![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totodată, El spune despre Sine că este Calea, Adevărul și Viața; nu doar Adevărul. Toate acestea sunt împreună: cine este pe Cale, este în Adevăr și are Viață. Nu poți fi în adevăr fără să fii pe cale, adică fără să făptuiești, precum și făptuirea fără credința în Hristos este zadarnică. În ambele cazuri ești lipsit de Viață. De altfel, eu asta încercam să arăt: Credința mărturisită numai cu gura nu are putere. De aceea teoretic suntem un neam de creștini ortodocși; practic, însă, constatăm că trăim vremuri apocaliptice, în care credința s-a slăbănogit de tot. Iar dacă pentru asta căutăm cauze (doar) în afara noastră, vom sfârși învinși de paranoia. Reamintesc cuvintele sfântului apostol Iacob: „Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte, și eu din faptele mele îți voi arăta credința mea. Tu crezi că unul este Dumnezeu?: Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură... Dar vrei tu să'nțelegi, omule ușuratic, că credința fără fapte este moartă?” (Iacob 2, 17-19) Citat:
M-aș simți mai înfrățit cu tine, cu antiecumenism ș.a., dacă toată energia pe care o depuneți pentru a susține antiecumenismul ați orienta-o către susținerea unei credințe făptuitoare; dacă ați vedea în indiferentism (față de suferința altora, față de decăderea morală) un pericol mai mare decât ecumenismul. Iar dacă credința s-ar uni cu fapta în poporul nostru, fiți siguri că s-ar întări atât de mult, încât nimic din afară n-ar mai putea-o dărâma. Voi vedeți că este gata să se prăbușească, de aceea sunteți alarmați; și este adevărat, însă e gata să cadă pentru că e slabă, pentru că temelia ei nu este pe piatră, după cum a arătat Domnul. Last edited by N.Priceputu; 10.06.2013 at 08:32:24. |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenismul | ancah | Despre Biserica Ortodoxa in general | 43 | 15.04.2014 21:26:13 |
ORTODOXIA SI ECUMENISMUL | cristir | Despre Biserica Ortodoxa in general | 563 | 08.07.2013 03:58:38 |
Ortodoxia și ecumenismul monoteist | doctor_faustus | Despre Biserica Ortodoxa in general | 2 | 04.10.2010 22:48:14 |
Ecumenismul | IonelaCristina | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 10 | 03.04.2007 17:46:17 |
|