Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2013, 05:56:38
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

E cam greu sa te ridici cand nu ai demnitate si te consideri mereu inferior.

Eu nu inteleg de ce in tara nu se promoveaza valorile. Tineri destepti si talentati, din toate domeniile, de la arta la stiinta, in loc sa fie incurajati, promovati, sunt impisi sa plece in Occident. Cum sa se ridice tara daca elita nu exista, iar tinerii care pot face parte din noua elita sunt alungati din tara? Aici nu ma refer numai la politicieni. In loc sa radem sau sa spunem ca ei nu sunt importanti, am putea sa ii sustinem. Apoi, la televizor vezi numai exemple de 2 lei. Daca vrei sa ai succes trebuie sa fi smecher, sa ai bani(nu conteaza cum ii faci), daca esti bun si cinstit o sa pierzi, sa fi pitipoanca si meltean-- cam asta promoveaza televizorul. Bine, asta pe langa ideile repetate cum ca noi suntem idioti, inapoiati, medievali, mistici, "tara e frumoasa, pacat ca e locuita"-deci ar trebui sa disparem. Pai daca ti se repeta mereu si mereu ca esti o natie de 2 lei, cum sa iti gasesti demnitatea si sa te ridici? Nu zic sa ne ascundem problemele sub pres, dar exemplele bune de urmat ar trebui impinse in fata, nu uitate. Cand Franta a pierdut un razboi important (am uitat anul si datele exacte, iertare), conducatorii au inceput sa dea exemple bune si importante din istoria lor, sa isi promoveze valorile ptr. a ridica moralul cetatenilor. Aprobam si aplaudam oamenii de valoare din alte tari si ii uitam pe ai nostri.

(Legat de politicieni, e complicat. De ce a trimist USA personal sa rezolve problema cu Basescu? De ce a sarit UE in sus cand 7,4 milioane de romani au spun Nu la referendum? De ce cancelarul Germaniei a facut o vizita imediat dupa? Cum scapi de niste oameni care iti distrug tara si viata, cand ei sunt sustinuti de alte tari puternice?)
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare