![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Geo,
Citat:
Am găsit o singură referință apropo de curăția trupească: ”Sfântul Ioan Postitorul, de exemplu, în al 8‑lea Canon al său spune că cel ce s‑a întinat în somn cu scurgere (semi*nală) o zi se scoate de la împărtășanie, curățindu‑se de întinăciune, și va zice Psalmul 50 și va face 49 de metanii.” Aici nici măcar nu e vorba de cuplu, ci de accidentul poluției nocturne pentru care, iată, o singură zi se oprește de la Împărtășire. Deci pentru care motiv să fie oprit un cuplu de la facerea de copii 3 zile înainte și 3 zile după? Citat:
Formalismul împărtășirii automate, fără căință, fără lupta împotriva celui rău care încearcă să te domine, fără rugăciune, fără acordul duhovnicului și - nu sînt 100% sigur - fără spovedanie nu e deloc folositor. Dar și mai grav e cînd ești un creștin practicant care participi la Liturghie și te împărtășești din an în Paști pentru că așa face lumea în general.