![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS: Ma bucur ca ai revenit pe forum. Last edited by mirela.t; 02.07.2013 at 16:10:16. Motiv: PS |
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc frumos, Mirela, insa o sa postez mai rar ca sa nu deranjez prea tare.
Ma multumesc sa mai cetesc ceva pilde, ceva povestiri si vorbe de duh care sa-mi atinga inima asta neroada. Ca nu numai ca e pietroi de nesimtita, da' mai e si neroada. Auzi tu, in loc sa-i placa teologie inalta, ei ii plac pildele, povestile cu talc si altele asemenea. Neroada, neroada de tot, auzi pretentie la ea, sa-i ceteasca numai pe cei la care simte caldura! P-aialalti nu vrea, incapatanata rau, cica omul fara iubire e doar alama sunatoare! Pai ea ce e? Un pietroi mare si nerod. Da' oare o invata ceva? Bucurii!
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Frati crestini, sunt destul de frecvent solicitata pt sfaturi si solutii pentru a scapa de animale nedorite (caini, pisici, cartite, dihori, etc). La vanzare nu am (si nu am voie) decat insecticide si raticide. Ei si atunci clientii au impresia ca eu as fi obligata si sa-i ajut cu sfaturi si solutii care mai de are mai ...dragute: era un insecticid bun pe vremuri, regent, daca ar da la niste pisic, oare?...dar daca le pune la sobolani soda caustica, ce ziceti, din experienta dvs? Fratilor, nu am astfel de experiente ucigase si nu vreau sa imi dezvoltastfel fantezii distructive! Credeti ca sunt obligata, crestineste, am datoria sa va ajut in astfel de probleme? Ei bine, imi pare rau, inseamna ca nu sunt asa bun crestin...Afara de-asta nu stiu daca legea sanitar veterinara imi permite sa va furnizez asemenea informatii. Dvs vreti sa otraviti animale pe care altii le vor duce la colegii mei care se vor chinui sa le salveze. Chiar daca unii poate se vor bucura ca au de lucru, majoritatea n-o vor face pt ca sansele lor de reusita nu vor fi prea grozave. Chiar daca stiu care cea mai "fatale' substanta pt caini si pisici nu sunt sigura ca e bine sa va spun. desi uneori sunt ispita sa o fac, va repet ma tem ca legea nu imi permite si pot sa imi pierd jobul. Daca ei imi dau ok-ul atunci ma mai gandesc, dar tot nu am convingerea 'morala" ca e bine sa o fac. Pt dvs spuneti ca e "crestineste ' sa ajuti omul, nu animalele, dar, dincolo de perspectiva foarte limitata a unora, lumea asta nu poate functiona decat intr-un anume echilibru intre vietuitoarele ei, pe care de obicei omul il strica. Omul care se crede dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, o sa fie asa abia atunci cand o sa inteleaga cum functioneaza lumea asta si n-o s-o mai strice doar pentru ca crede el ca e indreptatit s-o faca, ca e stapanul ei.
|
|
|||
|
|||
![]()
era acealsi lucru, dublat. continui altadata.
Last edited by fallen; 09.10.2013 at 08:00:05. |
|
||||
|
||||
![]()
Problema romanului este ca detine animale dar fara a avea obligatii fata de ele;zero responsabilitati care vin odata cu aceasta.
Se inmultesc necontrolat in ograda lui iar apoi are inima sa-i omoare cu sange rece,ba mai si folosind tot felul de solutii monstruoase. Acum este scandalul asta cu cainii si se mediatizeaza atata omorarea lor ca pe adevarate pericole publice,dar daca stai sa te gandesti aceasi soarta se aplica si pisicilor,pasarilor salbatice sau alte salbaticiuni pe care omul dragalas si bun ca painea calda,nu le poate digera! O femeie foarte candida aici pe forum declara ca a stricat cuibul cu oua a unor randunele foarte simpatice doar pt ca nu-si dorea "mizerie"in jurul ferestrei ei. Te intrebi ce rau pot face niste randunele gingase?! Pai uite nesimtitele ce gunoi si mizerie fac pe fereastra noastra,la casa asta toata numai lux si stralucire de"portolanuri".
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Doar cu cainii s-ar parea ca treaba s-a poticnit, de ce, nu mai repet. Citat:
Desigur, nu e un model de conduita, dar e alegerea ei, asta nu inseamna ca modelul de conduita ar fi cei care cer sa fim mancati de caini.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna seara, mai am si eu o curiozitate...morbida, de altfel. Cei care ati sustinut ca ati avut si dvs animale, dar cand s-au imbolnavit nu le-ati mai dus la doctor, ce ati facut, practic, cu ele, le-ati lasat sa moara cu zile sub ochii dvs, sa se chinuie, sa se imputa de vii, sau le-ati dus undeva departe sa nu le mai vedeti -la subsol, pe maidan, pe camp, in padure, etc ? Acum nu-i votrba, ca am auzit o poveste prin vecini si cu un om batran care desi fusese operat in urma cu cateva saptamani, nu a mai putut manca, si nimeni nu a considerat necesar sa faca nimi c pt dansul, nici macar sa-l duca inapoi la spital sa vada ce nu e in regula, daca se mai poate face ceva, considerand ca s-a facut deja tot ce era omeneste posibil... Oamneii au o ideee foarte persobnalizata despre acest "tot ce e omeneste posibil"...se pare ca ce ept unii nu e pt toti...Pt unii de exemplu acest tot ce e omeneste posibil inseamna sa mearga pana la farmacie sa intrebe daca exista ceva pt pofta de mancare pt cineva, om sau dobitoc, care nu a mai mancat nimic de vreo doua saptamani....daca nu...asta e, asa a vrut Dumnezeu... de parca ignoranta, lenea, lipsa de preocupare si neascultarea sfaturilor (medicilor, farmacistilor, etc) ar face parte din planul lui Dumnezeu...acum poate ca vcitima (daca e vb de un om, desigur) are si e a partea ei de vina "karmica", daca are asemenea rude, sau poate totul se intampla pt a-i trezi constiinta, dar ma tem ca nici rudele nu vor fii recompensate pt marea lor purtare de grija, indiferent de pacatele victimei...din cate imi amintesc, parca cu totii aveam de ales, la un moment dat... (iar judecarea si "pedepsirea"aproapelui nu facea parte dintre alegerile cele bune...)
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Un penticostal in biserica ortodoxa | zoridezi | Secte si culte | 8 | 08.05.2009 07:14:10 |
Biserica Ortodoxa Secreta | mathly24 | Alte Religii | 27 | 28.11.2008 18:29:08 |
Biserica Ortodoxa din Ucraina | SSB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 5 | 18.04.2008 15:40:07 |
Cum ati prezenta Biserica Ortodoxa? | Va_iubesc | Despre Biserica Ortodoxa in general | 244 | 20.05.2007 00:46:46 |
|