Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2013, 18:54:28
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Eu,personal,cred ca orice religie are si aspecte pozitive, insa si cateva mai sensibile !
In privinta ortodoxiei, dincolo de multele aspecte pozitive, inchinatul la icoane, pe langa ca e neigenic, poate fi foarte usor vazut ca idolatrie !!!

Greșeala de a-L înlocui pe Dumnezeu, în închinare- Ex.20:4/b-5.Dumnezeu spune în a doua poruncă „să nu-ți faci chip cioplit și nici o înfățișare (icoană în original), a lucrurilor care sunt în cer, pe pământ și în ape…”. Aceasta înseamnă să nu-L înlocuiești pe Dumnezeu

cu lucruri, sau ființe pe care El le-a creat, pentru că aceasta înseamnă tot idolatrie și atrage pedeapsa Lui.

Încercarea unora de a susține ideea că aceste „icoane”, sau simboluri creștine, prin vizualizare îi ajută pe oameni să înțeleagă mai bine adevărurile spirituale, nu rezistă la testul experienței, care arată că oamenii venerează imaginea și se închină chipului pe care aceasta îl reprezintă, fapt pe care Dumnezeu îl interzice.
Eu cred ca faci un fel de prozelirism ecumenist care nu-ti face cinste. O, cata mandrie ai adunat! Daca acesta ti-e crezul, reciteste denumirea forumului!
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare