![]() |
![]() |
|
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Nu tot laptele din RO e UHT. UHT e ăla cu termenul de valabilitate de un milion de luni.
![]()
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc de informatie, Yasmina! Nu stiam ca se procedeaza asa. Tot ce pot sa spun e: trist! saracele animale.
|
#3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stiu ca vitelul consuma incepand de la o anumita varsta si furaje. Nu am auzit sa se intample asa ceva pe aici ,sa fie luat vitelul de la ugerul vacii si apoi indopat cu concentrate. O fi ceva adevar ,dar eu nu am auzit. |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Am văzut ieri la TV cum se fierb ouăle (pe TV Paprika, o emisiune a Marthei Stewart).
Se pun în apă la foc moderat până ce apa începe să facă bule, deci se apropie de temperatura de fierbere, apoi se oprește focul și se acoperă oala. Se lasă fix 13 minute. Așa gălbenușul este pufos și nu se înverzește. Se zice că oricum le-ai găti, e important ca ouăle să fie la temperatura camerei, să le scoatem din timp de la frigider. Un ou fiert tare se poate păstra în frigider până la 5 zile, nedecojit. O dată decojit, trebuie consumat imediat. Știe cineva ce să fac să nu mi se „lase” prăjiturile când e musai să le scot din cuptor imediat ce s-au copt? |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Să fie șocul termic cât mai mic.
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" |
#6
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie nu mi s-a intamplat ,de obicei la check nu pun bicarbonat sau praf de copt ,daca oualele sunt proaspete prajiturile nu se lasa. Ar mai fi un secret ,se bate albusul spuma cu zahar ,apoi se adauga celelalte Daca albusul nu e spumos nici aluatul nu creste frumos. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc!
N-am bătut niciodată albușul cu zahăr, doar cu un pic de sare. Am pus zahărul în gălbenuș, cu celelalte ingrediente. O să încerc și așa. |
#8
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa ce bati albusul pui galbenusul ,apoi ulei ,mirodenii si la sfarsit faina. Mai sunt aluaturi care nu necesita sa bati albusul ,se freaca oul cu margarina si zahar ,se pune praf de copt si faina ,este cu totul altceva. Eu nu sunt maestra in prajituri ,am cateva retete pe care le mai fac cateodata. |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Informare si dezinformare..
Am ametit de cand tot citesc topicul asta, atatea pareri in contradictoriu, atatea studii ale caror rezultate se bat cap in cap... Daca mai citesc mult sigur o sa o iau pe campii. Astazi exista o cultura a gustului, a diversificarii alimentatiei dusa la extrem. Este prea mare preocuparea pentru mancare, de fapt pentru satietate, pentru a manca mult, (eu generalizez...evident ca sunt multe exceptii). O spun cu ciuda chiar, am libertatea de a-mi alege ce sa mananc dar imi folosesc libertatea gresit, fac concesii des la dulciuri si la prostii, nu am mese la ore fixe, ciugulesc si printre mese tot felul de balarii (de rontzaieli cum le mai spun). A devenit o obisnuinta si obisnuinta este motorul care ne misca pe caile "libertatii" pe care ne-am ales-o. E un paradox cum au rezistat cei din inchisori cu un botz de turtoi pe zi, chiar si peste 20 de ani (au iesit si au mai trait ani buni) iar eu stau si imi fac probleme daca imi scade hemoglobina.. vai am facut anemie, sa mai bag niste fier, sau daca obosesc de atata sedentarism... ia sa mai ingurgitez niste magneziu ceva.. E ceva gresit aici si mi-e din ce in ce mai clar conturat, e lipsa de rugaciune adevarata, lipsa de credinta adevarata. Grijile vietii.. Cred ca e bine din cand in cand sa-mi mai amintesc de rugaciunea sfantului Efrem Sirul: Doamne si stapanul vietii mele, duhul trandaviei, al grijii de multe, al iubirii de stapanire si al grairii in desert, departeaza-l de la mine. Si duhul curatiei, al gandului smerit, al rabdarii si al dragostei, daruieste-l mie slugii tale Asa, Doamne, daruieste-mi sa-mi vad gresalele mele si sa nu osandesc pe fratele meu, ca binecuvantet esti in veci. Amin.
__________________
„Nimic nu costă mai mult decât neștiința.“ Grigore Moisil |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este adevarat ca asa se fierb corect oualele cu precizarea ca apa trebuie sa atinga punctul fierberii,adica sa dea in clocote atunci cand opresti aragazul. 1/2 lingurita de sare adaugata in apa oualelor va preveni pt craparea cojii si va ajuta la curatarea lor,mai usor in special daca sunt proaspete.
__________________
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 20.08.2013 at 14:02:00. |
|