Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2013, 22:36:07
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

hihi,
Se apropie din nou perioada aceea a anului, in care 2 saptamani o sa fie dominat siteul de subiectul, si o sa reciclam aceleasi 3 "studii" in care copiii de gradinita vor sa omoare oameni deoarece sunt costumati in fantome, si bagam multa oculta si desigur, indignare Domne'.
Abia astept.
Stati sa fac floricele. O sa fie amuzant.

Last edited by Patrie si Credinta; 16.10.2013 at 22:41:28.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2013, 09:23:58
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Am citit ce s-a scris anii trecuti... Din puctul meu e vedere...aberatii...la amble tabere. Dar si eu pot sa zis niste aberatii la fel sau poate mult mi mari. Pana la urma Haloweenul e aberatie, chiar daca mi se pare o chestie super funny. Si sincer, nu cred ca copiii, care se costumeaza si pleaca "la colindat" dupa bomboane se gandesc ca e sarbatoare satanica sau pagana. Se gandesc doar ca se vor distra cu prietenii si colegii si isi pot pune imaginatia la lucru sa-si fac costumele, care, nici nu trebuie neaparat sa fie demonice.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2013, 09:37:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu numa' că poți să zici aberații, da' nici nu te sfiești s-o faci.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2013, 10:06:20
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Am citit ce s-a scris anii trecuti... Din puctul meu e vedere...aberatii...la amble tabere. Dar si eu pot sa zis niste aberatii la fel sau poate mult mi mari. Pana la urma Haloweenul e aberatie, chiar daca mi se pare o chestie super funny. Si sincer, nu cred ca copiii, care se costumeaza si pleaca "la colindat" dupa bomboane se gandesc ca e sarbatoare satanica sau pagana. Se gandesc doar ca se vor distra cu prietenii si colegii si isi pot pune imaginatia la lucru sa-si fac costumele, care, nici nu trebuie neaparat sa fie demonice.
esti sigura de asta?
Reply With Quote
Vechi 17.10.2013, 11:32:57
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Si noi faceam la scoala petrecere de halloween si carnaval dar cu costume frumoase nu grotesti chiar daca erau si vrajitoare (care oricum exista in povestile pt copii ca si zmeii, ursitoarele,balaurii) deci 2 petreceri cu costume si am amintiri foarte frumoase. nici nu ne trecea prin minte ce s-a scris in posturile celelalte, eram doar entuziasmati de eveniment si de dulciuri:)

halloweenul este oricum o prostie , ca si valentine's day 2 inventii imprumutate de peste ocean.
Vechi 18.10.2013, 10:17:04
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
esti sigura de asta?
in aproximativ 70% din cazuri da. Sun sigura ca, copiii nu se gandesc ce fel de sarbatoare e, sau daca macar e sarbatoare, atat timp cat au prilejul sa se distreze, sa manance bomboane si sa isi puna imainatia la contributie pentru costumele alea si pentru decoratiuni.

Am facut practica intr-o scoala, clasele 1-4, si am prins si halloweenul si am vazut cum e.
Majoritatea copiilor nici nu stiu ce fel de sarbatoare . Stiu ca vine de la americani si ca au ocazia sa se costumeze in ce vor ei. Au fost printele, fructe, animale, cavaleri din evul mediu dar si "Dracula", vrajitoare, pisici negre si altele.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2013, 13:50:44
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Dar nimeni nu crede ca daca te duci la o petrecere de Halloween, gata esti posedat. E vorba la modul general. In primul rand, Halloween nu este o sarbatoare romaneasca. Doi, este o sarbatoare pagana, toata lumea stie de unde a aparut aceasta sarbatoare. Trei, ce legatura au crestinii cu Halloween? De ce trebuie sa acceptam toate aberatiile din occident? De ce sa te costumezi taman de Halloween? Daca va place balul mascat, faceti unul in alta zi. Cum a spus un parinte din UK, tara de unde provine aceasta sarbatoare, pericolul este ca se induce in conceptul populatiei o idee veche, pagana, frica de moarte si se uita de Hristos si darul vietii pe care ni l-a facut. Doar ptr. ca, crestinii-ortodocsi, nu accepta sa participe la aceasta sarabtoare si considera ca Romania, fiind tara ortodoxa de 2 milenii, nu ar trebui sa adopte aceasta sarbatoare, nu inseamna ca abereaza sau ca sunt nu stiu cum. Mai usor cu epitele si complimentele, caci pe fiecare topic numai asa vorbiti.
Reply With Quote
Vechi 17.10.2013, 14:01:00
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Doar ptr. ca, crestinii-ortodocsi, nu accepta sa participe la aceasta sarabtoare si considera ca Romania, fiind tara ortodoxa de 2 milenii, nu ar trebui sa adopte aceasta sarbatoare, nu inseamna ca abereaza sau ca sunt nu stiu cum. Mai usor cu epitele si complimentele, caci pe fiecare topic numai asa vorbiti.
uite ce perla am gasit acum cateva pagini pe threadul asta.

In urma unui extemporal dat elevilor de clasa a IV-a intr-o scoala americana, la intrebarea: “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% dintre ei au raspuns: “as vrea sa omor pe cineva”.

Da, se scriu multe aberatii...
Vechi 18.10.2013, 10:20:18
Corinusha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul

In urma unui extemporal dat elevilor de clasa a IV-a intr-o scoala americana, la intrebarea: “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% dintre ei au raspuns: “as vrea sa omor pe cineva”.

Multumesc. La genul asta de aberatii ma refeream, ca nu e singura.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2013, 11:25:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul

Masina de propaganda nu doarme niciodata.
Indiferent de ce parte lucreaza.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Impotriva Halloween-ului C.tin Vrajitoria 37 01.03.2017 12:56:53
'Pagini din istoria neamului romanesc' Laura19 Generalitati 43 25.06.2013 12:31:16
Portul popular/traditional romanesc zaharia_2009 Generalitati 32 03.09.2012 16:54:30
B.O.R. = MAICA SPIRITUALA A NEAMULUI ROMANESC Blanca Biserica Ortodoxa Romana 4 06.08.2008 18:51:45
Abecedar romanesc z3nn Stiri, actualitati, anunturi 4 11.03.2007 23:32:22