![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Motivul fiind...care?
Si mai ales criteriul dupa care le imparti ca se pot sau nu face duminica?
|
|||
|
|||
![]()
le impart dupa volumul de munca, daca sunt lucruri ce implica munca fizica, de exemplu tamplarie, zidarie, cusut sau gatit, mi s-ar parea ca e pacat sa lucrezi; dar daca sunt lucruri care sunt usor de facut, precum sa imi cumpar de mancare in una din cele doua zile libere de la lucru, sau sa imi fac patul, le-as percepe ca fiind permisibile, intrucat lipsa lor m-ar face lenes sau iresponsabil. Gresesc oare?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel de lens si iresponsabil devii si daca nu faci patul o zi pe saptamana sau zidarie. Eu zic ca lucrurile ar trebui sa stea cam asa: 1. Participarea la Sf. Liturghie In acest caz, duminica trebuie sa inceapa de sambata seara. Nimic din ce faci sambata seara sau ai putea lasa pe duminica, sa nu te opreasca sa fii prezent la Sf. Liturghie, pe cat posibil de la prima ora. 2. Ceea ce faci dupa Sfanta Liturghie sa nu fie in contradictie cu participarea la ea si mai ales sa nu fie de natura sa stearga impresia ramasa de la aceasta participare 3. Daca ai posibilitatea sa participi dupaamiaza la o cateheza sau altceva care tine de viata bisericii (a ajuta pe cei in nevoi) - nici o alta activitate nu trebuie sa prevaleze. Aici s-ar incadra incluziv timpul petrecut cu familia si pentru care restul saptamanii cu singuranta nu este suficient. Altceva nu mai vad, cred ca orice altceva este permisibil.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 30.09.2013 at 11:50:16. |
|