Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2013, 09:15:07
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Nu tot laptele din RO e UHT. UHT e ăla cu termenul de valabilitate de un milion de luni.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2013, 10:14:48
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Multumesc de informatie, Yasmina! Nu stiam ca se procedeaza asa. Tot ce pot sa spun e: trist! saracele animale.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2013, 10:59:31
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside Vezi mesajul
Multumesc de informatie, Yasmina! Nu stiam ca se procedeaza asa. Tot ce pot sa spun e: trist! saracele animale.
Asa o fi la crescatoriile de vaci ,eu iau lapte de la particulari
Stiu ca vitelul consuma incepand de la o anumita varsta si furaje.
Nu am auzit sa se intample asa ceva pe aici ,sa fie luat vitelul de la ugerul vacii si apoi indopat cu concentrate. O fi ceva adevar ,dar eu nu am auzit.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2013, 11:47:16
Tincutza Tincutza is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.06.2013
Locație: Bucuresti
Implicit ouă fierte

Am văzut ieri la TV cum se fierb ouăle (pe TV Paprika, o emisiune a Marthei Stewart).
Se pun în apă la foc moderat până ce apa începe să facă bule, deci se apropie de temperatura de fierbere, apoi se oprește focul și se acoperă oala. Se lasă fix 13 minute. Așa gălbenușul este pufos și nu se înverzește.
Se zice că oricum le-ai găti, e important ca ouăle să fie la temperatura camerei, să le scoatem din timp de la frigider.
Un ou fiert tare se poate păstra în frigider până la 5 zile, nedecojit. O dată decojit, trebuie consumat imediat.

Știe cineva ce să fac să nu mi se „lase” prăjiturile când e musai să le scot din cuptor imediat ce s-au copt?
Reply With Quote
Vechi 20.08.2013, 12:08:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Să fie șocul termic cât mai mic.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2013, 12:49:45
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tincutza Vezi mesajul
A

Știe cineva ce să fac să nu mi se „lase” prăjiturile când e musai să le scot din cuptor imediat ce s-au copt?
Daca se respecta cantitatile ,ar trebui sa nu se "lase"
Mie nu mi s-a intamplat ,de obicei la check nu pun bicarbonat sau praf de copt ,daca oualele sunt proaspete prajiturile nu se lasa.
Ar mai fi un secret ,se bate albusul spuma cu zahar ,apoi se adauga celelalte
Daca albusul nu e spumos nici aluatul nu creste frumos.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2013, 13:07:19
Tincutza Tincutza is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.06.2013
Locație: Bucuresti
Implicit

Mulțumesc!
N-am bătut niciodată albușul cu zahăr, doar cu un pic de sare. Am pus zahărul în gălbenuș, cu celelalte ingrediente. O să încerc și așa.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2013, 09:06:23
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Daca se respecta cantitatile ,ar trebui sa nu se "lase"
Mie nu mi s-a intamplat ,de obicei la check nu pun bicarbonat sau praf de copt ,daca oualele sunt proaspete prajiturile nu se lasa.
Ar mai fi un secret ,se bate albusul spuma cu zahar ,apoi se adauga celelalte
Daca albusul nu e spumos nici aluatul nu creste frumos.
Tincuta ,eu de obicei cand fac aceste prajituri gen pandispan sau chec iau ouale din frigider ,reci.
Dupa ce bati albusul pui galbenusul ,apoi ulei ,mirodenii si la sfarsit faina.
Mai sunt aluaturi care nu necesita sa bati albusul ,se freaca oul cu margarina si zahar ,se pune praf de copt si faina ,este cu totul altceva.
Eu nu sunt maestra in prajituri ,am cateva retete pe care le mai fac cateodata.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2013, 09:59:21
andrei_elena's Avatar
andrei_elena andrei_elena is offline
Member

Data înregistrării: 04.12.2012
Implicit

Informare si dezinformare..
Am ametit de cand tot citesc topicul asta, atatea pareri in contradictoriu, atatea studii ale caror rezultate se bat cap in cap...
Daca mai citesc mult sigur o sa o iau pe campii.
Astazi exista o cultura a gustului, a diversificarii alimentatiei dusa la extrem. Este prea mare preocuparea pentru mancare, de fapt pentru satietate, pentru a manca mult, (eu generalizez...evident ca sunt multe exceptii). O spun cu ciuda chiar, am libertatea de a-mi alege ce sa mananc dar imi folosesc libertatea gresit, fac concesii des la dulciuri si la prostii, nu am mese la ore fixe, ciugulesc si printre mese tot felul de balarii (de rontzaieli cum le mai spun). A devenit o obisnuinta si obisnuinta este motorul care ne misca pe caile "libertatii" pe care ne-am ales-o. E un paradox cum au rezistat cei din inchisori cu un botz de turtoi pe zi, chiar si peste 20 de ani (au iesit si au mai trait ani buni) iar eu stau si imi fac probleme daca imi scade hemoglobina.. vai am facut anemie, sa mai bag niste fier, sau daca obosesc de atata sedentarism... ia sa mai ingurgitez niste magneziu ceva..
E ceva gresit aici si mi-e din ce in ce mai clar conturat, e lipsa de rugaciune adevarata, lipsa de credinta adevarata. Grijile vietii.. Cred ca e bine din cand in cand sa-mi mai amintesc de rugaciunea sfantului Efrem Sirul:
Doamne si stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert, departeaza-l de la mine.
Si duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie slugii tale
Asa, Doamne, daruieste-mi sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantet esti in veci. Amin.
Vechi 20.08.2013, 13:54:24
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tincutza Vezi mesajul
Am văzut ieri la TV cum se fierb ouăle (pe TV Paprika, o emisiune a Marthei Stewart).
Se pun în apă la foc moderat până ce apa începe să facă bule, deci se apropie de temperatura de fierbere, apoi se oprește focul și se acoperă oala. Se lasă fix 13 minute. Așa gălbenușul este pufos și nu se înverzește.
Se zice că oricum le-ai găti, e important ca ouăle să fie la temperatura camerei, să le scoatem din timp de la frigider.
Un ou fiert tare se poate păstra în frigider până la 5 zile, nedecojit. O dată decojit, trebuie consumat imediat.

Este adevarat ca asa se fierb corect oualele cu precizarea ca apa trebuie sa atinga punctul fierberii,adica sa dea in clocote atunci cand opresti aragazul.
1/2 lingurita de sare adaugata in apa oualelor va preveni pt craparea cojii si va ajuta la curatarea lor,mai usor in special daca sunt proaspete.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 20.08.2013 at 14:02:00.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare