![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
In Brasov spun articolele ca s-au eutanasiat 20.000 de caini in cinci ani, 2003-2008, adica de cand s-a adoptat legea eutanasierii, pana cand a fost adoptata legea propusa de iubitorii de animale. Desi dupa aceea nu s-au mai putut eutanasia, practic nu mai exista caini pe strada (primarul spune ca mai sunt pana in 1000 de caini). Nu s-au facut demonstratii, nu s-a isterizat nimeni. Doar o persoana s-a agitat cu procese, o romanca venita din Franta.
Avocata Paula Iacob spunea ca e prima lege de acest fel din lume. E comica acesta dezinformare, din 2003 pana in 2008 am avut aceeasi lege a eutanasierii, atunci se eutanasiau la 7 zile. Interesant e ca atunci n-a protestat nimeni ca s-a dat legea aceea, doar acum au fost instigati de cele 6-7 vedete care spun ca apara animalele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu, chiar si in cazul protectiei animalelor, cand o specie se inmulteste prea mult si ameninta echilibrul faunei dintr-o regiune este redusa prin omorare. Eu nici macar nu inteleg de ce se face atata caz, e complet fara sens. Doar daca este o intelegere nefireasca a lucrurilor. In intelegerea asta absurda, daca, de exemplu, cainii se mancau ca in Asia, nu ar fi trebuit sa fie vreo problema, pentru ca intrau in aceeasi categorie cu vacile, pasarile, mieii, etc. Citat:
De exemplu toti cainii din acea haita criminala erau sterilizati. Ar trebuie ca fiecare muscat sa primeasca despagubiri materiale de la cei ce se declara sustinatori ai maidanezilor, la 16000 de muscati pe an, in cateva luni nu vom mai avea sustinatori oficiali ai maidanezilor. |
|
|||
|
|||
![]()
...tuturor, indeosebi Yasminei, daca am suparat-o. Iar m-am facut de cacat cu niste chestii pe aici. Putem fi decenti, chiar daca putem sa nu fim de acord in cele mai multe aspecte.
O seara buna, tuturor! |
|
|||
|
|||
![]()
Catalin, Brasovul e oras civilizat, asa era dintotdeauna: fara scandal si mahalagisme se rezolva problemele; se cunoaste ca pe vremuri era Kronstadt.
![]() Mai bine muta Regretatul capitala la Tirgoviste; Bucurestiul e un oras tigano-roman, un megalopolis al entropiei pe stil balcanic. Si nu ma refer doar la problema maidanezilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In societatea de astazi avem multe pricini de suferinta, mult prea multe surse de stres, oare cerem prea mult daca vrem sa nu mai avem caini (in haite) pe strada? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dedic tuturor articolul scris de Lucian Mandruta la care subscriu intru totul, considerandu-l un punct de vedere echilibrat. "De la câinele pentru orbi la orbii pentru câini A trecut legea care permite eutanasierea maidanezilor. Câteva gânduri: Nu e un motiv de sărbătoare. Cel puțin trei oameni au murit în ultimii ani, uciși de câini. Legea nu se aplică retroactiv: viața lor s-a dus, fără voturi și fără petiții. Nu e un motiv de răzbunare. Câinii trebuie în primul rând strânși de pe stradă și oferiți spre adopție. Eutanasierea trebuie să fie ultima soluție. Și dacă se întâmplă, trebuie găsită o soluție umană. Nimeni nu vrea să ucidă câini cu parul: e doar o jignire inutilă la adresa celor cu rațiune, din partea unor oameni de la care mă așteptăm la mai mult. Da, doamnă Pellea, da domnule Netzer, mult mai mult. Nu trebuie să fie un motiv de ură între oameni. Cei care vor orașe fără câini nu sunt ucigași: pur și simplu asta cred ei că e normalitatea. Poate n-au mașini, poate merg pe jos, poate îi deranjează mizeria și lătrăturile. E acum o bună ocazie să vedem cine are inimă și cine are doar gură: cei 300 de semnatari ai petiției împotriva legii ar trebui să adopte fiecare câte un maidanez. Chiar și cei care nu au fundații cu încasări de 200.000 de euro în 2012. Hai să vedem, cine e cu cățelul pe căciulă? Dincolo de toate, din păcate, urmează o luptă de gherilă contra acestei legi. E blestemul României, să nu se poată moderniza decât cu forța. Și împotriva lacrimilor reale ale celor care confundă civilizația cu un mare coteț în care trebuie să locuim cu toții. Încă un lucru: priviți la poza de sus: Max, un câine ghid pentru orbi, va putea în sfârșit să-și facă treaba ca lumea. Pentru că Max nu poate duce o persoană fără văz prin București fără să fie lătrat, atacat și pus pe fugă. Împreună cu nevăzătorul care se bazează pe el. Tocmai de aceea vă propun un pact: să credem împreună că poți iubi câinii chiar și când nu-i mai vrei pe stradă. Tot așa cum poți iubi florile fără ca neapărat să le ții în casă. Tot așa cum poți respecta viața, după ce-ai mâncat o friptură. Vă propun să credem că ne putem înțelege. Cei cu copii. Și cei cu câini. Cei cu inimă. Și cei doar cu rațiune. Cei reci și cei calzi. Cei care semnează petiții. Și cei care își plâng, încă, copilul. Și cei care se bazează pe Max să-i ducă prin oraș, acasă. P.S. Dacă vreți să înmulțiți câinii cu adevărat utili, intrați pe http://www.lightintoeurope.org" (sursa: gandul.info) ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eutanasierea cainlor nu e o veste imbucuratoare.
Este imbucuratoare doar pentru ca este promulgata ca o optiune, nu ca o obligatie. Deci pana la urma, depinde de fiecare primar si cetatenii lui. Dar cum spunea, nu e imbucuratoare, este chiar trista daca vezi un caine extraordinar de frumos intr-o intersectie cu botul ridicat, intrebator spre cineva care astepta la semafor, daca vezi n copil cu un maidanez in brate, ca un bebelus de cuminte (si mare), daca ai avut si tu un maidanez cules de pe strazi si l-ai tinut cateva saptamani in casa, l-ai scos la plimbare, ocazie cu care il vedeai cum alearga bucuros si cu o curiozitate de copil, etc. Insa pe de alta parte o accepti pentru ca este necesara, nu poti accepta ideea ca si mai mult oameni si copiii sa moara sau sa treaca prin spitale, sa ramana cu traume poate chiar majore din cauza lor. Sigur, vor fi si victime colaterale, caini care nu sunt agresivi, pui, caini frumosi, caini blanzi, etc. Dar nu cred ca e greu sa vezi, ca om, in ce directie inclina balana daca intr-o parte sunt caini, fie ei si inofensivi o parte iar in cealalta parte oameni, care nu au nici o alta vina decat aceea ca au fost confundati cu un agresor sau o prada.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
M-am suparat iar acum mi-a trecut,stai linistit nu port pica nimanui si nici nu inseamna ca nu voi mai vb cu tine pe viitor.Exclus asta! Pana la urma vehiculam niste idei-asa ma mai cizelez si eu.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|