![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Aș putea să ofer mai multe exemple privind modul în care am înțeles că trăiesc azi copiii, diferit de ceea ce părinții creștini își doresc de fapt.
Voi spune doar că în ultimele săptămâni, apropiindu-se vacanța, îmi iau la revedere de la elevi discutînd liber diverse chestiuni din viața lor, a noastră. Involuntar, întrucât nu cercetez ceva anume ci pur și simplu port discuții libere spre sfârșitul orelor, după evaluarea materiei școlare. Iată două tipuri de exemple: a) aspirația fetelor din câteva clase ale unor licee bucureștene de marcă este, la sfârșitul clasei a X-a, ca în această vacanță de vară: să meargă la mare, cu sau fără știrea și permisiunea părinților, să se îmbete zdravăn, să experimenteze inconștiența și alte stări de spirit specifice consumului de alcool și de droguri, să facă sex (desigur protejat, dar nu musai) individual și în grup, să aibă experiențe sexuale deosebite (adică diverse forme considerate perversiuni), să fure ca distracție, să cheltuiască mulți bani, să se distreze foarte tare, să ia legătura cu spiritele universului, să fie libere și descătușate. E vorba despre multe fete, nu una sau două. Interesant că băieții sunt mult mai rezervați și mai sobri, în general. Curios lucru, pentru mine o surpriză (recunosc, plăcută). b) majoritatea (eu aproximez ca peste 90%) nu merg la biserică la slujbe, nu se roagă (decât în cercuri de spiritism sau ceva asemănător), nu cunosc Crezul, nu cunosc Fericirile nici măcar declarativ, consideră că Dumnezeu nu este prezent în istorie dar că, dacă există, e ceva terifiant de care trebuie să-ți fie frică. Există mare interes pentru religiile orientale și curentul New-Age. Elevii nu cred că există viața veșnică după moarte în sensul arătat de Biserică, cred însă în reîncarnare, consideră că trebuie să ne distrăm acum și să facem toate poftele întrucât vom muri și nne mănîncă viermii. Acestea sunt câteva din constatările (cărora le-am făcut față cu greu, însă din fericire cu mult calm, mulțumesc lui Dumnezeu) privind actuala stare a elevilor din liceu, elevi care au studiat religia la școală în ultimii 10 ani, săptămânal... Cei care nu cred că am spus adevărul, au dreptate: am spus doar o foarte mică parte din tot ce cunosc eu, prin experiența contactului direct cu elevii și copiii. Cei care vor să cunoască la firul ierbii cum stau lucrurile, să poftească între copii și elevi, în lumea lor și să participe activ câteva luni la activități împreună cu ei. Astfel, toată lumea va afla cum stăm de fapt în prezent. Last edited by cezar_ioan; 25.05.2013 at 01:48:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Sa inteleg ca prin felul in care le scoti tu in evidenta vroiai sa spui "vai ce buni sint"? Incerc sa fiu mai cu bagare de seama si sa te intreb
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Annyta, este irelevant cum sint copii parintilor care nu si-au dus copii la biserica. Acei parinti si-au declinat calitatea de parinti in favoarea Lui Dumnezeu, dpdv al sufletului copiilor lor - dpdv duhovnicesc e ca si cand si-ar fi abandonat copii pe un camp sa aiba Dumnezeu grija de ei. de sufletul lor.
Ce te astepti de la aceia? Ei nu il cunosc pe Dumnezeu, nu sint crestini de fac asa cu copii lor. Ca daca l-ar cunoaste pe Dumnezeu, atunci din reala dragoste de Dumnezeu le-ar vorbi copiilor lor despre El, i-ar duce la biserica si s-ar purta ei insisi in lumina dragostei de Dumnezeu si de aproapele incat ar fi fara efort exemple vii de crediinta si comportament frumos, dupa voia lui Dumnezeu, pentru copii lor. De ce privesti (si nu numai tu, dar si ceilalti Lucian, Cezar) spre lume, de ce il cautati pe Dumnezeu intre cei ce nu il cunosc pe Dumnezeu, in loc sa il cautati pe Dumnezeu intre crestini, intre sfinti; in loc sa ii cautati pe sfinti !?!? Caci sfinti in viata inca avem - oameni care traiesc cu Dumnezeu. Ei sint crestinii adevarati. Ei ne ar trebui sa ne fie modele, daca vrem sa nu fim noi insine niste mincinosi care ne dam crestini dar care de fapt am fi din lume si ai lumii.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 25.05.2013 at 11:52:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De obicei barfele despre preoti le scot tot cei necredinciosi sau caldicei ca argument ca nu merg la biserica. Daca credinciosii sunt nemultumiti de un preot si el nu mai este vrednic de a sluji pt ca are amanta bine ar fi ca acesta sa slujeasca intr-o biserica goala ,sa nu mai impartaseasca ,sa vedem daca mai are curaj sa se apropie de sfintele daruri. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pana la urma fiecare vede si cat vrea sa vada. Dar de la a nu vedea pana la a spune ca nu exista e o diferenta. Mare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, indiferent ce fac și spun preoții, datoria noastră e să ne vedem de treabă, creștinește. Preoții au treaba lor, Dumnezeu să-i ocrotească, să le dea putere pentru sacra lor slujire și să îi mântuiască, spre folosul lor și al nostru, al celor necăjiți! AMIN+ |
|
||||
|
||||
![]()
Cînd a fost scrisă această profeție? Cînd a trăit Nil Athonitul?
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Nil Athonitul a vietuit in secolul XVII intr o pestera aproape de pustia Kavsokaliviei si a trecut la Domnul in anul 1651 . Mormantul sau a izvorat mir mult timp si este unul din cei mai mari asceti pe care i-a dat Gradina Maicii Domnului .
|
|||
|
|||
![]()
Pacatul prolifereaza cu succes in aceste vremuri, nu putem spune altfel.
Dar, in ciuda acestei situatii, Biserica va dainui pana la sfarsitul veacurilor. Dumnezeu, Care vrea sa fim precum albinele care cauta numai florile, poate sa ne conduca pasii astfel incat sa gasim un mediu duhovnicesc prielnic. Cum stie si cum vrea. Internet si telefon exista, deci oamenii pot comunica intre ei indiferent unde se afla pe glob. Exista si pacate, exista si oaze de sfintenie. Proportia numai Dumnezeu o stie. ,, Odata au mers niste oameni mireni in Tebaida la un batran, luand cu dansii un om indracit, ca sa-l pofteasca pe acel batran sa se roage lui Dumnezeu pentru dansul, si sa-l izbaveasca de aceasta munca diavoleasca. Iar batranul fiind poftit de dansii, a inceput a se ruga cu osardie lui Dumnezeu pentru dansul si dupa ce a savarsit rugaciunea a grait necuratului duh, care era intr-acel om si a zis : iesi, duh necurat, din zidirea lui Dumnezeu ! Zis-a lui duhul cel necurat din om : voi iesi daca te voi intreba un cuvant si imi vei raspunde. Zis-a lui batranul : intreaba si zi ce ai de zis ! Si a zis diavolul : aceasta voi sa te intreb si sa-mi spui mie : ce sunt caprele si ce sunt oile ? Raspuns-a lui batrariul : caprele eu sunt, iar oile Dumnezeu le stie. Acestea auzind diavolul, a strigat cu glas mare si a zis : iata, pentru smerenia ta ies ! Si indata, in acel ceas a iesit, iar omul a ramas sanatos si asa s-a dus la casa lui multumind si slavind pe Dumnezeu." Sursa http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric/10.htm Cel mai important este sa credem si noi ,,Caprele sunt eu..." si sa-I cerem lui Dumnezeu sa ne preschimbe in oi. |
|