Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2013, 14:05:50
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ba nu,ai incurcat rau borcanele:abia raspunsul la scrisoarea fetei cu pricina,este o epistola abjecta!

Este abjecta,deoarece este scrisa de o persoana afectata de mania superioritatii,un fel de tzatza cu pretentii academice,care nu are eleganta in stilul exprimarii ci arunca cu naduf o colectie de refulari.Intr-adevar nu este"misto"sa auzi ca cineva provine dintr-o familie instarita...insa este interesant ca fata(chiar bogata)este singura romanca de la King's College,ba mai mult are si bursa.

Un alt exemplu de dusmanie intre romani,atat de des practicata mai ales peste hotare.
Daca provenea dintr-o alta natie,s-ar fi dus la facultatea respectiva s-o caute si s-o salute,insa fiind romanca ii este o ciuda morbida ca o alta romanca a reusit sa vina la Londra si inca si la o facultate de prestigiu!
De unde stii cum sunt cei din alte natii?
Uite ,fata nasilor sta la Paris in camera cu o tanara din Mauritius ,indianca banuiesc
Indura destule ,si nu la capitolul curatenie .
Aceasta tanara e si ea un om ca oricare altul ,cu defecte si parti bune ,de ce sa atribuim romanilor numai rele?
Nu cumva pt ca nu avem ochii prea curati ,vedem partile murdare ?
Ca si cum am pune la ochi ochelari fumurii ,vedem totul in culori sumbre .
Eu stiu familie din America ,tineri care stau intr-o zona cu prea putini romani.
Se intalnesc la sfarsit de saptamana ,7-8 familii ,se ajuta intre ei ,merg la biserica ,la evenimente ,botezuri ,nunti ,sarbatori.
E pacat sa blamam.
Eu cred ca Dumnezeu ne scoate in cale oameni mai putin agreabili tocmai pentru a ne ispiti si a ne invata cum sa ne purtam
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 23:00:03
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Uite ,fata nasilor sta la Paris in camera cu o tanara din Mauritius ,indianca banuiesc
Aceasta tanara e si ea un om ca oricare altul ,cu defecte si parti bune ,de ce sa atribuim romanilor numai rele?
Eu stiu familie din America ,tineri care stau intr-o zona cu prea putini romani.
Se intalnesc la sfarsit de saptamana ,7-8 familii ,se ajuta intre ei ,merg la biserica ,la evenimente ,botezuri ,nunti ,sarbatori.
E pacat sa blamam.
Eu cred ca Dumnezeu ne scoate in cale oameni mai putin agreabili tocmai pentru a ne ispiti si a ne invata cum sa ne purtam
Si eu am auzit de cazuri de romani plecati in strainatate, familii cu multi copii ce se inteleg bine cu colegii romani.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2013, 23:08:28
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Sunt oameni si oameni peste tot, de aia e bine sa ne rugam Domnului sa ne scoata in cale oameni buni...
Vechi 30.07.2013, 23:10:13
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
E pacat sa blamam.

Pana nu ne spuneti dvs care anume sunt experientele dvs traite cu romanii din strainatate,ideile pe care le aruncati mai sus nu prea spun nimic.
Ca eu am ochi curati sau murdari,asa ramane de vazut...pana una alta,eu raman aceasi realista dintotdeauna,nu ma inclin nici in favoarea sentimenatlismelor si nici in favoarea urii de neam.

Adevarul este undeva la mijloc,nu sunt romanii neamul cu mot in frunte,pentru mine orice om din orice natie este important daca urmareste binele.
Ortodoxia nu este numai a romanilor,rusilor,grecilor si sarbilor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2013, 10:21:42
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pana nu ne spuneti dvs care anume sunt experientele dvs traite cu romanii din strainatate,ideile pe care le aruncati mai sus nu prea spun nimic.
Ca eu am ochi curati sau murdari,asa ramane de vazut...pana una alta,eu raman aceasi realista dintotdeauna,nu ma inclin nici in favoarea sentimenatlismelor si nici in favoarea urii de neam.

Adevarul este undeva la mijloc,nu sunt romanii neamul cu mot in frunte,pentru mine orice om din orice natie este important daca urmareste binele.
Ortodoxia nu este numai a romanilor,rusilor,grecilor si sarbilor.
Draga mea ,mi-am permis sa scriu ce am scris deoarece ai spus asta :

"Un alt exemplu de dusmanie intre romani,atat de des practicata mai ales peste hotare.
Daca provenea dintr-o alta natie,s-ar fi dus la facultatea respectiva s-o caute si s-o salute,insa fiind romanca ii este o ciuda morbida ca o alta romanca a reusit sa vina la Londra si inca si la o facultate de prestigiu!"

Romanii nu sunt cu mot ,eu cunosc foarte multi credinciosi care se considera nimic.
Aici ai generalizat .
Ti-am spus ,o buna prietena care sta acum in State ,pe coasta de Est si isi creste nepotul mi-a spus ca fiul ei si cu nora au un grup de romani cu care se intalnesc frecvent si se ajuta cand este cazul.
Daca ai sta in tara romani din aceia cum spui tu ai gasi si pe aici la fel cum ai gasi si oameni de treaba.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2013, 12:31:11
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Nu-ti face griji Theo,relax! :) Ieri echipa noastra nord-irlandezo-romano-huno-australiana a luat cupa la construit castele de nisip si baut bere simultan.Selectionata ruso-finlandezo-lituaniana ne-a cerut revansa la football azi dar ii rupem,il avem in atac pe Ian ,,Berbecul"din Belfast,1.97/110 kg si in poarta pe Arpad ,,Obelix" :) Drept imn ne-am ales ,,i wanna be like you"din Cartile Junglei :)) Esti prea incordat :)
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare