Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2013, 18:38:02
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Tragi concluziile pripite. Eu vad ca dimpotriva, ea intelege ce inseamna sa fii mama unor copii atata timp, ce loc are in inima lor, si vrea sa respecte lucrul asta, e ca un loc sacru in care nu poti sa intri cum vrei, cand vrei, sa dai totul afara si sa te instalezi tu in loc.

Eu cred ca asa a perceput ea lucrul asta, nu ca "nu o trage inima" sa fie mama.

Desigur, si tu ai dreptate cand spui ca fetitele au nevoie de o mama si da, poate sa fie mama lor, pentru cel putin inca 10 ani pana "isi vor lua zborul" si fara sa "atenteze" la memoria mamei lor biologice.

Duhovnicul i-a dat un motiv stupid.
In Biserica Ortodoxa se casatoresc oameni intre care este si mai mult de 10 ani diferenta, fara sa se faca mare caz de asta, si din cate stiu nu exista o interdictie expresa care sa necesite dezlegare speciala de la episcop sau mai stiu eu ce chestie iesita din comun.

Parintii, stim cum sunt: "vai a fost casatorit".
Daca era divortat, intelegeam cat de cat, desi nici asa nu ne putem pripi cu judecata.
Dar ce vina are ca i-a murit sotia? E un deces suspect, a fost arestat preventiv, juddecat, achitat la limita?
E un om rau, betiv, drogat, ce are?

E drept, este o situatie care comporta si riscuri specifice diferentei de varsta, dar cred ca mai multe sanse are un astfel de cuplu, in care macar unul din cei doi este mai copt la minte decat cand ambii sunt tineri care se casatoresc mai degraba din motivele specifice varstei, ca sa zic asa.

Si de ce n-ar fi ea aia, si te grabesti sa judeci superficial?
`

Nu este asa si ii dau dreptate aici lui Vlad cu "balariile", mari cat casa la ce ai afirmat mai sus.

Nu, nu trebuie sa o uite si nici nu trebuie sa o inlocuiasca, li se poate explica frumos sau cel mai bine demonstra cu fapta ca este loc si pentru o a doua mama in viata lor.

Urata insinuare.
Acea urata insinuare cum ii spui tu, nu a fost o insinuare, Alin. Ii uram clar si pe fata sa o ajute Dumnezeu ca decizia ei sa fie in primul rand spre binele fetitelor si mai la urma spre binele si placerea celorlati doi. Daca asta e ceva urat, imi pare rau, sa ma ierte!
Imi mentin toate cele spuse in posturile anterioare pt ca ceea ce am spus, nu e lucru de gluma, nu-i spus din varful limbii, cum s-ar zice, ci am spus cu gravitate, seriozitate si cu durere in suflet pentru ca stiu ce spun. Ceea ce se pregateste ea sa faca eu am facut deja si stiu mai bine decat oricine de aici ce anume este important, de ce anume trebuie sa tii cont cand iei o decizie de acest fel.
Mai mult de atat nu o sa spun pt ca devin ridicola sau pisaloaga si oricum fiecare din noi invata mai bine din greselile lui decat di sfaturile celorlalti.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Diferenta de varsta intr-o relatie! marius007 Generalitati 98 11.05.2018 22:19:20
Ce credeti despre diferenta de varsta? Sonrisa Nunta 117 29.03.2013 18:42:18
Diferenta intre Paraclis si Acatist andrutza151 Rugaciuni 2 03.03.2011 10:18:18
Inselarea intre soti ionut12 Generalitati 5 25.11.2010 13:46:46
Diferenta de varsta Anisia Nunta 18 31.05.2010 16:55:30