Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.06.2013, 07:42:17
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit 13-15 iunie 1990 Un remember trist

Repet: pe 13 iunie 1990 nu a fost vorba de nici o represiune, ci doar de o operatiune banala, de rutina din partea politiei, de restabilire a ordinii si linistii publice! Pai in comparatie cum actioneaza politia americana, atunci politistii nostri au fost doar niste mieluseii.
Iar in toate regulamentele militare scrie: Atunci cand fortele de ordine sunt atacate (cum au fost atunci cu pietre ori sticle incendiare) se executa intai foc de avertisment in plan vertical, apoi foc in plin! Asa trebuia sa faca atunci politia, si nu ar fi fost represiune, ci doar legitima aparare.
Si daca se proceda asa nimeni nicioadata nu aveea ce sa-i reproseze lui Ion Iliescu.

Ziceti ca Ion Iliescu ar fi inscenat si manipulat acele elemente turbulente care au atacat fortele de ordine! Aveti vreo DOVADA fizica in acest sens-un document ceva ?!

La revolutie intradevar este dubios cine a tras dupa 22 decembrie, in conditiile in care:

-Securitatea trecusera de partea revolutiei, iar generalul Iulian Vlad inca din 18 decembrie dadusera ordin ca toate trupele si cadrele de securitate sa ramana in unitati si sa depuna armamentul la rastel;
-Militia trecusera si ea de partea revolutiei, iar militienii aveau in dotare doar niste amarate de pistoale "Carpati""';
-Armata, prin conducatorii sai din prima faza- generaliii Stefan Gusa (un mare erou, care in colaborare cu Iulian Vlad a evitat razboiul civil spre care se indrepta atunci Romania) si generalul Victor Stanculescu (care pana la demiterea sa pe 23 decembrie actionasera ireprosabil, dovedind mult sange rece si stapanire de sine) trecusera de partea revolutiei inca inainte de fuga lui Ceausescu (la aflarea vestii sinuciderii generalului Vasile Milea soldatii si ofiterii din piata CC au fraternizat cu demonstratii)
Reply With Quote
Vechi 19.06.2013, 08:07:01
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
La revolutie intradevar este dubios cine a tras dupa 22 decembrie, in conditiile in care:
Nu e dubios dom'le!
Miliția: miei.
Armata: mielușei.
Securitatea: iepurași pufoși.
Rămân teroriștii. Și golanii. Pardon, ăștia erau la 13-15 iunie.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2013, 08:19:08
Senior Member

Implicit 13-15 iunie 1990 un remember trist

Daca vreti sa vorbim serios bine..........

In timpul revolutiei, in privinta atitudinii armatei se poate discuta, insa in privinta atitudinii militiei si securitatii nu este nici un dubiu- nu am ce sa le reprosez: inca din 17-18 decembrie atat securitatea (doar ordinele generalului Iulian Vlad exista in arhive) cat si militia au trecut de partea revolutiei.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2013, 08:32:56
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Păi ce? Eu am zis altceva?
Și afirm asta cu seriozitatea celui care nu și-a cunoscut cumnatul: a fost ucis în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989 de o rafală de pm.
Toată forța armată a RSR din acel moment era cuminte în cazărmi, făcea năniță. Dăcât teroriștii omorau la oameni. Nu asta vrei să zici și tu? Și bietul Iliescu făcea eforturi disperate să-i prindă, chemând oamenii să-l apere. Carne de tun cu alte cuvinte, pentru legitimizarea loviturii lui de stat: "idealurile comunismului au fost întinate de dictator".

Mă omule. Tu ești normal la cap?
Reply With Quote
Vechi 19.06.2013, 08:39:49
Senior Member

Implicit 13-15 IUNIE 1990 un remember dureros

Aceea rafala de pm cu siguranta nu era trasa de un cadru de militie ori securitate ci de:

-fie elemente diversioniste din strainatate (agenti CIA ori KGB)
-fie de armata
Reply With Quote
Vechi 19.06.2013, 09:22:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Majoritatea victimelor "revolutiei" sunt cu autori cunoscuti, faptic si/sau moral, uneori chiar pana la nume si prenume.

Insa mai toate dosarele au fost clasate, ca "eroare de fapt" si uite asa romanii nu stiu mare lucru despre ce s-a intamplat in '89 desi stiu f. bine cine si de ce a dat arme pana si civililor, cine a hranit psihoza terorista de tip "elefantul in cires", cine a trimis militari "sa ajute" ca in final sa fie ciuruiti de alti militari, etc.

Last edited by AlinB; 19.06.2013 at 10:20:59.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2013, 09:28:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Iar in toate regulamentele militare scrie: Atunci cand fortele de ordine sunt atacate (cum au fost atunci cu pietre ori sticle incendiare) se executa intai foc de avertisment in plan vertical, apoi foc in plin! Asa trebuia sa faca atunci politia, si nu ar fi fost represiune, ci doar legitima aparare.
Si daca se proceda asa nimeni nicioadata nu aveea ce sa-i reproseze lui Ion Iliescu.
Exact asa a procedat si Ceausescu, nu?
Si nimeni nu a avut nimic sa-i reproseze.

Citat:
Ziceti ca Ion Iliescu ar fi inscenat si manipulat acele elemente turbulente care au atacat fortele de ordine! Aveti vreo DOVADA fizica in acest sens-un document ceva ?!
Da, nu stii mare lucru despre subtilitatile politicii, dar stii sa faci glume..

Last edited by AlinB; 19.06.2013 at 10:18:59.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2013, 12:10:47
Senior Member

Implicit 13-15 iunie 1990 un remember trist

Daca nu sunt de acord cu parerea dumneavoastra nu inseamna ca nu stiu "subtilitatile politicii""! Si nu cred ca ma cunoasteti asa de bine incat sa puteti spune daca cunosc ori nu subtilitatile politicii.........

Iar despre revolutie cred ca ar depasi cadrul acestui topic, dar daca doriti sa discutam- cu argumente si fara ideei preconcepute- despre ce a fost atunci putem discuta in alt topic care vise pare potrivit ori prin mesaje private!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare