![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Așa încât îl putem vedea și azi zâmbind tăcut, ca orice pește, în Muzeul Tuturor Superstițiilor Lacrimogene. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 30.09.2013 at 01:37:07. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu credeam ca sfintii din Athos nu mint, dar, daca mint si ei, mint si eu. Uite, am mai gasit ceva: http://filida.wordpress.com/2009/02/...a-de-duminica/ |
|
|
|||
|
|||
|
Abia aștept duminica ca să merg la Sfânta Liturghie. Și îmi face plăcere ca duminica să mă odihnesc/ relaxez, să citesc ceva adecvat... Nu spăl duminica și nu fac curat în această zi... Dar, dacă e cazul, merg la serviciu (de obicei pentru că mi se solicită, iar mai rar din proprie inițiativă), fac cumpărături...aa, și mă mai și spăl pe deasupra :-) nu prea înțeleg eu interdicția de a ne spăla pe cap în zilele de sărbătoare...
Programul de muncă pe care îl am este destul de încărcat, pentru a avea interdicții și duminica. Lucrurile ar trebui să vină în mod natural (mersul la biserică și celelalte fapte în spirit creștin) - și asta nu numai duminica - dacă doar ne supunem unor reguli/ interdicții, fără trăirea interioară pe măsură, la ce ne folosește? Last edited by Annyta; 30.09.2013 at 13:50:48. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Hristos a sfintit duminica prin Invierea Sa, iar noi trebuie s-o cinstim prin cele duhovnicesti, demne de Sfanta Inviere. Daca insistam sa fim prea frumosi pe dinafara, uitam interiorul... Si tare mult conteaza. Last edited by antoniap; 30.09.2013 at 14:03:31. |
|
|
|||
|
|||
|
Si daca in loc sa speli rufe, mergi la o bere, sau te uiti la o telenovela e mai ok?
Adica sa vedem, cine e mai virtuos, cel care munceste pentru familia lui sau cel care se distreaza duminica? Ca sa nu mai vorbim ca: 1. cel care spala duminica, nu o face in nici un caz din placere 2. a spala rufe in ziua de azi inseamna a le pune in masina de spalat, a le scoate, a le pune la uscat. Asta ta activitate intensiv-pacatoasa. Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
De asemenea, duminica este ziua Domnului, nu ziua pacatului. Ceea ce face omul zilelor noastre din ziua duminicii nu e bine. Ce telenovele? Ce sa inveti de acolo? Ce carciuma? Crestinul n-are ce cauta la carciuma dupa Sfanta Liturghie. http://www.ortodoxiatinerilor.ro/abe...i-de-sarbtoare Eu nu am sugestii personale, altele in afara celor propuse de Sfintii Parinti: lecturi duhovnicesti, milostenie, rugaciune, fapte bune. Last edited by antoniap; 30.09.2013 at 15:45:30. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Vezi ca ai citat gresit pentru sentinta asta.