Citat:
În prealabil postat de dobrin7m
Nu este asa.
Cine are credinta si cunoastere de Dumnezeu nu mai ajunge sa isi piarda credinta indiferent unde se afla pe acest pamant.
Daca nu ai biserica ortodoxa in apropierea ta, atunci fa din camera ta Biserica.
de cand sunt aici la Londra pot spune ca mai tare cred in Dumnezeu si am incredere deplina in tot ce imi randuie El pentru mine. Tot ce vad aici, tot ce ma inconjoara ma face sa fiu mai constienta si mai responsabila de sufletul meu. Cel mai mare dusman aici este timpul, pentru ca este scurt, esti prins in activitate toata ziua , activitate ce te oboseste mult insa eu am gasit o solutie. Calatoresc zilnic cate 2- 3 ore fiind distante lungi si atunci in aceste ore citesc acatiste, rugaciuni, psalmi, sau daca sunt mai obosita citesc din vietile sfintilor, ascult Scriptura audio si valorific astfel timpul pierdut cu transportul londonez.
|
Deci e mai greu. Usor de zis sa iti faci Biserica din camera ta, mai greu de facut, mai ales ca noi avem nevoie si de fizic, nu doar de spiritual. Si spovedania si impartasania, de unde? Daca moare intre timp? Apoi, sunt copii de preoti care ajung atei sau sa se abata de la cale. Poti sa ai credinta si sa cazi.
Si din pacate multi se pierd in Occident, nu se intaresc in credinta, mai ales daca sunt tineri, iar in Biserici cam bate vantul! Chiar credeti ca 3-4 milioane de romani sunt ortodocsi in Occident? Multi nici nu sunt casatoriti cu ortodocsi. Cum am mai zis, un om botezat ortodox care nu a fost crescut in duhul ortodoxiei sau s-a abatut de la cale, va reveni mai usor acasa in Ro, decat in Vest unde nu exista Adevar Absolut.
Urati chiar asa de tare Romania incat nu doriti sa apreciati singura si cel mai importanta chestiune care face Romania superioara Occidentului? Pe mine nu ma incanta replica asta ca poti sa fi ortodox oriunde, scuza folosita ptr. a pleca 1-2 din tara.