![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
O mică observație: când ai început să îți dai seama că e ceva nesănătos în mintea ta, e tentant să îți imaginezi (apărîndu-ți boala, în loc să o tratezi smerit la doctor) că ai aceeași nesănătate ca orice om, fiind căzut prin Adam și Eva ca tot omul.
Și totuși, sunt căderi și căderi... Unii oameni sunt mai puțin (sau mai mult) sănătoși la minte decât alții... Altfel spus, suntem toți bolnavi, dar în grade/măsuri/forme de manifestare diferite. Ca urmare și tratamentul are alte priorități, variante etc. Este iluzie să mă ascund după faptul că toți oamenii sunt bolnavi și astfel să lenevesc, surîzînd, în netratarea bolii mele. Chipurile, eu fiind creștin. Creștinismul nu e un paravan unde coc bolile, ci dimpotrivă: o bolniță. Nu îmi scuz boala pe motiv că sunt creștin. Ci mă grăbesc să o identific cu precizie și trec la tratament. Creștinește, doftoricește. Printre altele, se poate ridica și o problemă de igienă. Publică. Adică una care ne interesează pe toți. Iar de aici până la etică și morală nu mai e decât un pas... Asta cred că e valabil așa, în general... Last edited by cezar_ioan; 01.06.2013 at 18:46:50. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 03:11:25 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
postul | o copila | Generalitati | 10 | 31.07.2010 08:15:35 |
Postul | gabriela_iagar | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 11 | 25.11.2009 15:24:08 |
|