav totodată, al unei orbitoare sărăcii. Să avem mare grijă de ortodoxie, ca de viața noastră, altfel vom deveni cetățeni fără căpătâi ai nimicului." Sursa: http://volodia.ro/2013/01/30/sa-avem...viata-noastra/ |
|
|||
|
|||
![]()
M-a impresionat viata Sfantului Procopie, mare marturisitor al credintei crestine:
http://www.razbointrucuvant.ro/2013/...ie/#more-65308 |
|
|||
|
|||
![]()
O convertire laudabila:
http://decluj.wordpress.com/2013/10/...u-m-am-retras/ Doamne ajuta si altora! |
|
|||
|
|||
![]()
PARINTELE TEOFAN DE LA MANASTIREA NERA: Jertfa din decembrie 1989 a fost calcata in picioare, am batjocorit libertatea, darul lui Dumnezeu…
Parintele Teofan: ,,- Ii rog pe toti sa nu se supere pe mine – le dau cuvantul pe care mi-l dau mie: imi doresc sa ma convertesc la crestinism, cat mai grabnic si cat mai deplin… Ii rog sa nu se sminteasca, sa nu se tulbure, dar asta le doresc tuturor, ce-mi doresc si mie: o grabnica si deplina, si profunda convertire la crestinism!'' Sursa: http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...iad-apostazie/ |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoana - marturisirea intruparii lui Hristos | georgeval | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 16 | 19.03.2013 17:24:04 |
Marturisirea credintei - o dovada a dragostei pentru Hristos | laurastifter | Morala Crestina | 20 | 19.06.2012 01:04:52 |
Mandrie sau marturisirea lui Hristos? | ana ana | Generalitati | 53 | 07.06.2011 00:30:13 |
Marturisirea pacatelor | antoneta | Intrebari utilizatori | 0 | 28.05.2011 09:05:41 |
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului | BogdanF2 | Generalitati | 4 | 30.09.2009 19:48:32 |
|