Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.06.2013, 09:01:30
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Lightbulb Sfântul Justin Popovici - 14 Iunie

Cuvinte de Sfântul Justin Popovici (1894-1979 / prăznuit la 14 iunie)

“La celalalt sa te duci cu pasi de porumbel. Asadar, sa te apropii de el in mod delicat si cu blandete, pentru ca semenul tau are si el fricile si supararile sale. Are si asa destula greutate pe suflet, ca sa-i mai adaugi si tu“

“Fără bunătate și gingășie viața este iad. Simțind bunătatea Preabunului și Preagingașului, eu sunt cu totul în rai”.

“În lupta pentru ortodoxie, eu am mers pe calea Sfinților Părinți direct spre Adevărul ortodox al lui Hristos și niciodată nu am făcut pe placul oamenilor, căci dacă aș fi făcut pe placul lor, atunci nu aș fi fost nici ultima slugă a lui Hristos."

“Prin grozăviile vieții păcătoase în lume, numai prin rugăciune și lacrimi poate omul să răzbată până la minunatul Chip al lui Hristos... Umple, Doamne, inima mea de Tine, dar mai înainte golește-o de tot ce e lumesc și de toate celelalte dorințe!”.

Scurtă notă: Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe l-a canonizat la data de 29 aprilie 2010 pe arhimandritul și teologul Iustin Popovici (1894-1979), fixând ca dată de prăznuire ziua de 1 iunie (stil vechi /14 iunie stil nou). Precizăm că Părintele Justin Popovici era cinstit de mai mult timp în diaspora sârbă și rusă din Occident și SUA, dar nu numai.

Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vecernia zilei + cristiboss56 Despre Vecernie 15 01.02.2016 21:26:36
Sfintii ortodocsi si sfintii catolici. voxdei55 Generalitati 8 04.12.2010 22:48:51
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30
Informatia zilei silverstar Stiri, actualitati, anunturi 4 24.04.2009 08:30:11