Citat:
În prealabil postat de Mena59
Nu putem hotari noi schimbarile majore din tara insa am putea ca fiecare in parte, in perimetrul lui de trai, sa imbunatateasca ceva. Am putea sa fim mai atenti la cei de langa noi, sa luam atitudine cand cel de langa noi este in necaz, in lipsuri, nedreptatit sau agresat. Este inutil sa mai spun de grija pentru curatenia strazilor sau zonelor de relaxare,
(...) Nu cred ca trebuie sa organizam, sa facem fapte extraordinare, istorice, nici n-am putea, nu ne-ar lasa “cei mari”, ar fi suficient ca fiecare in anonimatul lui sa curete raul si mizeria. Ar fi suficient ca fiecare dintre noi sa inteleaga neputintele celuilalt, sa-l ajute si daca nu poate, macar sa nu-i ingreueze si mai mult povara vietii.
|
Propagandă tipică pentru mentalitatea ortodoxeistă; mai că aș fi înclinat să cred că ori ești vreun preot, vreun părințel, ori ți-a șoptit sau dictat vreun preot ce să scrii. Cu astfel de mentalitate de mâna a paișpea am ajuns, ca țară și ca popor, unde am ajuns. Deși putem și puteam să fim cu mult mai sus atât din punct de vedere spiritual și moral, cât și economic, politic, cultural. Dar cu oameni care nu gândesc decât pentru ei și la nivel mic și pe termen scurt normal că nu ai cum să ajungi prea departe. Acesta este rodul mentalității de sclav ortodoxist, ce suferă de marea lui inflație de "smerenie", că altceva nu prea știe bietul de el. Și nici nu vrea. Pentru că așa îi este băgat în cap că e mai bine, pentru că în fapt așa le merge mai bine stăpânilor lui. Ai sclavului.