Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.06.2013, 16:33:50
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Chiar daca nu au fost sfinti ei s-au mantuit cu mila lui Dumnezeu
Chiar daca nu toti vor sta cu Hristos la masa.
Eu cred ca si acest domn pe care l-am vazut ,la cei 90 ani ai sai era foarte credincios in fapta ,era de o blandete rara ,virtute consemnata si in "Fericiri"
Daca ne-am apuca sa spunem ca suntem pacatosi ,nu credeti ca ne-am dovedi cam ipocriti ?
Reply With Quote
Vechi 13.06.2013, 19:48:45
Miha-anca
Guest

Wink

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu te face că nu înțelegi despre ce-i vorba, sau mă rog, despre ce încerc eu să combat: asocierea sfinților închisorilor cu legionarii. Și cum să zic? De parcă ar fi o legătură bijectivă!
Când n-o să mai văd nici o ridicare în slăvi a calității de legionar, sau când mi s-o revela rolul acestei calități în sfintirea lor, o să tac.
Voi de ce credeți, printre alte motive obiective, că BOR (aparent) nu face nimic în privința lor? Nu cumva și tocmai acestei asocieri nefericite cu crimele legionare?
Sau că o fi vândută ocultei?
Ceea ce-ti spuneam, DragosP, este ca criminalii (nicadorii si decemvirii, precum si acel Miti Dumitrescu) au fost ucisi si nu au intrat in inchisori; deci nu-i putem cuprinde in numarul celor intemnitati. Chiar trebuie sa transferam acele crime asupra tuturor, care au avut o legatura cat de precara cu ML?
Toata lumea s-a disociat de crimele legionare; ma intreb cand ne vom disocia de crimele comuniste. Crima tot crima este, indiferent care ii este motivarea.
In ceea ce priveste BOR, ai pus gresit intrebarea, caci nu de BOR, ci de conducerea BOR te indoiesti, atunci cand o asociezi cu oculta. Cum de ti-a trecut prin cap asa ceva?!?
Reply With Quote
Vechi 13.06.2013, 19:51:43
antoniap
Guest

Implicit

Puternic este Dumnezeu sa acopere cu mila sa pe cei care imbina rugaciunea cu marturisirea dreptei credinte, cu fapta buna si cu iertarea prigonitorilor. Exista marturii ca astfel de oameni au existat in temnitele comuniste.

Multi intelectuali romani au fost etichetati drept legionari pentru a putea fi supusi experimentelor de reeducare. Sa ne gandim ce am face noi insine daca am fi pusi intr-o situatie asemanatoare.
In conditiile in care ni se fura si pamantul si istoria e greu sa ne mai cinstim sfintii asa cum ar merita.

Dumnezeu imparte darurile cui vrea, iar judecata Lui difera de a noastra.

Bine ar fi ca atunci cand vedem ca din moaste izvoraste mir frumos mirositor sa cinstim Duhul Sfant care si-a facut salas in trupul respectiv. Sa ne aparam sfintii fara a rani pe nimeni si dand slava lui Dumnezeu Care i-a ajutat sa devina puternici mijlocitori pentru noi toti. Sa cercetam ce anume i-a facut placuti lui Dumnezeu si sa le urmam exemplul pe cat ne sta in putinta.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2013, 21:03:30
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Desi am postat ceva, ulterior am renuntat si am sters-o .
Va rog primiti cererea mea de iertare !

Last edited by zaharia_2009; 13.06.2013 at 21:26:46.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2013, 21:35:23
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Doamna Miha: mai citiți ce am scris eu, vă rog.
Reply With Quote
Vechi 13.06.2013, 22:11:39
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Doamna Miha: mai citiți ce am scris eu, vă rog.
Atata timp cat oameni apartinand diverselor paturi sociale si cu crezuri si cultura diferite, au fost supusi aceluias tratament brutal, absurd si dezumanizant, numit "reeducare", chiar nu e important sa facem distitie intre legionar, liberal, taranist; profesori si studenti.
Singurul element comun, pe care il aveau acestia, era o constiinta intacta, care i-ar fi putut ajuta, in opinia stalinistilor si comunistilor, sa opuna rezistenta. Distrugand constinta, au putut face din oameni ce au vrut ei, tortionarii.
Chiar nu vad de ce se pune accentul in primul rand pe legatura unora cu ML. Este cel mai bun mod de a le gasi o scuza tortionarilor.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2013, 05:38:07
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

1.CUVINTE DIN TACERI 25 IANUARIE preot Augustin(Aiud)... de cuvintedintaceri

2.OAMENI 1 FEBRUARIE preot Augustin Varvaruc(Aiud) de cuvintedintaceri
Reply With Quote
Vechi 14.06.2013, 07:25:40
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
.
Chiar nu vad de ce se pune accentul in primul rand pe legatura unora cu ML. Este cel mai bun mod de a le gasi o scuza tortionarilor.
Exact asta am spus si eu. Combate pe tema asta cu fratele Zaharia, nu cu mine.
Reply With Quote
Vechi 14.06.2013, 20:00:50
antoniap
Guest

Implicit

Impresionante aceste marturii. Multumim.

In inchisoarea de la Aiud au murit oameni din toate straturile sociale. In inchisoarea de la Aiud au murit cei mai importanti opozanti ai comunismului.

In inchisoarea de la Aiud au murit filozoful si economistul Mircea Vulcanescu, ieroschimonahul Daniil Sandu Tudor precum si multi preoti care, daca ar fi trait, altfel ar fi aratat Romania.

Sfintilor romani cunoscuti si necunoscuti, rugati-va pentru noi!
Reply With Quote
Vechi 15.06.2013, 01:05:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Atata timp cat oameni apartinand diverselor paturi sociale si cu crezuri si cultura diferite, au fost supusi aceluias tratament brutal, absurd si dezumanizant, numit "reeducare", chiar nu e important sa facem distitie intre legionar, liberal, taranist; profesori si studenti.
Singurul element comun, pe care il aveau acestia, era o constiinta intacta, care i-ar fi putut ajuta, in opinia stalinistilor si comunistilor, sa opuna rezistenta. Distrugand constinta, au putut face din oameni ce au vrut ei, tortionarii.
Ce schimbare de macaz.
Pana nu de mult, ML -> sfinti, ML in sus si in jos, acum "ce ML? care ML?"

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii inchisorilor Adriana Cluj Calugarul 23 17.07.2012 03:07:23
Sfintii inchisorilor comuniste doctor_faustus Biserica Ortodoxa Romana 0 16.12.2010 20:48:29
Sfintii Inchisorilor Hartford Generalitati 9 18.07.2009 15:04:53
Sfintii Inchisorilor ortodox4life Generalitati 7 14.11.2008 09:43:05
Serial Sfintii Inchisorilor Cezarina Stiri, actualitati, anunturi 6 18.10.2007 16:24:48