Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2013, 03:12:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Reproduc ce am vazut ca fac cei care se ocupa cu cainii si animalele din SUA. Cainii luati de pe strada sau cei abandonati in locuri private sunt testati ptr. agresivitate. Li se pune un bol cu mancare apoi cu o mana de plastic pusa in varful unui bat, sunt mangaiati in timp ce mananca. Intai pe spate, pe cap, apoi baga "mana" in bolul cu mancare. Daca maraie sau musca mana, pica testul. Apoi, se aduce un alt caine in camera si se observa reactiile cainelui nou. Daca devine incordat si/sau incepe sa marie sau sa atace, a picat testul. De asemenea, sunt testati daca sunt compatibili cu copiii. Unii sunt trimisi la dresor, cei f.agresivi sunt eutanasiati. Deci nu copiii sunt cei dresati, ci cainii. Copilul e copilul, o sa traga de urechi si de coada si propriul caine. Nu ptr. ca vor sa faca rau, ci ptr. ca sunt curiosi si nu prea inteleg la 2 ani ca acel caine il poate omorî. Defapt copiii mici nici nu cred ca au constiinta mortii. Daca ai caine, dreseaza-l si domesticeste-l. Nu sa fie pericol ptr. alti cetateni sau vecini.
Una e sa fie cainele domestic, alta e sa fie dresat. Doar ptr. ca sta in casa ta sau in apartamentul tau, nu inseamna ca sunt dresati. Am vazut caini f.agresivi cu stapan. N-ati auzit de oameni muscati de propriul caine?
Sunt stupide testele astea, un caine perfect normal reactioneaza cand cineva atenteaza la mancarea sau teritoriul sau.

In plus, un caine poate reactiona diferit in functie de chestii care doar el le stie.

Am vazut un caine care azi era f. agresiv si dupa o zi complet pasiv.

De asemeni depinde de faptul daca are un teritoriu sau nu, definit in principal de cei care il hranesc, daca este singur sau in haita, etc.

Cei care zic ca sa fie eutanasiati doar cei agresivi, sunt stupizi, ca sa nu mai vorbim de costuri: prinde cainele, testeaza-l, maine da-i drunul iar.
Eventual re-evalueza-l peste 6 luni, ca nu se stie..

Eu sunt de acord totusi sa se mearga si pe principiul asta, cu o conditie: primaria sau ONG -urile sa-si asume riscul financiar si penal pentru un astfel de caine "neagresiv" si cand zic financiar ma refer inclusiv la despagubiri morale substantiale, nu doar costuri medicale.

Punem pariu ca asa dispare notiunea de caine inofensiv?

Thread Tools
Moduri de afișare