![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vei râde, însă am auzit că se practică și asta. Unii dintre cunoscuți, ca să scape de obligația de a sta pe un scaun ore în șir, îmbucînd sarmale și alte grețoșenii mai mult sau mai puțin inteligent oferite, preferă să trimită un plic în locul propriei persoane...
Pare uimitor, însă așa am ajuns, noi românii... O fi și la alții așa? Probabil prin Balcani, da, o mai fi. Logica acestei conduite e simplă: dau eu acum, o să îmi dea și el când va fi rândul meu. La prima nuntă, la a doua, îl am la mână de-acu... Uimitor! Dar cât se poate de practicat pe la noi, vai! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te poti sustrage de la sistem fara nici o problema. Nu mergi la nici o nunta, nu trimiti bani in plic sau alte cadouri. Last edited by _ruxa_; 27.07.2013 at 17:01:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe de alta parte, invitatii la o nunta unde nu se practica acest obicei barbar vin fara probleme, pentru ca sunt alesi pe spranceana si nu vin din obligatie.
|
|||
|
|||
![]()
Stiu, dar chiar daca nu le convine tot protesteaza. Adica carcotesc acum, dar merg oricum la nunta si in cativa ani ii vezi reproducand acelasi tipar - nunta cu dar. Se intampla ca tineretul idealist sa fie plin de avant nematerialist, dar in cativa ani intra in "rand" si se adapteaza la obiceiurile de nunta, din multe motive: parinti care preseaza sa fie nunta ca la carte, un partener de dragul caruia cedezi, te gandesti ca oricum ai cotizat in trecut la alte nunti si parca n-ar fi rau sa iti iei banii inapoi etc. Pana la urma iti baci picioarele si cedezi, ca iti zici ca oricum nu faci nimic iesit din comun.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce parere aveti de nunta aceasta, dintre Cezar si Alina?
http://ortodoxiatinerilor.ro/locuri-...ta-alina-cezar Felicitari Cezar si Alina! Dumnezeu sa va aiba in paza! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu duc sau trimit bani la nunti si la botezuri din/cu placere,intelegand ca inceputurile sunt grele atat pentru un cuplu abia casatorit cat si pentru parinti ce au nou-nascuti.
Ajutorul este intotdeauna pretuit,o suma de bani,un cadou practic,ce poate fiecare. Banii de la nunta nu reprezinta o afacere ci o mica agoniseala venita din ajutorul comunitatii si a neamului. Eu nu agreez petrecerile de acest gen si nu particip deoarece atmosfera grobian traditionala cu oameni care gasesc ocazia sa se imbete,sa manance pana la lesin sau sa-si legene burtile uriase pe ritmuri de lambada,ma exaspereaza. De trimis bani,trimit deoarece curajul de a intemeia o familie si de a creste copii ,trebuie sustinut cumva si gestul este foarte firesc in toate culturile si natiile pamantului.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eiii,oameni cu un IQ net superior... LE:eu sunt mai emotionala,mi-au dat lacrimile.Foarte frumoasa atmosfera de la nunta!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 27.07.2013 at 23:56:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si din punctul meu de vedere, presiunea cea mai mare vine din partea parintilor si din dornita de a-ti recupera din banii "investiti". Dar in aceiasi masura cred ca odata ce ambi soti decid care e calea cea buna, celelalte pareri/idei nu prea mai conteaza.! Cu stima, Mihai |
|
||||
|
||||
![]() Citat: