Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Acum nu stiu daca toti milionarii sunt oameni rai sau avari. Poate unii au muncit f.mult pentru ceea ce au. Poate au o firma f.buna. De exemple e un roman din Romania, care are firma de IT si face afaceri pe 4 continente si castiga 8 milioane de euro pe an. Si s-a ridicat de jos, impreuna cu familia lui, o sotie si doua fetite. Mai este o femeie, tot din Romania, care face afacere de 2 milioane de euro cu magiun( http://www.youtube.com/watch?v=1YQFENhx73I). Il vinde si in tara, dar si in strainatate. Nu prea stie lumea de ei.
Deobicei cei care sunt obsedati de banii lor si le e firca nu ii piarda, nu i-au obtinut prea cinstit. Sau tineri care au parinti bogati si se cred buricul pamantului.
Poate gresesc si chiar toti oamenii milionari sunt materialisti si rai.
|
Pai tocmai de aia,am scris "cei mai multi dintre ei" pt ca ar fi nedrept sa declar ca"toti"sunt asa.
Rai nu sunt toti dar materialisti da! Nu poti sa conduci o afacere fara a te gandi la cifre,la profit sau fara a face planuri sa scoti si mai multi bani.
Desigur asta nu ar fi rau daca ai imparti foloasele cu mai multi frati si surori din lume care au fost mai putin norocosi si nu au avut parte de aceleasi resurse ca si tine(bolnavi,paralitici,debili etc).
Cred ca cea mai frumoasa ipostaza este a unui bogat care desi are totul la picioare ,poate sa se coboare la nivelul unui amarat zdrenderos ,urat mirositor ca sa-i ofere mangaiere de frate,sprijin,o vorba buna.
Bogatia in sine nu ar trebui sa fie rea,insa este deoarece iti pierzi sensibilitatea si puterea de empatie la necazul altora.Ajungi sa-i judeci pe cei saraci din perspectiva ta"de ce nu muncesc ca mine?de ce nu ii duc capul sa faca afaceri ca mine?"
Oricum,din fericire pentru lumea asta ,mai sunt si bogati care fac mult bine,sa le dea Dumnezeu numai bine si sa fie sanatosi si prosperi toata viata astfel incat sa faca Binele,sa aduca zambete si bucurie in viata tuturor defavorizatilor!