![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
În prealabil postat de Florin-Ionut
![]() Nu văd nici un motiv ca să ne oprim de unirea în scopul facerii de copii cînd e zi de post. Da, înainte de Împărtășire e necesară măcar o zi de curăție și după aceea la fel - aici văd sensul, înțeleg și sînt de acord. Citat:
Oamenii au impresia că postul presupune neapărat și curăție. De post vorbim, strict. Or abstinența e o alegere de comun acord cu consoarta, nimeni nu ar trebui să îndrăznească să spună ceva aici, cum nici Pavel nu a dat norme în privința asta. Dacă un cuplu încearcă să facă copii, ce treabă are asta cu postul? E o mare diferență între satisfacerea unor pofte și încercarea de a procrea. Totul se desfășoară sub acoperămîntul Tainei Căsătoriei, deci avem binecuvîtarea de Sus. Pe de altă parte, înainte de a primi Euharistia și după aceea ni se cere o scurtă perioadă minimală de curăție. Aici nu vorbim de orice perioadă de post stabilită de Biserică care cică trebuie să corespundă cu abstinența, ci de pregătirea trupului de a-L primi pe Hristos. Sînt lucruri diferite, nu se contrazic.