Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.10.2013, 22:08:37
stireana stireana is offline
Banned

Data înregistrării: 14.08.2011
Religia: Ortodox
Wink

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
In privinta ortodoxiei, dincolo de multele aspecte pozitive, inchinatul la icoane, pe langa ca e neigenic, poate fi foarte usor vazut ca idolatrie !!!
Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Eu cred ca, cele trei culte crestine (catolicismul,ortodoxismul si protestantismul) ar trebui sa se uneasca
Cum să nu? Și numai ortodoxul trebuie să renunțe la câte ceva din sufletul său - icoană, Maica Domnului, sfinți - pentru "folosul" unirii, că toți ceilalți îs perfecți așa cum sunt, așa-i?

Last edited by stireana; 10.10.2013 at 22:16:55.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 08:59:22
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stireana Vezi mesajul
Cum să nu? Și numai ortodoxul trebuie să renunțe la câte ceva din sufletul său - icoană, Maica Domnului, sfinți - pentru "folosul" unirii, că toți ceilalți îs perfecți așa cum sunt, așa-i?
pai am spus foarte bine,mai sus, ca protestantii trebuie sa-si abandoneze convingerile gresite, si sa adopte din ortodoxie aspecte importante !!!
Numai ,asa, lasand fiecare cate ceva, se poate ajunge la o unitate si la o fratietate cu adevarat crestina !
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 10:28:52
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

guardian, sunt intru totul de acord cu tine in ceea ce priveste icoanele.

Si sunt intru totul de acord cu unitatea.
Cine suntem noi sa zicem ca ortodoxia este credinta adevarata? Ca au scris unii si altii? Asa pot sa ma apuc si eu a scriu ceva, sa zic ca am fost indrumata de sfantul duh si peste 500 de ani sa imi ajunga scrierea sa fie considerata adevar absolut. exact asa cum facem noi acum.

Nu va obositi sa imi explicati ca acei sfinti parinti chiar au fost indrumati e sfantul Duh, pentru ca nu aveti de unde sa stiti.

Daca tot vorbeam de alte "secte", intrebare:

De ce ortodoxia sustine ca doar minunile care se fac de catre ortodocsi sunt autentice, pe cand cele care se infaptuiesc de oameni/preoti/sfinti din ale religii le considera "venite de la diavol"? Cum putem sustine una ca asta? Cum demonstram? Suntem noi, ortodocsii, cei care detinem adevarul absolut?
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 10:45:39
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
guardian, sunt intru totul de acord cu tine in ceea ce priveste icoanele.

Si sunt intru totul de acord cu unitatea.
Cine suntem noi sa zicem ca ortodoxia este credinta adevarata? Ca au scris unii si altii? Asa pot sa ma apuc si eu a scriu ceva, sa zic ca am fost indrumata de sfantul duh si peste 500 de ani sa imi ajunga scrierea sa fie considerata adevar absolut. exact asa cum facem noi acum.

Nu va obositi sa imi explicati ca acei sfinti parinti chiar au fost indrumati e sfantul Duh, pentru ca nu aveti de unde sa stiti.

Daca tot vorbeam de alte "secte", intrebare:

De ce ortodoxia sustine ca doar minunile care se fac de catre ortodocsi sunt autentice, pe cand cele care se infaptuiesc de oameni/preoti/sfinti din ale religii le considera "venite de la diavol"? Cum putem sustine una ca asta? Cum demonstram? Suntem noi, ortodocsii, cei care detinem adevarul absolut?
Daca sunteti de acord unul cu altul, uniti.va intre voi, nu veniti pe forumul ortodox sa ne-o spuneti si noua. Dragoste cu sila nu se face. Daca nu te intereseaza explicatiile, inseamna ca vrei sa faci deocamdata prozelitsm sectar. Vrei sa-ti impui ideile tale si atat. Pe un forum ortodox! Stii ce? Ocoleste acest forum, caci nici pe noi nu ne intereseaza parerile tale!
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 10:52:13
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Poate nu te intereseaza pe tine parerile mele, poate, macar pe o persoana o intereseaza.
Atata timp cat nu am injurat si nu v-am bagat nimic pe gat si nu v-am facut in el si chip, pot sta linistita aici pentru ca nu am incalcat regulile.

Si, din cate stiu, nu imi poate interzice nimeni sa-mi dau cu parerea, fie si pe un forum crestin ortodox.

antoniap, te-am obligat cumva sa imi impartasesti parerile? NU! Atunci nu ai nici un drept sa imi zici sa ocolesc acest forum.
N-am sa-l ocolesc si daca am ceva de zis, o sa zic, fie ca iti place, fie ca nu. Poti in schimb, sa nu imi citesti postarea daca nu te intereseaza. N-am nimic impotriva.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 11:27:30
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

antoniap, te-am obligat cumva sa imi impartasesti parerile? NU! Atunci nu ai nici un drept sa imi zici sa ocolesc acest forum.
N-am sa-l ocolesc si daca am ceva de zis, o sa zic, fie ca iti place, fie ca nu. Poti in schimb, sa nu imi citesti postarea daca nu te intereseaza. N-am nimic impotriva.
Te rog sa incetezi sa faci prozelitism sectar pe forumul ortodox. Daca ma jignesti pe mine personal, sunt datoare sa mai si rabd. Daca imi jignesti credinta, incercand sa-i smintesti pe fratii mei, sunt datoare sa-ti repet ca ai gresit locul Sper sa observe asta si adminul. Nu avem voie sa dialogam cu sectarii pe teme religioase.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 13:47:09
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Te rog sa incetezi sa faci prozelitism sectar pe forumul ortodox. Daca ma jignesti pe mine personal, sunt datoare sa mai si rabd. Daca imi jignesti credinta, incercand sa-i smintesti pe fratii mei, sunt datoare sa-ti repet ca ai gresit locul Sper sa observe asta si adminul. Nu avem voie sa dialogam cu sectarii pe teme religioase.
Nu aveti voie? hai ca ma faci sa rad...
Cine nu va da voie?

E un forum, un loc public, in care se discuta pe teme religioase.... Nu ar avea de ce sa ma baneze adminul. Ti-am zis, poti sa te prefaci ca postarile mele nu exista.
Daca nu ai voie sa vorbesti cu sectarii pe teme religioase, atunci nu ma intra pe forum. Si nu fac parte din nici o secta, sunt ortodoxa, dar n-o sa fiu ceea ce pentru unii dintre voi inseamna ortodox practicant.

Daca se sminteste cineva, nu e din cauza mea, e din cauza ca, credinta nu-i e sufucient de puternica...

Am tot dreptul sa-mi scriu punctul de vedere, indiferent care e acela. Altfel, nu se inventa ideea de FORUM, altfel se faceau insule separate pentru fiecare cult/confesiune religioasa ca sa nu putem interactiona unii cu altii.
Suntem ortodocsi, dar suntem a naibii de mandrii cu confesiunea noastra si nu acceptam nicio parere care e pe langa ceea ce stim noi, nu? Doar noi stim Adevarul Absolut...

Sa-mi fie cu iertare, dar unii dintre noi chiar suntem absurzi...
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 12:25:35
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Poate nu te intereseaza pe tine parerile mele, poate, macar pe o persoana o intereseaza.
Cred ca pe un forum de atei ai gasi mult mai multi interesati de parerile tale.
Nu te-ai prins inca?
Nu ma mir.
Vechi 11.10.2013, 17:06:25
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cred ca pe un forum de atei ai gasi mult mai multi interesati de parerile tale.
Nu te-ai prins inca?
Nu ma mir.
Nu o intereseaza decat sa provoace.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2013, 17:03:21
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Implicit

Citat:
Atata timp cat nu am injurat si nu v-am bagat nimic pe gat si nu v-am facut in el si chip, pot sta linistita aici pentru ca nu am incalcat regulile.

Si, din cate stiu, nu imi poate interzice nimeni sa-mi dau cu parerea, fie si pe un forum crestin ortodox.

Pai da, va cautati oameni ca sa ii convertiti la ideile d-voastra, sa smintiti. Poate daca continuati sa jigniti ortodoxia o sa fiti banata. Nu cred ca adminul este de acord cu jignirile acestea.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare