Citat:
În prealabil postat de Decebal
Radule(32), despre ce aristocrație mai vorbim, despre cea capitalistă? Uite că s-au mai ales după revoluția americană din '89 niște "aristocrați" și mulți sunt plini de bani, la nivelul societății românești, dar am impresia că forța aia financiară pe care o au nu îi ajută prea mult la criticarea oricăror aspecte negative. Poate să fie vorba și de altceva la mijloc, totuși, de necesitatea unei transformări spirituale și morale, nu doar de apartenența la o clasă economică și socială.
|
Nu am vorbit deloc despre asa-zisa "noua aristocratie post '89",despre care am o parere, evident, extem de proasta !
Dupa '89,am fost in faza "acumularii primitive de capital", din pacate, procesul istoric ca atare este extrem de lung ,ca sa il mai prindem noi sau copii nostrii, probabil nepotii vor reusi !
Si totusi, trebuie sa ne depasim acest pesimism mioritic, si sa constatam ca lucrurile s-au mai miscat,din pacate nu ptentru toti cetatenii tarii !!!
Nu putem contesta ca exista o evolutie, cel putin imobiliara,a unor orase mari ale tarii,si implicit exista o patura sociala mai subtire in raport cu grosul tarii, dar care a reusit sa acceada la un nivel de trai comparabil pe undeva cu cel occidental ,si nu e vorba de politicinei aici,ci de oameni obisnuiti !