Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.09.2013, 20:02:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

In Brasov spun articolele ca s-au eutanasiat 20.000 de caini in cinci ani, 2003-2008, adica de cand s-a adoptat legea eutanasierii, pana cand a fost adoptata legea propusa de iubitorii de animale. Desi dupa aceea nu s-au mai putut eutanasia, practic nu mai exista caini pe strada (primarul spune ca mai sunt pana in 1000 de caini). Nu s-au facut demonstratii, nu s-a isterizat nimeni. Doar o persoana s-a agitat cu procese, o romanca venita din Franta.
Avocata Paula Iacob spunea ca e prima lege de acest fel din lume. E comica acesta dezinformare, din 2003 pana in 2008 am avut aceeasi lege a eutanasierii, atunci se eutanasiau la 7 zile. Interesant e ca atunci n-a protestat nimeni ca s-a dat legea aceea, doar acum au fost instigati de cele 6-7 vedete care spun ca apara animalele.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 20:23:06
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Iar a sublinia mereu ca aceste preocupari pt mediu,natura si animale nu intra in aria de interes a unui orthodox,este cum sa spun,un pumn peste fata...
Desigur ca exista si aceasta preocupare, dar nu in aceeasi intelege ca in budism sau a evolutionismului ateu. O sa vezi ca aproape orice ateu e preocupat de ecologie, de protectia animalelor, etc. Mai mult decat acestia, un credincios trebuie sa iubeasca toata creatia, cu toate acestea mannca roadele pamantului si animale. Asta e intelegerea fireasca, in exterior este o intelegere exagerata, rupta de credinta.
De exemplu, chiar si in cazul protectiei animalelor, cand o specie se inmulteste prea mult si ameninta echilibrul faunei dintr-o regiune este redusa prin omorare.
Eu nici macar nu inteleg de ce se face atata caz, e complet fara sens. Doar daca este o intelegere nefireasca a lucrurilor. In intelegerea asta absurda, daca, de exemplu, cainii se mancau ca in Asia, nu ar fi trebuit sa fie vreo problema, pentru ca intrau in aceeasi categorie cu vacile, pasarile, mieii, etc.
Citat:
Nu,nu sunt de acord sa se caute solutiile cele mai usoare in detrimentul si pierderea animalelor;oamenii I-au lasat pe strazi,oamenii I-au pus acolo,acum trebuie sa faca cheta sa gaseasca solutii si sa plateasca pt greselile facute.
Din ce cauza nu s-a rezolvat pana acum problema cainilor maidanezi? Din cauza unor "iubitori de animale" gen Vadim si Paula Iacob, care au impiedicat legea eutanasierii. Si asa s-a ajuns la sterilizare si intoarcerea pe strazi a cainilor, bineinteles ca nu s-a intamplat nimic.
De exemplu toti cainii din acea haita criminala erau sterilizati. Ar trebuie ca fiecare muscat sa primeasca despagubiri materiale de la cei ce se declara sustinatori ai maidanezilor, la 16000 de muscati pe an, in cateva luni nu vom mai avea sustinatori oficiali ai maidanezilor.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 20:46:17
Barsaumas
Guest

Implicit Imi cer iertare...

...tuturor, indeosebi Yasminei, daca am suparat-o. Iar m-am facut de cacat cu niste chestii pe aici. Putem fi decenti, chiar daca putem sa nu fim de acord in cele mai multe aspecte.
O seara buna, tuturor!
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 20:49:18
Barsaumas
Guest

Implicit

Catalin, Brasovul e oras civilizat, asa era dintotdeauna: fara scandal si mahalagisme se rezolva problemele; se cunoaste ca pe vremuri era Kronstadt.
Mai bine muta Regretatul capitala la Tirgoviste; Bucurestiul e un oras tigano-roman, un megalopolis al entropiei pe stil balcanic. Si nu ma refer doar la problema maidanezilor.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 21:44:51
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Catalin, Brasovul e oras civilizat, asa era dintotdeauna: fara scandal si mahalagisme se rezolva problemele; se cunoaste ca pe vremuri era Kronstadt.
Mai bine muta Regretatul capitala la Tirgoviste; Bucurestiul e un oras tigano-roman, un megalopolis al entropiei pe stil balcanic. Si nu ma refer doar la problema maidanezilor.
O schimbare de capitala ar fi binevenita.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 22:06:29
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Nu my dear,nu amenint sa parasesc ortodoxia si forumul doar din iubire de animale...total gresit !
(In primul rand ,nu amenint pe nimeni si asa cui i-ar pasa de soarta mea? Ba am covingerea ca unora ca le-ar parea bine sa patesc ceva rau,numai asa m-ar putea pedepsi pt principiile si ideile mele).

Am spus-o foarte clar in cateva mesaje:crestinismul practicat de unii ma sminteste prea mult;este foarte greu de acceptat ca unul care nu este agresiv nici cu niste simple muste are aceiasi religie generica cu altul care doar in numele religiei si a"iubirii de om" violenteaza si trateaza urat alti oameni.
Cum vine asta?
Pai vine asa bine din perspectiva de dublu standard ,perspectiva pe care o au multi ipocriti.
Vorba aia "iubesc oamenii dar doar aia care au aceleasi pareri cu ale mele" :)
"Si pe Dumnezeu il iubesc,dar numai cand imi merge bine..."

Deci din perspectiva asta limitata a iubirii de om pe care o observ pe forum ,spun sincer ca mai bine m-as lipsi...

O alta minciuna mai este si aceia:vreau cainii ucisi pt binele oamenilor pe care ii iubesc= cand de fapt,unii dintre ei le este frica de caini si vor uciderea lor pt siguranta lor personala dar in sfarsit,au acum ocazia sa se ascunda in spatele acestei imense propagande de iubire a oamenilor.

Iubirea de oameni nu se face propagandistic,teorizand luni in sir asupra unor subiecte incomode.
Ma intreb cati dintre membri care posteaza pe acest thread si mai locuiesc si in Bucuresti ,au avut impulsul in viata reala de a bate la usa parintilor distrusi cu o vorba de sustinere,cu o lacrima la durerea lor?
Sunt prea convinsa ca durerea lor nu intereseaza chiar pe multi,ei doar empatizeaza cu propria lor nenorocire printr-un mecanism egoist(daca mi se intampla asta mie si copilului meu) si uite asa tot din grija pt noi insine si membrii familiei noastre devenim eroii umanitatii cand defapt lucrurile nu stau tocmai asa :)
Si la d-voastra se aplica ideea ca iubiti doar pe cei care au aceleasi pareri ca d-voastra si tratarea urata a celorlalti oameni.
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 22:22:07
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Totusi sfatul meu,este sa fii inteleapta si sa-i supraveghezi sa nu te culci pe o ureche ca nu mai sunt caini.
Pot fi caini cu stapan,scapati din lesa,pot fi violatori,oameni fara judecata sau otrava de sobolani.
Societatea de astazi nu se reduce la un parc linistit in care copiii se joaca fericiti!

Asta daca imi permiti un sfat.
Iti permit draga Yasmina, dar problema cainilor fara stapan este mult mai complexa. Incepand de la mizeria pe care nimeni nu o strange dupa ei (o mare, mare problema pentru noi toti si in special pentru copii), apoi teama de a alerga, de a te plimba cu bicicleta in parc sau pe strada (lucru total nefiresc), si terminad cu haitele dintre blocuri de care iti este frica sa te duci spre casa.

In societatea de astazi avem multe pricini de suferinta, mult prea multe surse de stres, oare cerem prea mult daca vrem sa nu mai avem caini (in haite) pe strada?
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 22:38:51
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Bani au fost. ONG-urile au primit o gramada de bani. Bani la buget in 23 de ani au fost sa rezolve problema. Haideti sa nu mai dam vina pe bani, cand problema e in alta parte, la cei care au banii in mana si si la cetatenii de rand.
Dupa cum ai spus si tu, cunoastem cauza ce ne-a adus in pragul disperarii. Daca am vazut ca nu s-a facut nimic in 23 de ani, cu toate ca au fost bani, pot sa cred ca se va face de acum incolo? Ne-am pierdut increderea si nimeni nu mai spera ca se vor lua masuri responsabile astfel incat cainii sa nu mai fie lasati in strada.

Dedic tuturor articolul scris de Lucian Mandruta la care subscriu intru totul, considerandu-l un punct de vedere echilibrat.

"De la câinele pentru orbi la orbii pentru câini

A trecut legea care permite eutanasierea maidanezilor. Câteva gânduri:

Nu e un motiv de sărbătoare. Cel puțin trei oameni au murit în ultimii ani, uciși de câini. Legea nu se aplică retroactiv: viața lor s-a dus, fără voturi și fără petiții.

Nu e un motiv de răzbunare. Câinii trebuie în primul rând strânși de pe stradă și oferiți spre adopție. Eutanasierea trebuie să fie ultima soluție. Și dacă se întâmplă, trebuie găsită o soluție umană. Nimeni nu vrea să ucidă câini cu parul: e doar o jignire inutilă la adresa celor cu rațiune, din partea unor oameni de la care mă așteptăm la mai mult. Da, doamnă Pellea, da domnule Netzer, mult mai mult.

Nu trebuie să fie un motiv de ură între oameni. Cei care vor orașe fără câini nu sunt ucigași: pur și simplu asta cred ei că e normalitatea. Poate n-au mașini, poate merg pe jos, poate îi deranjează mizeria și lătrăturile.

E acum o bună ocazie să vedem cine are inimă și cine are doar gură: cei 300 de semnatari ai petiției împotriva legii ar trebui să adopte fiecare câte un maidanez. Chiar și cei care nu au fundații cu încasări de 200.000 de euro în 2012. Hai să vedem, cine e cu cățelul pe căciulă?

Dincolo de toate, din păcate, urmează o luptă de gherilă contra acestei legi. E blestemul României, să nu se poată moderniza decât cu forța. Și împotriva lacrimilor reale ale celor care confundă civilizația cu un mare coteț în care trebuie să locuim cu toții.

Încă un lucru: priviți la poza de sus: Max, un câine ghid pentru orbi, va putea în sfârșit să-și facă treaba ca lumea. Pentru că Max nu poate duce o persoană fără văz prin București fără să fie lătrat, atacat și pus pe fugă. Împreună cu nevăzătorul care se bazează pe el.

Tocmai de aceea vă propun un pact: să credem împreună că poți iubi câinii chiar și când nu-i mai vrei pe stradă.

Tot așa cum poți iubi florile fără ca neapărat să le ții în casă. Tot așa cum poți respecta viața, după ce-ai mâncat o friptură.

Vă propun să credem că ne putem înțelege. Cei cu copii. Și cei cu câini. Cei cu inimă. Și cei doar cu rațiune. Cei reci și cei calzi. Cei care semnează petiții.

Și cei care își plâng, încă, copilul.

Și cei care se bazează pe Max să-i ducă prin oraș, acasă.

P.S. Dacă vreți să înmulțiți câinii cu adevărat utili, intrați pe http://www.lightintoeurope.org" (sursa: gandul.info)

Reply With Quote
Vechi 26.09.2013, 01:52:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Eutanasierea cainlor nu e o veste imbucuratoare.
Este imbucuratoare doar pentru ca este promulgata ca o optiune, nu ca o obligatie.
Deci pana la urma, depinde de fiecare primar si cetatenii lui.

Dar cum spunea, nu e imbucuratoare, este chiar trista daca vezi un caine extraordinar de frumos intr-o intersectie cu botul ridicat, intrebator spre cineva care astepta la semafor, daca vezi n copil cu un maidanez in brate, ca un bebelus de cuminte (si mare), daca ai avut si tu un maidanez cules de pe strazi si l-ai tinut cateva saptamani in casa, l-ai scos la plimbare, ocazie cu care il vedeai cum alearga bucuros si cu o curiozitate de copil, etc.

Insa pe de alta parte o accepti pentru ca este necesara, nu poti accepta ideea ca si mai mult oameni si copiii sa moara sau sa treaca prin spitale, sa ramana cu traume poate chiar majore din cauza lor.

Sigur, vor fi si victime colaterale, caini care nu sunt agresivi, pui, caini frumosi, caini blanzi, etc.

Dar nu cred ca e greu sa vezi, ca om, in ce directie inclina balana daca intr-o parte sunt caini, fie ei si inofensivi o parte iar in cealalta parte oameni, care nu au nici o alta vina decat aceea ca au fost confundati cu un agresor sau o prada.
Vechi 26.09.2013, 06:49:49
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
...tuturor, indeosebi Yasminei, daca am suparat-o. Iar m-am facut de cacat cu niste chestii pe aici. Putem fi decenti, chiar daca putem sa nu fim de acord in cele mai multe aspecte.
O seara buna, tuturor!

M-am suparat iar acum mi-a trecut,stai linistit nu port pica nimanui si nici nu inseamna ca nu voi mai vb cu tine pe viitor.Exclus asta!
Pana la urma vehiculam niste idei-asa ma mai cizelez si eu.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare