Cand aude de spovedanie diavolul primul lucru care ni-l pune in minte este rusinea fata de duhovnic, dupa asta ne trimite gandul ca il deranjam pe pr., ca ii mancam timpul, ca sunt oameni cu mai mari probleme decat noi si noi nu facem altceva decat sa il retinem cu "prostiile" noastre. Cand te duci la spovedanie trebuie sa fi putin egoist ca sa zic asa. Scopul tau este sa scapi de TOATE pacatele nu doar de jumatate si jumatatea cealalta maine pt. ca noi avem O SINGURA moarte si cu ce pacate ai ramas sunt bune ramase. Trebuie sa fi concis, scurt si la obiect. Daca pr. te intreaba amanunte i le spui.
Eu cand merg la spovedit spun: am mintit, am judecat, am criticat, mi-a fugit gandul de la rugaciune, etc dar nu incep sa spun ca luni dupa Pasti mi-a fugit gandul de la rugaciune, joi m-am certat cu tata si vineri cu bunica. Si desi nu imi permit sa dau sfaturi nimanui pe acesta o sa ti-l dau si iti spun atat: cand ai ceva fugi la duhovnic si intreaba-l pe el pt. ca nimeni nu va fi mai in masura sa te indrume decat el in treburile spirituale. Spune-i lui sa te invete sa te spovedesti si vei vedea ca o va face cu drag. Cand am o nelamurire legata de biserica TOTDEAUNA intreb preotul si nu ma iau dupa babisme. Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa te ajute, sa te indrume si sa te ocroteasca.