![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daaaa, foarte frumos ai spus, daaa, frumos mai e cerul noaptea, luminos, cu asteroizii lui care se îndură, în ultima clipă, să ne ocolească, văzîndu-și de drum.....
Dar voi, luceferi ai gândirii la subiect, maeștrii argumentării de tip bulanu paranoic și citatu măsluitu și trântitu, nu prea aveți chemarea să priviți în sus. Sau, poate, o aveți dar o disprețuiți. Și vă uitați mai degrabă după asteroizi, numărîndu-i neîncetat, sortîndu-i și analizîndu-i pe toate fețele, decât să cugetați la Cer. Pământul, cu fascinația lui multimilenară, vă preocupă foarte, vă ... inspiră! De v-ar inspira la pocăință, măcar, tot ar fi bine. Mohorâții ca cernoziomu, contemplă-asteroizii întristînd peste măsură boboru. De-a plecat lumea la frați și la secte, sătulă de aroganța voastră suficientă, neroditoare, ucigașă. Fuge lumea unde vede cu ochii ca să nu vă mai audă pe voi cum vă scuipați fierea răutății batjocorind cuvintele Domnului și ocărînd pe Duhul, fără jenă, în auzul lumii întregi, an după an. Canalii cu diplome universitare, licențiați în batjocorirea Iubirii, măsluitori ai Cuvântului, voi care mergeți prin biserici doar să dați lecții, fie că stați printre oi fie că faceți pe păstorii, lupi care sfâșiați inima omenească în care bate Inima Pruncului, voi aceștia ne țineți nouă lecții despre Hristos Domnul? Vi se pare, rătăciți ai soartei, vi se pare... Vise pare și impare! Va veni vremea pentru fiecare să-și vadă fără visare, fără pic de iluzie fărâmițată cărămida din piept, pietroiul ăla vopsit cu roșu și cu citate, care-i ține loc de inimă. Casele de lut se întorc în țărână, nu-i limpede? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care bulan paranoic? Care citat măsluit și trântit? Ai ceva de spus? sau ... ? Dacă da, vezi că ești încă liber pe forum să îți precizezi poziția și fă efortul acolo la threadul respectiv, și dacă poți să fii și pe subiect. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Greu cu teoria, dar mai greu cu practica. Evanghelia e scrisa, iar dreptul de autor Ii apartine lui Dumnezeu.
Ne-a cerut sa-L iubim din toata inima? Ne-a cerut sa ne iubim semenii? Ne-a atentionat sa nu fim mandri prin patania lui Lucifer? AUTORUL ne-a informat, iar eu, capra, le fac pe toate pe dos. In loc sa-L iubesc pe Dumnezeu, imi fac idol din cate-un om si raman apoi stufefiata cand vad ca are si el ispite. In loc sa-mi iubesc semenii si sa fiu pentru ei un dar, astept ca altii sa-mi fie mereu de ajutor. Prin aceasta, ma arat cuprinsa de mandrie, iar Dumnezeu se scarbeste de cei mandri. Nu e ordine in mine, mandria din mine le rastoarna pe toate. Dusmanul mantuirii noastre este mandria. Unele confesiuni au luat nastere din mandrie, iar mandria este lucrarea vrajmasului. Asadar, nu-mi pot deschide inima spre o confesiune care a luat fiinta prin lucrarea vrajmasului. E adevarat ca si Ortodoxia noastra e vlaguita si parca din ce in ce mai subreda. Intoarcerea la radacinile crestinismului, da, reprezinta o solutie pentru a ne incarca bateriile, iar nu deschiderile de tot felul. Cand stii ca afara e frig, vii langa foc, nu deschizi usa. Catolicismul este panerezie și desființarea Creștinismului însuși http://www.apologeticum.ro/2013/07/c...si/#more-23101 Last edited by antoniap; 21.07.2013 at 15:14:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Puterea exemplului este cea mai mare. In momentul cind o credinta rodeste, (si) altceva decit organizationism subiectiv si latrator (fie el aproape patologic de ierarholatru si relativ fanatizant, ca in cazul celui apusean, fie difuz si predispus la crize filetiste a la grec/sirb/rus, ca in rasarit) deja faptele vorbesc de la sine cuvintele tacute ale Divinitatii. Da, atunci apologetica merita sa fie dura, chiar pe alocuri insultatoare, dar numai ca raspuns la o agresiune. Exista Cineva, Care toata viata Lui a blestemat doar...o planta. Cei care vorbesc in Vest de "primitivismul ortodoxiei sau al altor credinte rasaritene" si cei din Est, care vorbesc de "imperialismul papistas/prozelitismul (neo)protestant" au uitat cum a trait, cine a fost si ce a facut intemeietorul propriei credinte? Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 21.07.2013 at 17:06:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toti sfintii au marturisit acelasi lucru, nu e doar opinia unui staret de la Muntele Athos (de acolo e articolul). Catolicismul e o organizatie in afara Bisericii, cum sunt multe alte culte. Nu sunt mai putin credinicosi decat ortodocsii, sunt doar un grup condus de un Papa, care cred intr-o filozofie, o invatatura asemanatoare cu cea crestina, dar cu mai multe erezii. E doar filozofie pentru ca nu au har, Sfinte Taine, credinta cea dreapta, etc. Last edited by catalin2; 21.07.2013 at 19:42:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamna Dobrin faptul ca astazi puteti sa polemizati,sa detaliati,sa combateti,sa analizati,sa va exprimati parerea cu aceiasi greutate si importanta ca a unui barbat sunt rezultate ale unor conditii umaniste,concretizate lent in istorie prin emanciparea femeii,aspecte necunoscute,in aceasta forma evoluata, la rasaritul crestinismului.Daca nu ar fi fost ele,aceste conditii istorice obiective,atunci am fi ramas fara minunatele noastre doamne si domnisoare in dezbateri si lumea ar fi fost poate mai saraca intrucat puterea credintei la femei,chiar anonime, a sustinut de multe ori credinta crestina,cand barbatii dezertau.Poate fara aceste conditii,care cumva au pus in valoare potentialul feminin, v-ar fi ramas doar beneficiul unei martire precum Perpetua,care studia Scripturile dar care a putut sa-si afirme opinia doar prin intermediul unei marturisiri,orale dar si autobiografice,cu prilejul martirajului.Toata lumea pe care o vedeti,toata organizarea societatii in care traim si modul cum noi relationam acum sunt rodul unor radacini umaniste.Ele au patruns demult peste tot,fara exceptie,lumea a fost schimbata de ele in mod irevocabil.Putem sa le condamnam doar condamnand lumea in care traim in integralitatea ei insa in acest caz,la modul idealist,ne-ar mai ramine doar sansa intoarcerii in trecut.Istoria insa s-ar putea sa ne spulbere idealismul,uraste tendintele noastre retroactive,doreste sa goneasca,chiar nebuneste,doar spre viitor,aruncand din calea ei orice piedica si calcand pe cadavre.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 21.07.2013 at 20:05:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Maaare noroc are deci doamna Dobrin!
|
|||
|
|||
![]() Citat: