![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
După ce am observat că în jurul meu colegii aveau toți tastaturi speciale și scriau cu diacritice chiar și pe chat, am urmărit să văd dacă e așa în general, pentru toți... Și da, doar noi sîntem excepția. E o lene națională aici care nu peste mult timp va deveni normă de corectitudine, poate peste o generație. Acum învățătorii trebuie să participe la un curs online în urma căruia copiii vor învăța și cu ajutorul tabletelor din cîte am înțeles, deci se face încet-încet tranziția către tastat în loc de scris de mînă. Vedem ce urmează, ce va mai însemna scrisul cu pixul peste 10-20 de ani.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Majoritatea au invatat sa tasteze pe tastatura en-us, si acum majoritatea calculatoarelor si tastaturilor se vand in felul asta, probabil in virtutea acestui aspect. Cine vrea o tastatura mai speciala exista 99% sanse sa nu o gaseasca in limba romana. Daca scrii documente unde e musai, nu-i bai, folosesti switch -ul en-ro, dar sa-ti schimbi felul de a tasta (pentru ca dispunerea tastelor e alta) nu e usor si in plus, nu exista un motiv serios, tu nu cred ca gandesti cu diacritice. Dupa coearetcriti de la Uvesaitrnieta Cadrgmibe, nici mcaar ornieda leleiotrr iunrt-n cnavut nu catronza, aatt timp cat pirma si ultima ltirea snut la loucl lor. Rutesl pot fi o artausetcmea si tot etse ciitibl. Atsa din czaua cureruieli crae nu citeste fcraiee lteira ci cnavuutl de-a iturnegl. Desi teubire sa reasncetoum ca in eznlega e mai usor. Sa aiba rnomaa o permolba cu ceurrel?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 23.07.2013 at 10:16:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu: cu diacritice la mine apare scris: natonal (national); tot(toti); generate (generatie) Last edited by Miha-anca; 23.07.2013 at 23:21:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
În primul rând țin să mulțumesc tuturor pentru ajutorul acordat. Nu aș vrea să mă repet dar de la site-ul acesta am pretenții. Dacă nici aici nu găsim rugăciunile scrise corect apoi să fiți siguri ca pe facebook sau orice alt site în nici un caz nu le veți gasi. Și dacă pe acest site nu vom întâlni tradiții, obiceiuri și limba româna corecte apoi să fiti siguri ca doar pe site-ul dicționarului explicativ al limbii române POATE veți găsi. Uneori eu listez rugăciuni pentru mama mea care e mai în vârsta. Sau gândiți-va la cei care nu sunt sută la sută români, sau care au invățat româneste. Pe mine încearcă să mă convingă niște englezi să aderez la biserica lor, nu au reușit. Au fel si fel de pliante, cărți, DVD-uri in cât mai multe limbi posibile -inclusiv română. Noi nu suntem în stare sa scriem corect in limba noastră darmite să mai și publicăm în altă limbă. Dar spunem sus și tare că ortodocsia e cea mai tare- bunul Dumnezeu să mă ierte că nu am de gând să-mi schimb religia. Am voit să cumpăr orice carte despre ortodocsie în limba engleza ca să le pot da să citească și să înțeleaga cât de cât câte ceva despre noi. Undeva în America a publicat cineva dar sunt atât de scumpe!!! Nu conteaza. Oricum vă mulțumesc. Doamne ajută.
|
|